Új híd épül a Kis-Dunán, átalakul Észak-Csepel közlekedése

Budapestkörnyéke

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a kivitelezési tendert az új vasúti Gubacsi híd építésére, a tervek elkészültek, jöhet az építkezés.

Az új híd a régitől 15 méterre készül, az átadása után a mostani hidat autósok és bringások is használhatják majd.

Elhasználódott

Az elmúlt évtizedekben teljesen elhasználódott a Gubacsi híd, a vasúti forgalom lebonyolítására már alig alkalmas, sebességkorlátozást (5 km/h) és súlykorlátozást kellett bevezetni. A következő biztonsági lépés már csak a vasúti forgalom leállítása lehetne, ami óriási veszteség lenne, hiszen a csepeli térségnek ez az egyetlen tehervasúti kapcsolata.

Fontos pont

A jelenleg a két hídszerkezet közül az északin haladó iparvágány a csepeli oldalon szétágazva három telephelyet is kiszolgál, egy nagyon fontos átrakópont alakult itt ki a vasúti, vízi és közúti áruszállítás között.

Forgalmas híd

A Budapestre érkező teherszállítások jelentős hányada érinti a Gubacsi hidat. A Csepeli Szabadkikötő az ország legnagyobb teherforgalmú kikötője, de tehervonatokról teherautóra is sok árut raknak itt át. Ugyancsak ez az iparvágány szolgálja ki a Metrans forgalmas konténerterminálját, illetve a Mol telepét.

Kamionok helyett vonat

A vasúti teherszállítás feltétlenül szükséges az uniós klímacélok és a magyar környezetvédelmi kormányzati tervek eléréséhez is. Egyetlen átlagos tehervonat annyi árut képes elszállítani, mint 60-70 kamion.

Környezetbarát

A vasút az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátásának mindössze 0,4 százalékáért felel, miközben a közlekedés a teljes kibocsátás 25 százalékáért. Az Európai Bizottság adatgyűjteménye szerint, ha pénzre számoljuk át a légszennyezés kárait, egy tonna áru ezer kilométerre fuvarozása benzines furgonnal 1720, dízelessel 4860, kamionnal 760, dízelmozdonnyal 680, villanymozdonnyal viszont csak 4 dollárcent, vagyis 12 forint kárt okoz.

Villamosítás

A vasúti teherszállítás zöme Magyarországon is villamos vontatással zajlik, távlatban érdemes lehet az olyan rövidebb szakaszokat is villamosítani, mint a csepeli.

Folyamatosan működni fog

A Gubacsi híd esetében a régi híd megerősítése nem járható út, mert ehhez új pillért kellene építeni a Soroksári-Dunába, de az akadályozná a hajózást. Az előzetes vizsgálatok szerint egy új hidat kell építeni, mégpedig ez nem készülhet a régi helyére, hiszen folyamatosan fenn kell tartani a vasúti forgalmat – írja Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója a közösségi oldalán.

Acélhíd

A megtervezett új híd egy alsópályás acél ívhíd lesz a meglévő hídszerkezettől északra 15 méterre 145 méteres nyílással. A két parti nyílás merev tartóbetétes vasbeton gerendahíd, mindkettő 22 méteres lenne.

Megkapják a biciklisek

Közúti forgalomra azonban a régi híd még alkalmas lesz hosszú ideig, a kerékpárút is maradhat a jelenlegi helyén, ezt a hídszerkezetet ezért a vasúti forgalom megszűnése után átadják a Fővárosi Önkormányzatnak kezelésre.

Forrás: Budapestkornyeke.hu

7 hozzászólás “Új híd épül a Kis-Dunán, átalakul Észak-Csepel közlekedése” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Tehát a lakosság megkapja a szart, a kínai szállításhoz jöhet az új!

  2. Werthan szerint:

    Ez egész egyszerűen érthetetlen!!! Megvárjuk míg a Gubacsi híd a Dunába omlik???? Valahogy a vasúti híd annyira nem tud felcsigázni…

  3. Hozzászóló szerint:

    A vasúti sínekkel a Szabadkikötőnél is lehetne kezdeni valamit. “Ősidők” óta bénítja a reggeli, délutáni csúcsforgalmat az áthaladó szerelvény. Nem volna lehetséges a közút alá vinni?

  4. Horváth János szerint:

    A vasúti űrszelvény 5,5m, a szerkezet alatt-felett 1-1 m, ez azt jelenti, hogy 7,5-8,0 m mélyre kellene lemenni minimum, ráadásul -3,0 m-n ott a víz. És, hogy még cifrább legyen, a vasútnak sokkal laposabb lejtő kell mint pl. a villamosnak.
    Ha hinni lehet a Hírmondónak, akkor a közutat emelik fel, de valójában szart se ér, mert a tervezett Galvani hídnál szintbeli kereszteződés van tervezve.

  5. Gyula szerint:

    Azt a pályát ki kellene vezetni az Auchan mellé, ahol a többi logisztikai cég van és a konténerest is ki kellene innen rakni. Na, ezt támogatnám, még ha mindent Lölő visz, akkor is. 😁

  6. kempingcikk szerint:

    Gyula!Ezt az elgondolást szerintem minden Csepelen élő józanul gondolkodó lakos támogatná.
    A Metrans konténer állomást nehezen lehet innen kiűzni, amikor megvették a Loackertől akkor kellett volna nagy lakossági tiltakozás a közelgő kamionforgalom miatt.
    Meg lehet nézni egy átlagos napot, hogy mennyi kamion rohangál az utakon és hogyan is teszik tönkre az amúgy is túlzsúfolt utakat. Dugó minden nap a Rákóczin.
    Bevezetni a kamionforgalmat a városba…ez kinek volt az érdeke?

Itt lehet hozzászólni !