Karácsony cégvezetője: milliárdos villa, százmilliós kocsi, home office a jachton

Mandiner

A budapesti közműholding vezérigazgatója hol a spanyol partokon, hol Marokkóban piheni ki a munka fáradalmait. De azért vicces a szocdem vezető, idaírja, hogy home office.

Instagram-oldalán osztott meg fotókat Mártha Imre, a budapesti közműholding vezérigazgatója vakációjáról – írja a Metropol. Mint a lap is emlékeztet: Mártha 2008-ban, alig 32 évesen kapta meg a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatói posztját.

Mártha Imre aztán Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt is magas pozícióhoz jutott. Mint a Metropol írja, a baloldali városvezetés alatt egybevonták a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalatot, a Fővárosi Kertészetet, a kéményseprőket, de még a Temetkezési Vállalatot is, a hatalmas cég első számú vezetője pedig Mártha lett.

A Metropol által összegyűjtött képeken Mártha Imre az egyik jach­tozó képre, amin egy fürdőruhás hölggyel volt látható, ráírta: Home office.

Eközben folyamatosak az elbocsátások a főváros közműcégeinél

A napokban számoltunk be róla, hogy a Metropol állításai szerint folyamatos a rettegés a budapesti szuperholdingban az elbocsátások miatt. Egy kétgyerekes férfit például hónapokig tartottak bizonytalanságban, végül most, az ünnepek előtt rúgták ki többedmagával. A férfi elmondása szerint folyamatos a „ritkítás”, a cégvezetők egyértelműen a fizikai dolgozókra utaznak, miközben Karácsony egyre több tanácsadót alkalmaz.

A fővárosi óriáscég, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. végül küldött egy levelet ezzel kapcsolatban, amelyben a kormányra mutogatnak.

„A kormányzati elvonások miatt a Főváros közismerten nehéz gazdálkodási helyzete drasztikus mértékben leromlott, például a köztisztasági feladatokra csaknem 1,9 milliárd forinttal kevesebb jut. Emiatt a Városháza a korábbi több mint 11 ezerhez képest idén csupán mintegy negyedével kevesebb utcai hulladékgyűjtő-edény üzemeltetését tudta megrendelni” – írták.

Kétmilliárdot érő villa, százmilliós luxusautó

A Metropol szerdán újabb bizonyítékokat hozott nyilvánosságra a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének meghökkentő vagyonáról.

„Több, mint kétezer négyzetméteres, minimum 2 milliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, és egy 100 milliós luxusautóval, Bentley-vel jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője” – adta hírül a Metropol szerdán. Mint a portál fogalmaz, újabb bizonyítékok jelentek meg Mártha Imre meghökkentő vagyonáról.

Csak találgatják, vajon mennyi lehet Mártha Imre jövedelme

A Metropol szerdai írása szerint

egymást érik a lap e-mail-címén a magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozók levelei.

Mint a portál fogalmaz, küldtek például fotókat arról, hogy Mártha Imre még a nyáron, munkaidőben(!) úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait (lenti kép).

A fővárosi cégvezér a levelek állítása szerint jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. Mint az egyik levélíró fogalmaz:

a tisztelt vezérigazgató ÚR – mert így kell szólítanunk – a többi vezetővel együtt csak néhanapján jár be, akkor is legfeljebb 1-1 órára. Aztán hazamegy úszkálni a fűtött medencébe.”

Egymilliárd forintot is érhet a a fővárosi közműcégek vezetőjének villája

A Metropolhoz eljuttatott dokumentumok szerint Mártha Imre a Svábhegy egyik legdrágább utcájában, a György Aladár utcában él egy 2240 négyzetméteres vadonatúj villában (lenti kép). Mint a portál fogalmaz, az ingatlan „a mai budapesti, 12. kerületi ingatlanárakat figyelembe véve minimum 2 milliárd forintot ér”. A lap szerint a villát a Mártha Imre legközelebbi hozzátartozói tulajdonában álló cég nevére íratták.

A Metropol szerint a szomszédok állítják, hogy rendszeresen csak őt látják ki- és bejönni a kapun.

