Csepelen készülnek a Lánchíd 6 tonnás elemei

Budapestkörnyéke, Mandiner

Így néznek ki a Lánchíd egyenként 6 tonnás darabjai – Nagyüzemben készülnek Csepelen. A fővárosi legrégebbi hídját 2023-ban adják vissza a fővárosiaknak, addig maradnak a dugók és lezárások.

Fontos fejlesztések zajlanak a Lánchíd rekonstrukciójával kapcsolatban. A szakemberek ugyanis nagy erőkkel elkezdték a híd acél pályaszerkezetének gyártását. Múlt héten az építészek megkezdték a híd pályaszerkezetének bontását, jelenleg a híd úgy néz ki, mintha hatalmas lyukakkal lenne tele. A munkák jelenleg is tartanak még a XIX században épült hídon.

Az elöregedett vasbeton pályalemezeket felszedték és a helyükre új, könnyebb és korszerűbb acél lemezekből építik meg a megújuló híd pályaszerkezetét. Az elemeket jelenleg Csepelen gyártják. Az építkezéshez összesen 94 darab ortotróp acél pályalemezre van szükség. Ezeknek a nagysága 3,4 x 7,3 méter és egy lemez súlya nem kevesebb mint 6000 kiló vagyis 6 tonna.

A hatalmas lemezeket egy réteg korrózióvédelmi bevonattal látják el a szakemberek, ugyanis így sokkal hosszabb az élettartalma és ellenállóbb a szélsőséges környezeti hatásokkal szemben is. A tervek szerint a csepeli gyártás már a következő hetekben befejeződik és az elemeket elkezdik a hídhoz szállítani, ahol majd a szakemberek egyesével a helyükre emelik a hat tonnás darabokat.

Ötmilliárddal drágábban

A nyertes A-Híd Zrt. nettó 18,8 milliárd, bruttó 26,75 milliárd forintért végezheti a munkát. Emlékeztetésképpen: a Tarlós István főpolgármestersége idején kiírt közbeszerzési eljárásban szintén az A-Híd adta a legjobb ajánlatot, de abban még csak 21,8 milliárd forintos ár szerepelt.
Tarlósék alatt a pluszköltségekkel együtt 5 milliárd forinttal olcsóbban megvalósulhatott volna a Lánchíd renoválása. 

Forrás: Budapestkörnyéke, Mandiner, Csepel.info

18 hozzászólás “Csepelen készülnek a Lánchíd 6 tonnás elemei” bejegyzésre

  1. Golan szerint:

    Ha olcsóbb lett volna, akkor mièrt nem indította el a tarlós? Azèrt, mert fontosabb volt teleplakátolni budapestet a hülyeséggel, ami elvitte a pénzt.

  2. Nagyapó szerint:

    Golan! Miért kell hazudni? Tarlós úr sokallta az A-Híd bruttó 21.8MFt, kötbér 3.35MFt, előleg 95.25mFt árajánlatát, Vigyori szerződést kötött az A-Híddal 26.8MFt-ért, 1.5MFT kötbér és 5.7MFt előleggel!!! Érti? 5 milliárd Ft többlet a Bp.-ek pénzéből miért és kinek???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Tölgyfa szerint:

    Tarlós úr inkább tarolt. Úgy mosolygot, mint egy vámpir és persze szivta a főváros vérét.

  4. Nagyapó szerint:

    Tölgyfa hazudik, mint a denevérasszony. Tarlós sok milliárdot visszaszerzett a metrócsalásból. Tényleg, hová tűnt az M4-nél ellopott 164 milliárd?
    Vigyori és a 40 rabló “felülvizsgálta” a Tarlós kor szerződéseit és a Lánchídnál 5 milliárddal a Blahánál 1 milliárddal többet fizetnek. Kinek, miért? Leállították a BKV hajójáratait, de amikor a kormány elindította a MAHART hajóit, Tüttő ott pózolt, mintha valami köze lenne a hajózás megindításához.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Attila szerint:

    A Hableány áldozatainak családtagjai rácsodálkoztak, hogy lehetnek nagyapóval egykorú hajók nálunk. Van már 70éves öreg? Több száz fórumot átnézek heti szinten, csak maga emlegeti tarlóst. Rokona tán annak a percembernek?

