Ördög ügyvédje: vádat emelt az ügyészség

888, Csepel.info

Az ördög ügyvédje?

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az „ördög ügyvédje„-ként ismert ügyben. A vád szerint egy ügyvéd foglalkozású férfi (minden bizonnyal Czeglédy Csaba, Gyurcsány ügyvédje), egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott.

Érdekesség, hogy az “Ördög ügyvédje” kezdetben azt a benyomást próbálta kelteni, hogy fideszes ügyvédről van szó, aki megcsömörlött a fideszes politikusoktól – miközben a szerző kezdettől fogva láthatóan a Demokratikus Koalícióhoz állt közel.

A vádirat lényege szerint az ügyvéd foglalkozású vádlott kérésére társa, az ügy másik vádlottja, 2019. szeptemberben az egyik internetes közösségi hálózaton létrehozott egy profilt, majd azon keresztül, ugyanazon a közösségi hálózaton egy olyan oldalt, amelynek megnevezését a későbbiekben az ügyvéd foglalkozású vádlott „Az ördög ügyvédjé„-re változtatta – közölte az ügyészség. Társa a későbbiek során ehhez a közösségi oldalhoz kapcsolódóan hirdetéseket is kért, amelyeket a jogász vádlott által rendelkezésére bocsátott bankkártyával fizetett ki – írja az Origo.

Az ügyészség szerint az internetes közösségi oldal létrehozásának és hirdetésének a célja az volt, hogy az ezt követően nyilvánosságra hozott, szexuális tartalmú, kompromittáló felvételeket az internethasználók minél szélesebb körben megismerjék. Mivel azonban a közösségi oldalon szexuális tartalmú felvételek közzététele nem engedélyezett, ezért a felvételeket először az e célból létrehozott webhelyeken hozta nyilvánosságra az ügyvéd foglalkozású vádlott, majd a weboldalak linkjét osztották meg a közösségi oldalon, mint közvetítő csatornán.

Az ügyvéd a vád szerint 2019. október 2. és október 9. napja között, az ebből a célból létrehozott webhelyeken, internetes oldalakon naponta közzétett blogbejegyzésekben hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló fényképeket, videófelvételeket. Volt olyan videófelvétel, amit egy pornográf jellegű internetes oldalon hozott nyilvánosságra, amelynek linkjét közzétette az említett webhelyeken, annak linkjét pedig megosztotta a közösségi oldalon. A weboldal linkjét több esetben – kérésére – a vádlott-társa osztotta meg a közösségi oldalon.

Az ügyvéd vádlott cselekményével 9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott – közölte az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség az ügyvédet és többszörösen büntetett előéletű társát 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, amit ez utóbbi bűnsegédként követett el. A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Forrás: 888

18 hozzászólás “Ördög ügyvédje: vádat emelt az ügyészség” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Vajon mi történt azóta Borkaival? Vagy szegény milliárdos ügyvéd barátjával? Hát a Kóté-ikrekkel? Az vesse rájuk az első követ, aki nem szokta magát filmezni, miközben egy adriai yachton prostik társaságában szórakozik!

  2. László szerint:

    “A ló néz, a csikó lát, felszívnék egy csík kólát”

  3. Horvath Ernone szerint:

    Ne keverjük a szart lehetőleg!

    Üdvözlet

  4. László szerint:

    Kóté ikrek kaptak 3 millió unijós támogatást. A hajón nyújtott teljesítményért másfél milliót. Borkai felesége kitart férje mellett. Nincs itt semmi látnivaló. Mindezt az isten-haza-család nevében.