Napközben szolgálati Skoda, egyébként százmilliós Bentley

A Metropolhoz eljuttatott információkból kiderült az is, hogy bár Mártha Imre napközben a szolgálati Skodát használja, egy 100 milliót forintot érő Bentley-t is használhat. Mártha Imre munkatársainak először egy olyan poszt lett gyanús, amit a svábhegyi villa teraszáról tett ki a fővárosi közműcégek első számú vezetője. Ezen felfedeztek egy Bentley feliratú különleges bögrét, amihez csak a luxusautó márkakereskedésében lehet hozzájutni – írja a portál.

Ezután döntöttek úgy, hogy alaposabban is körülnéznek. Sikerült is lefényképezniük az általuk csak gunyo­rosan „Mártha úrnak” mondott cégvezetőt a 100 milliós luxus­autóban (lenti kép).

Mint a Metropol fogalmaz: „továbbra is csak egy kérdés marad. Hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, 100 milliós autóra […] miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál?”

„Miből telik minderre, miközben szeméttárolókat és jegyautomatákat szerelnek le Budapesten takarékossági okok miatt?”

– teszik hozzá.

Forrás: Mandiner

19 hozzászólás “Karácsony cégvezetője: milliárdos villa, százmilliós kocsi, home office a jachton” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Irigykedtek prolik?

  2. PáLoS TReND szerint:

    …ha ennyi “tisztára mosott” pénzzel is csupán ilyen csontos seggű bige jut neki, akkor nincs miért irigyelni ezt a nyomi bájgúnárt!

  3. Dórika szerint:

    László, netán magából indul ki?

  4. László szerint:

    Nem sok nőnek van olyan hátsója…

  5. PETRA szerint:

    Volner százmillios sikasztó.

  6. László szerint:

    Már megint jó találtak meg. Ez a jóember már 2010-ben valami topmenedzser volt. Benne volt az ország 200 legjobb vállalkozója körben. A kedvünkért nem fogja lejjebb adni…
    “”Mártha Imre hálás Orbán Viktor Miniszterelnök úrnak és akkori kormányának, hogy az első Orbán-kormány idején, angliai egyetemi tanulmányai után 27 évesen kinevezték a Magyar Villamos Művek (MVM) élére vezető tisztségviselőnek, Igazgatósági tagnak””

    Mandiner körülnézhetne errefelé is: XII.Széchenyi Emlékút 16. -hátha kapnak egy dedikált várkonyi könyvet…

  7. Gratulálok szerint:

    Ejnye László, már megint lebuktatta a Fideszt! Saját embereiket állítják be az ellenzék csókosainak! Mint Gansperger Gyulát, aki a Fidesz könyvelője volt, s a Fidesz és MSZP közös érdekeltségébe, a Wallisba sem az MSZP ajánlotta be! Bajnai után lett a Wallis vezetője! Biggeorge, azaz Nagy György egyszerre kötelezte le mindkét pártot, amikor még a váltógazdaságban kormányzó MSZP-Fidesz 60-40 arányban osztozott az “alkotmányos költségen”, a mindenkori kormányzó párt – ellenzék összetételnek megfelelően!

    Sőt Csepelen is így mentek a dolgok! Németh Szilárdot búsásan ellátta hivatalos jövedelmekkel az MSZP-s városvezetés! Németh meg Borbély viszont ez a gyakorlatot nem viszonozta, inkább a saját híveiket tömték/tömik tanácsnoki jövedelmekkel!

  8. László szerint:

    Ezeknek nem tetszik a Jakab-féle parizerezés. Nem tetszik a luxus helyen való menőzés. Hogyan viselkedjünk hát?

  9. Nagyapó szerint:

    Mártha Imre jó közgazdász. 2 milliárdos villát hozott össze 2,8 mFt/hó fizetéséből. Ez kb.59 évi jövedelem, miközben nem költhet egyébre!😀 Ja és még csak 46 éves.
    Fiatalok, nem CSOK, meg ilyesmi kell, kövessétek Márthát!!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. robi szerint:

    A Mandiner megrendelésre készített sorainak az üzenetét úgy látom, sokan nem értik.