  6. kismiska szerint:

    Nagyapó#Aha,újraindította:
    “A hajók keddtől vasárnapig, 12 és 20 óra között KÉTÓRÁNKÉNT indulnak. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.”
    “Péntektől vasárnapig kizárólag 1000 forintos napijeggyel vehető igénybe a hajójárat.”

  7. Nagyapó szerint:

    kismiska! Igaza van. Ami nincs az a legolcsóbb. Ezt Vigyori jól megoldotta!😀
    Viszont illett volna leírni a következőket is! A hajójárat a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Műegyetem–Bálna–Vigadó tér útvonalon közlekedik.
    Díjszabás:A hajójáraton keddtől csütörtökig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Ilyen bérlettel nem rendelkező utasok 1000 forintos napijeggyel utazhatnak a hajón, az érvényesség napján korlátlan alkalommal.
    Péntektől vasárnapig kizárólag 1000 forintos napijeggyel vehető igénybe a hajójárat. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Nem olvasom véleményüket Cseh Katalin kétszínűségéről a 4.8 milliárd uniós pénz eltüntetéséről, ami szerinte nem a kormányé, hanem az embereké!😀
    Kíváncsi vagyok mit szól ehhez a moslékkoalíció, valamint az OLAF!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Gary Ridgeway szerint:

    Ha Pista és ti csinálnátok nem lenne dugó, MongolFidióták?

  10. Gary Ridgeway szerint:

    Öreg ratyi!
    Az általatok felstuffolt építőipar megdrágult és időközben van egy világjárvány, minden drágább éett és az EU-ban nálunk a legmagasabb az infláció. Meg van mitől drágább a meló? Barom…

  11. kormánypárti szerint:

    A héten az Őrsön járva megfigyeltem, hogy a 4 bérletpénztárból csak egy működött. 50 méteres sorban álltak hozzá az emberek a metrókijáratnál. Az automatáknál kéregetők zaklatták a vásárlókat, rossz arcú alakok és sok mocsok, szemét mindenütt, közterület-felügyelő, utcaseprő sehol. A járókelők jó része inkább a bicikliúton kel át a Kerepesi úton, nem megy le az aluljáróba, mert annyira borzalmas hely. A KÖKI is ugyanez, mindenfele hajléktalanok, dzsuva, retek, hányásnyom, pisifolt, kula, a lépcsők és a járdák úgy néznek ki, mintha még soha az életben nem mosták volna le őket. Onnan indul a reptéri buszjárat is, ezt látják a külföldi turisták. KariGeri egy koszfészekké tette a fővárost.

  12. Jófej szerint:

    Tévedsz, az mindig úgy nézet ki. Soha sem volt ott rend tarlos idejében sem, sőt a rendőrség is ritkán igazoltatott arrafelé.

  13. kormánypárti szerint:

    És amíg KariGeri zuglói polgi volt, mit tett az Őrsért? Gajda pedig a Köki közelében a kiserdőben tanyázó hajléktalanokat meglátogatta és sajnálkozott egyet, ahelyett, hogy elkergette volna őket onnan. Ha KariGeriből miniszterelnök lenne, megváltoznának ezek a körülmények? Belefulladunk a sok hajléktalanba, szemétbe, gazba. Milyen alapon kér előléptetést egy olyan alkalmazott, aki nem szolgálta meg?

  14. Eperke szerint:

    Miért nem tarlos intézkedett?, elvégre ő volt a főpolgi
    Csepel is olyan már mint az örs, nézd meg a sétàló utcát, a karàcsony sándor buszmegállot. Miért nem tisztitja meg a csepeli polgi? Csak megnyitokra jár, más dolga nincs.

  15. kormánypárti szerint:

    A buszmegállókat az FKF-nek és a BKK-nak kéne takarítani, tisztán tartani. Azért lett több szemét az utcákon, mert karigeriék leszereltették a közterületi szemétgyűjtő tartályok egy részét. Azt is tudjuk, hogy KariGeri mögött gyurcsányi áll. Gyurcsányi emberei vannak pozícióban, ő diktál és Csepel lepusztításán munkálkodik. Minél nagyobb rumlit akar, el akarja árasztani hajléktalanokkal a kerületet.

Itt lehet hozzászólni !