A csepeli Pál Évát jelöli köztársasági elnöknek az ISZOMM

Blikk, Csepel.info

Pál Évát, a Neoton Família egykori énekesnőjét nevezi köztársasági elnöknek az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) – tudta meg a Blikk.

A pártnak – úgy tudjuk – Székely Sándor személyében van egy országgyűlési képviselője, így kicsi az esélye annak, hogy jelölés esetén egynél többen szavazzanak Pál Évára.

A művésznő már a kezdetek óta segíti Szanyi Tibor pártját, várhatóan el is indul a parlamenti választásokon Csepelen, ám előtte még az államfői tisztségért folyó küzdelembe is beszáll. Pál Éva a Blikknek azt mondta, nagyon nagy megtiszteltetésnek tartja az ISZOMM felkérését.

— Úgy érzem, alkalmas vagyok arra, hogy megtestesítsem a társadalom egységét. Voltam fent és lent is, a társadalom minden rétegéből vannak tapasztalataim. No, meg az alsó korhatár 35 év, ezt már kétszeresen is elértem – mondta mosolyogva az énekesnő.

Ahogy Áder János az általános feladatai mellett a környezetvédelemmel foglalkozott, úgy Pál Évának is lenne saját területe, amelyre elnökként nagy hangsúlyt fektetne.

— A szociális válság felszámolása miatt vagyok az ISZOMM-ban, elnökként is ezt tartanám a legfontosabbnak. Ebben szerintem az ellenzék részéről sokan lennének a partnereink, különösen a baloldali pártok támogatására számítok – fogalmazott Pál Éva.

Az énekesnő egykoron az ország egyik ünnepelt sztárja volt, az elmúlt években azonban a nehézségeiről lehetett olvasni. A nyomort saját bőrén is megtapasztalta, hiszen, mint arról többször is beszámolt a Blikk, Pál Éva elvesztette a házát a devizahitele miatt. A nyugdíja mindössze pár tízezer forint, korábban piacon és trafikban volt kénytelen dolgozni. Jelenleg van tető a feje felett, amit óriási áldásnak tart. Arról, hogy politikai babérokra tör, 2020 decemberében írtunk, amikor bejelentette, az ISZOMM színeiben indulna az országgyűlési választásokon a csepeli körzetben.

Pál Éva emellett pártja többi jelöltjét is rendszeresen tanácsokkal látja el, különösen a nyilvános szerepléseket illetően.

Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is elnökjelölt lehessen, 40 képviselő támogatását kell elnyernie. Szanyi Tibor, a párt miniszterelnök-jelöltje úgy látja, Novák Katalinra kategorikus nemet mond az ellenzék, Pál Évára viszont több ok miatt is igent mondhatnának.

— Az ellenzéknek az a dolga, hogy alternatívát állítson. Ha a többi ellenzéki párt ezt meg is tagadja, mi akkor sem fogjuk.

Szerintem nemcsak ellenzéki, de fideszes oldalon is lesznek, akik a mi jelöltünket fogják támogatni, ezzel szeretnénk bomlasztani a kormányzati egységet

– jelentette ki a Blikk kérdésére Szanyi.

Megjegyezte, a többi ellenzéki párthoz hasonlóan ők is a közvetlen elnökválasztás intézményének hívei, ugyanakkor azt is vallják, minden választáson el kell indulni.

— Ha pusztán ez okozza az ellenzéki koalíció bénultságát, akkor a tavasszal se kéne indulniuk, hiszen a választási rendszer se tetszik nekik – érvelt a politikus.

Forrás: Blikk

10 hozzászólás “A csepeli Pál Évát jelöli köztársasági elnöknek az ISZOMM” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Ádernek ki nem lehetne méltó utódja? Klimát védte nagy sikerrel, szeretett horgászni, és aláírni amit elé tettek havi 3 millióért. Álom meló. Érteni nem értett hozzá, de legalább jól csinálta. Erre inni kell, akarommondani ISZOMM.

  2. Nagyapó szerint:

    Tudom, hogy a moslékkoalíció által kitűnőnek tartott elnökök, a „palástos hóhér” Tildy, vagy a patkány eposzi jelzőjű Gönz az etalon. Őket “felül”múlni nehéz.
    Áder elnök Úr mindent aláírt, legfeljebb visszaküldés után! Remélem folytatja munkáját az ENSZ-nél.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Dórika szerint:

    A kocsmában ahol ISZOMM van ott 5 sör és 3 feles után megválasztanák az év nőjének is ezt a bombázó lotyót!

  4. Gyula szerint:

    Majd jön Katinka, ő aztán még kevesebbet ért hozzá. 20 kg-ot fogyhatna! 😁

  5. Gratulálok szerint:

    Szomorú, hogy Szanyi megengedi magának, hogy másokat bohóccá tegyen! S még szomorúbb, ha valaki ezt örömmel vállalja!

  6. csepelikerdezo szerint:

    Egyik (Szanyi Tibor) jobban fel akar kapaszkodni, mint a másik (Pál Éva).
    Zsák a foltját.

  7. László szerint:

    Jól mondja fater! Mindent aláírt az a pártfüggetlen jóember.

  8. Földi űrutazás szerint:

    Schmitt Plagi (nemzetünk helyezkedője és majdnem doktora) után akár egy békés alkoholista is betölthetné ezt a pozíciót.

  9. László szerint:

    Megszüntetném ezt az ingyenélő poziciót is…
    Nagyjából 4,4 millió forintos nyugdíjat kaphat Áder János köztársasági elnök, miután véget ér a második mandátuma – írja a Blikk. A lap emlékeztet, hogy egy 2019-es törvényben duplájára emelték a mindenkori államfő juttatásait.
    Ádernek szintén nyugdíj jár azért, mert 2009 és 2012 között az Európai Parlamentben képviselő volt. Az EP-képviselőség után a 8900 eurós (3,2 millió forintos) fizetésének 14 százaléka, nagyjából 430 ezer forint jár majd neki havonta. Az EP szabályai szerint 63 éves kortól jár a nyugdíj a korábbi képviselőknek, a köztársasági elnök 63 éves, tehát kapni fogja ezt az összeget.
    Szolgálati villa, kétfős titkárság, magán egészségügyi ellátás, magángép külfödre, magánsofőr belföldre, kormányzati üdülö a családtagoknak is. Gratulálok fidesz

  10. Gyula szerint:

    Ezeket a kiváltságokat olyan jó lenne az összes ingyenélőtől végleg elvenni!
    Meg a parlament létszámát is a felére csökkenteni. Ez is egy mekkora ordas hazug ígéret volt.

Itt lehet hozzászólni !