    A hatalom kiköltekezett, a költségvetésben megszorításokra kényszerül. A jól idomított átlag magyar utálja a bankokat és a nagy cégeket.
    Ha fővárosi közmű cégek élén kiugróan jól lehet keresni amit olvashattunk és ezt az üzenetet az olvasók (szavazópolgárok) egy része a magáénak vallja, akkor jövőre a fővárosi közmű cégekre újabb adók kivetésének meg lesz a támogatottsága.

    A pénz is bejön, a főpolgármester is kap egy maflást. Kettős a haszon.

  11. Gyula szerint:

    Ez meg van még, nem?

  12. robi szerint:

    Szívesen olvasnék nagyapó tollából a 2010-ben még Havanna-lakótelepi tintapatron boltos meggazdagodásának történetéről, de azt hiszem, lemondhatok róla.
    Az általa forgatott lapokban aligha olvashatott róla.

  13. kismiska szerint:

    2008-ban milyen kormánytól kapta az első kinevezését?Talán csak nem az Orbán kormánytól?
    A metropol tudja a lakcímét,annak ellenére állítja hogy “vadonatúj”a háza hogy a streetview-en látszódik hogy 2012-13-ban építik.
    Ismerik a kocsija rendszámát,a firkász meg tudná nézni milyen évjáratú és hanyadik tulaj a hapsi-mégsem tette és állítja hogy 100millás.A használtautón pár 10milla egy olyan korú/típusú Bentley.
    A fizetése is nyilvános,tegnap a cég közleményben le is írta a gyengébbek kedvéért és azt is hogy nem veszi fel.
    Nem kirúgások vannak a cégnél hanem több száz fős munkaerőhiány.
    “2011-től visszatért a magánszektorba és az ELMIB energetikai vállalatcsoport vezérigazgatója lett. Ezt követően mintegy hat éven át az Invitel Távközlési Csoportot vezette, operatív főigazgatóként. Az Invitel sikeres értékesítését követően, független szakértőként a távközlési szektorban dolgozott tovább, nemzetközi vezetékes- és mobil piaci szereplők számára.”Úgyhogy ebből szedte meg magát nem a főtávból.
    Ennek ellenére a fidesz a Karácsonytól követeli az adatok kiadását és az újság ma is megismételte a hazugságokat.

  14. László szerint:

    A borkai hátulról tolta “ló néz a csikó lát” K. Lili testvérével 2017-ben 3 millió forintos európai uniós támogatást kapott egy székesfehérvári menyasszonyiruha-kölcsönző megnyitására.
    Jutubon fent van: Dupla segítség – dupla siker cimmel. Érdemes megnézni, vállalkozók gyöngyszemei. Gratulálok fidesz…

  15. Hozzászóló szerint:

    Ez a fickó tíz éve is milliárdos volt. Ha milliárdos az ember, ilyen életminőségre kell törekedni. Valahogy az egykor szebb napokat is megélt ex MOB-os tisztségviselő győri polgármester hajóútjáról nem láthattunk itt képeket, pedig az övé élménydúsabb utazás volt. Ez a fickó konzervatív, egyszerre csak egy nővel van és annak sincs szakálla.

  16. Gratulálok szerint:

    Ez az a jacht, ahol a Borkaiék jól érezték magukat?
    Vagy az a jacht, amelyen Szijártóék nyaraltak?

  17. László szerint:

    El sem férnek rajta ketten, ez csak egy vizibicikli. Még a lába is lelóg. Ez nem Szijártó féle Lédi milliárd…

  18. Gyula szerint:

    Lölő hazajöhetett a Bahamákról? Holnap munka. 😁

  19. László szerint:

    Több mint 400cége van, legalábbis a nevén. Biztos van azzal munka. Kapja a telefont mikor milyen céget írnak a nevére, az meg csak nézhet azzal értelmes fejével vajon mi folyik körülötte.

Itt lehet hozzászólni !