Bekövetkezett a covidos tragédia az oltástagadó családban

Blikk

Hamis védettségi igazolványuk volt, oltásuk nem. Az apa már meghalt, az anya életéért még küzdenek, a két gyerek is kórházi kezelésre szorul – írja a Blikk.

Koronavírussal kórházba került egy négytagú, oltástagadó, hamis védettségi igazolvánnyal rendelkező budapesti család. Közülük a szülők tünetei voltak a legsúlyosabbak. Az édesapa elhunyt, a felesége állapota is nagyon súlyos, az ő életéért jelenleg is küzdenek az orvosok – tudta meg a Blikk. A lap  információja szerint a kórházi dolgozók gyanúsnak találták a négytagú család védettségi igazolványait, ezért értesítették a hatóságot.

A Blikk értesüléseit több forrás is megerősítette. Egészen szomorú, egyben tanulságos történet rajzolódik ki a háttérben. Úgy tudjuk, a család egyik tagja sem oltatta be magát, ám védettségi igazolványra szükségük volt, mert gyakran utaznak külföldre. Hogy a most tervezett nyaralás végül összejött-e vagy sem, azt nem tudni, ám annyi bizonyos, hogy a családtagok elkapták a koronavírust, és kis időn belül egymás után egy fővárosi kórház intenzív osztályán kötöttek ki, valamennyien – a kisiskolás gyerekek is – lélegeztetőgépre kerültek. A családfő életét már nem tudták megmenteni az orvosok, és információink szerint kisebbik gyermekük továbbra is életveszélyes állapotban van. Úgy tudjuk, a rendőrség vizsgálja a családtagok birtokában lévő védettségi igazolványokat.

Az elmúlt hónapok azt mutatják, hogy egyre nagyobb keletje van a hamis védettségi igazolványoknak. A Blikk úgy tudja, jelenleg is 17 olyan ügyben nyomoz a rendőrség, amelyben orvosok, nővérek, ápolók pénzért közműködtek hamis védettségi igazolványok készítésében. De olyan is volt, hogy hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat három köztisztviselő ellen, mert egyiküket hamis védettségi igazolványhoz próbálták juttatni.

A legnagyobb port kavaró ügy Kótajban történt, ahol július 20-án dr. A. Akeef háziorvost a rendelőjéből bilincsbe verve, vezetőszáron vitték el állig felfegyverzett TEK-
esek. Állítólag 50 ezer forintért adta a pácienseknek a hamis papírokat. Szeptemberben szabadlábra helyezték a többek között sebészi, szívsebészi, mentőorvosi, gyermekorvosi, belgyógyász, sportorvosi és háziorvosi szakvizsgával rendelkező dokit, aki az első perctől hangoztatta az ártatlanságát. Épp rendelés közben értük utol.

– Örömteli, hogy újra dolgozhatok, azóta még több betegem lett, jó érezni a szeretetüket – nyilatkozta a Blikknek dr. A. Akeef, aki ellen önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik nyomozás.

Dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a Blikknek elmondta: a kótaji hamis védettségi igazolványok ügyében jelenleg 14 gyanúsított van. Azonban a részletekről nem adhatott bővebb felvilágosítást, mert az veszélyeztetné a nyomozás érdekeit.

Forrás: Blikk

15 hozzászólás “Bekövetkezett a covidos tragédia az oltástagadó családban” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Erre lehet azt mondani, hogy: életveszély okozás bűntette

  2. csepelikerdezo szerint:

    A kisebbik gyerek, ha nincs 12 éves, akkor ő még nem is kaphatna oltást.
    Ha anyuka felépül, kifizettetném vele a kezelési költségeket.

    A gyerekeknek mielőbbi felgyógyulást és őszinte részvétem!

  3. csepelikerdezo szerint:

    Az orvos nem számít most migráncsnak?
    https://www.facebook.com/alshahshoh.akeef

  4. Gyula szerint:

    Darwin-díj!

  5. Nagyapó szerint:

    Sajnos náluk is hatott az oltásellenes kampány.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. László szerint:

    A Fidesz azt állítja, senki sem jelezte, hogy megbetegedett volna a kongresszuson, pedig Fürjes már hétfőn kiposztolta, 3oltás ellenére bexopta a virust.