  5. kormánypárti szerint:

    Nincs kétségem afelől, hogy az Ördög=gyurcsányi és ő adott utasítást a végrehajtójának (aki egyúttal a strómanja is)! Ő a felbujtó és nem esik nehezére lábbal tiporni más emberek személyiségi jogait, mert azok az égvilágon SEMMIT nem jelentenek a számára. Hát így viselkedik egy felelős miniszterelnök, egy ballib értékeket valló politikus?! Azzal kapcsolatban sincs bennem kétely, hogy ő adott utasítást 2006-ban a karhatalmi erőknek, hogy egyedi azonosító nélkül hajtsanak végre brutális támadásokat békés tüntetők ellen. Nem akart lemondani, mert egy antihumánus, beteg hatalommániás, undorító véglény! Meg vagyok győződve arról, ha újra hatalomra kerül, ismét el fogja qrni és akinek ez nem tetszik, arra a törvények semmibevételével zúdít erőszakot.

  6. László szerint:

    Személyiségi jogok. Attól függ kinek. Közpénzen prostival baxo-kokainozó “politikusnak” ? Örüljön hogy ennyivel megúszta.

  7. csepeli kerdezo szerint:

    Már rég tisztázva lett, hogy nem a Czeglédy Csaba a gyanusított… Dehát Attikácska nem lenne boldog, ha nem írhatna hülyeségeket….

    Attika, fizetek Neked egy kört Grazba, ahova a főnid jár, jó?

  8. Májkrém szerint:

    Megmondom őszintén, hogy marhára nem érdekel, hogy kicsoda és micsoda hoz nyilvánosságra “ártatlan” fideszesekról képeket, videókat, inkább kitüntetni kéne az ilyet! 🙂

  9. kormánypárti szerint:

    Igen? Na és mi a helyzet mondjuk a libernyákokkal?
    https://hirtv.hu/ahirtvhirei/wittinghoff-szamlat-kert-a-happy-finish-utan-2488701

    Három és fél éve készülünk a következő választásokra. Garantálni tudom, hogy a kampány alatt olyan mocsokcunami fogja ellepni a “demokratikus ellenzéket”, hogy a választók beleszédülnek, mert nem győzik majd kapkodni a fejüket! 😉

  10. Nagyapó szerint:

    Érdekes az LMBQ….-t támogató moslékkoalíció mocskolódása Borkaival. Emlékeztetem egyik kedves emberükre Wittinghoff Tamásra (ahogy “kormánypárti” idézte) . Vele mi van?
    Czeglédyt csak Czeglédy tisztázta, az ügyésznek más a véleménye, akárcsak a Donát lelkész ügy ügyészének.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. László szerint:

    Nagyapó! Az ügyész mi a lófaxxt csináljon? Sároz ahol tud, a bíró majd dönt. Kormányos! Rossz hírem van, a zördögügyvédje nem áll le. Már van fent előzetes mi lesz a következő téma.

  12. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Borkaival, Kaletával, Szájerrel lehet még mocskolódni?

  13. Májkrém szerint:

    kormánypárti: Ez harmat gyenge! 🙂 Kezdjük ott, hogy a “libernyákok” sose adták ki magukat ‘oly marha nagy Kereszténynek és Nemzetinek, na és család centrikusnak ahogyan a fidesz tesz, ezek után senkit sem érdekelnek az ilyenek! 🙂 De próbálkozz csak, és engedd csak, hogy jó hülyének nézzenek! 🙂

  14. Lili szerint:

    Fidesz söpredék.

  15. Gyula szerint:

    Fater!
    Semmi bizonyíték, a ti kurva keresztény emberetek:
    – kurvázott
    – szippantott
    Mindent közpénzen.
    Szevasz. 😜

  16. László szerint:

    Legújabb napi szintű pofáraesés….

    Rágalmazásért elítélték azt a nőt, aki korábban azt állította, hogy Hadházy Ákos kisemmizte a nő apját. Az ellenzéki képviselőt a kormányközeli propaganda hónapokon át „szomszédgyilkossággal” vádolta. Most kiderült: ebből semmi nem volt igaz, a nő bocsánatot kért a bíróságon. Azt mondja, az újságírók beszélték rá a vádakra, az Origo és a Ripost azonban nem adják ki a cikkek szerzőit, azt állítják, fogalmuk sincs, kik írták a saját cikkeiket.

Itt lehet hozzászólni !