Néhány gondolat a fórum használatáról

Tisztelt Csepel.info olvasók!

Honlapunk indulása óta számos alkalommal moderáltuk  a hozzászólásokat. Sok esetben könnyű dolgunk volt, hiszen – politikai nézettől függetlenül – olyan minősíthetetlen megjegyzések, vádaskodások szerepeltek egyes hozzászólásokban, melyek esetében nem volt szükség mérlegelésre. Más esetekben magunk is sokat töprengtünk. A hevesebb vita ugyanis még így is elfogadható, és mi sem kívánunk egy túlmoderált fórumot működtetni. Azt ugyanis minden képviselőnek, városvezetőnek el kell viselnie, hogy személyük, pártállásuk, döntéseik egyet nem értést, vitákat váltanak ki. Meggyőződésünk, hogy ezek a viták azonban sok esetben nem meddőek, és hozzásegíthetik az önkormányzatot vagy a frakciókat a helyes döntések meghozatalában, a hibáik javításában.

Ezért minden kedves hozzászólónkat arra kérjük, hogy mellőzzék a magyarázatok vagy ok nélküli minősítéseket, és inkább a józan érvek mellett vitázzanak. Bár a döntő többség ehhez méltóan fórumozik, kérjük, hogy ez a stílus maradjon is meg! Jelenleg tesztelünk egy olyan fórumrendszert is, amely már nem köthető cikkekhez, és így általános kérdésekben is lehetőséget ad nézeteik kifejtésére. Reméljük, hamarosan be is tudjuk vezetni.

Üdvözlettel: Admin

7 hozzászólás “Néhány gondolat a fórum használatáról” bejegyzésre

  1. morzsi szerint:

    T. Admin!

    A fórum nagyon jó ötlet!
    A Vécsey Albert által felvetett probléma viszont szerintem is valós Ha ténylegesen kíváncsiak vagyunk a szavazás valódi állására ne lehessen minden belépésnél szavazni! Ha ez nem lehetséges, inkább ne is legyen kérdés!

  2. galvániszap szerint:

    A fórum már régóta kellene, hogy kicsit interaktívabb legyen a dolog. Jó ötlet.

  3. anti szerint:

    T. Admin!
    Tiszteletr méltó a törekvés, korrektek az elvek. Megvalósításukhoz jó munkát és következetességet kívánok. Bár elvbarátok soha sem leszünk, a leírtak alapján nem látom akadályát a tisztességes vitának.

  4. Laja szerint:

    Én személy szerint jobban örülök egy olyan típusú fórumnak, ahol egy konkrét cikk kapcsán lehet vitázni. Nekem annyira az nem jön be, hogy valaki nyit valamilyen címmel egy témát, aztán azt nyomják az emberek.

    Szerintem a monstani struktúra is jó! De aztán ki tudja, lehet, be fog jönni.
    Mindenesetre jó munkát hozzá!

  5. admin szerint:

    Kedves Mindenki!

    Természetesen minden cikk után továbbra is marad a megjegyzéseknek hely. Ugyanakkor valamikor talán Ernő vetette fel az egyik “Vörös Csepel”-es cikknél, hogy jó lenne állandó fórum, amiben igaza is volt, csak az általunk használt szofver erre nem képes. Ezért kerestünk egy ide beilleszthető programot, amelyet még ugyan bonyolultnak tartunk, de reméljük hamarosan elindítható állapotba hozunk.

    A Vécsey Albert által felvetett kritika jogos. A helyzet az, hogy csak kétféle beállítás van a szavazásnál: vagy mindösszesen egyszer enged szavazni a rendszer, vagy bármennyiszer. A legtöbb honlap – akár az Indexet akár az Info rádió honlapját vagy a Hírstart.hu-t vesszük – időkorláthoz köti a szavazást (de az Indexnél komoly politikai kérdéseknél is előfordult, hogy bármennyiszer lehetett szavazni). Így nem lehetne egymás után többször szavazni, de egy otthoni gépről, munkahelyi hálózatról mégis több ember is szavazhat. Nálunk ez az időkorlátos változat nem volt meg, ezért maradtunk a jelenleginél.

    Bízunk abban, hogy senkinek nem éri meg értelmetlenül újratöltögetni a honlapot és mechanikusan szavazni – azt senki nem állítja ugyanis, hogy a szavazás reprezentatív. Az internetes szavazások egyike sem az.

    Azt gondoljuk, hogy a heves vita hozzátartozik a fórumok világához, de a durva, személyeskedésbe fulladt viták semmire sem jók. Ezért komolyabb esetekben maradunk a moderálásnál.

    Üdv
    Admin

  6. Vécsey Albert szerint:

    Lajával egyetértek!

  7. Levente szerint:

    Albert!

    Ha egyet értesz Lajával, az “Építés helyett ételt oszt az Elephant” cikk első hozzászólójaként miért nem a cikkhez szóltál hozzá?
    Lehet, hogy mégis egy hagyományos fórum kéne neked? 🙂

Itt lehet hozzászólni !