    Fürjes az Instagram oldalán egy képen nyolc ember társaságában pózolt a kongresszuson egy Hajrá Budapest! táblával, maszk nélkül… GRATULÁLOK – habár amig egymást pusztíitják…

  7. Gyula szerint:

    Fater! Vészhelyzet van, ti találtátok ki, akkor most mi van?
    Valahogy ti sem a dögvész ellen vagytok, nemde?

  8. csepelikerdezo szerint:

    Nagyapó,

    Javaslom váltson pár szót Pákozdi József alpolgármester úrral, akit Önök neveztik ki… Ő nagy oltástagadó…. Vagy akkor az alpolgármester is moslékember mert moslékkoalíciós?

  9. Nagyapó szerint:

    László! A delta vírusvariáns lappangási ideje ~4 nap. Számoljon!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Nagyapó szerint:

    csepelikerdezo! A moslékkoalíció – mely kifejezést az ellenzék találta ki – tagjai a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik, no meg az Alföld Géniusza!
    Pákozdi Úr egyiknek sem tagja, viszont mikor hirdette esetleges oltásellenességét?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. László szerint:

    A moslékkoalíció mikor hirdette oltásellenességét? Felcsutok géniusza: viszlát maszk megvan a 5 milliomodik beoltott, mennyi embert öl meg naponta ezzel a kijelentéssel?

  12. Nagyapó szerint:

    László! A moslékkoalíció a pandémia kezdete óta oltásellenes, l. keleti vakcinák elleni propaganda, keleti vakcinák elleni országgyűlési előterjesztés. De pl. Krekó azzal adott útmutatást a baloldalnak, hogy ha kellően aláássák az emberek oltási hajlandóságát, annak Orbán Viktor viseli majd a politikai következményeit. 2021 januárban például még szinte kéjes örömmel elemezgette, hogy tulajdonképpen orosz vakcina nincs is, gyártani sem tudják, a kínait meg alig van élő ember, aki beadatná magának, szóval Orbán már megint elrontotta, nagy a baj.
    Lamperth Mónika pedig azt állított, miszerint „nem zárható ki”, hogy a kormánynak gazdasági érdeke, hogy megszabaduljon az idős nyugdíjasoktól (ritka ocsmány megszólalás, de jellemző)!
    László! A sajnálatos módon elhalálozottak zöme idős ember, nagy részük oltatlan (az oltottak arány 1% alatti). Tekintve, hogy a pártok közül a DK-ban 62 % a 60 év felettiek, 9 % 30-40 évesek és 4 % fiatal, az MSZP még idősebb! Érdemes elgondolkodni!😛
    Apropó! Felcsútból egy van, így többesszáma értelmetlen!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Maga egy ritka aljas patkány.

  14. László szerint:

    Ne ferdítsen vén komcsi…
    Azokat az idős embereket, akik nem az ő köreikhez tartoznak feleslegként kezelik, ezért az lehet a cél, hogy minél több pusztuljon el
    – írta egy lelkes rajongó, mire a volt belügyminiszter asszony közölte, hogy
    – ezt sajnos nem tudja kizárni.
    hiteles forrás: prostisrácok.ponthu

  15. Sase szerint:

    Nos egyesek megtagadják az oltást( néhányan még most is azt állítják, hogy vírus sincs), mikor azt bírtam hogy akkor fizessék ki a kezelés költségeit, ha élve megússzák!
    Arra hivatkoznak, hogy fizetik a TB-t. Igen ám ez egy biztosítási alapú, olyan mint a caskó! Próbáld meg szándékosan összetörni a kocsidat, majd meglátod mit kapsz 3-5 évet és a biztosító semmit sem fizet !
    Aki nem oltakozik szándékosan veszélyhelyzetet teremt, betegség esetén nagy anyagi költséget okoz! Az oltottak is kerülhetnek kórházba, de ők mindent megtettek, hogy ne kerüljenek oda, így nekik jár az ingyenes ellátás!
    Más összefüggésben jogilag is értelmezhető, mert ha bebizonyítottan másokat is megfertőz , és meghalnak- szerintem az szándékos halált okozó gondatlan cselekedet, ami Btk. is büntetéssel sújthat!
    Az esetnek súlyosbító körülménye is vannak, a társadalomra igen veszélyes, és felelőtlen cselekedetek, míg akik oltakoznak, megpróbálják mindezt megakadályozni és alá vetik magukat a társadalmi elvárásnak is !

Itt lehet hozzászólni !