Utólag sem klimatizálhatóak a Karácsony által kiszemelt használt villamosok – ezért adják el

MTI, Mandiner

A kampány vége óta nem fontos semmi, amit Karácsony megígért

Három ütemben összesen 35, Frankfurtban eladósorba került kötöttpályás jármű érkezne Budapestre mintegy 7,7 milliárd forintért.

A tulajdonos német közlekedési vállalat, a VGF szerint utólag sem klimatizálhatók azok a frankfurti használt villamosok, amelyeket megvenne a Karácsony Gergely vezette budapesti Városháza – értesült a Magyar Nemzet. A BKV szerint beszerelhető utólag a klíma, ezt jelenleg is vizsgálják.

A lap hétfői számában felidézik: a főpolgármester, élve a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel még júniusban fogadta el azt az előterjesztést, amely szerint három ütemben összesen 35, Frankfurtban eladósorba került kötöttpályás jármű érkezne Budapestre mintegy 7,7 milliárd forintért. A főváros 25-30 éves szerelvényeket venne, ezek válthatnák ki a jelenleg a 47-49-es vonalon közlekedő, ötvenéves Ganz csuklós villamosokat.

Szoros rokonság a Combino villamosokkal

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint Frankfurt éppen azért kínálja eladásra a járműveket, mert azokba utólag nem lehet klímát szerelni, és a frankfurti közlekedési vállalat weboldalán leírják az okot is: a berendezést nem bírja el a tető. A BKV viszont a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta, hogy a frankfurti használt villamosok „szoros rokonságot mutatnak a Combino villamosokkal, mind a műszaki megoldásokban, mind a beépített rendszerekben, mind pedig a karbantartási feladatokban”. A BKV jelenleg vizsgálja a klímaberendezés lehetséges elhelyezésének részleteit: a statikai kérdéseket és az elektromos tápellátást. Balogh Samu,

Karácsony Gergely kabinetfőnöke szerint a frankfurti használt járművek a mai budapesti villamosok döntő többségénél modernebbek.

Mint közölte, a BKV elsőként egy prototípus kocsi beszerzését tervezi, a teljes kontingens pedig akkor érkezhet, ha a tesztelés eredményei beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

12 hozzászólás “Utólag sem klimatizálhatóak a Karácsony által kiszemelt használt villamosok – ezért adják el” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A képlet egyszerű. A használt villamosokért az eladó hajlandó csúszópénzt fizetni, viszont a 2014-es szerződés alapján rendelkezésre álló spanyol CAF villamosokért már nem lehet jattot szedni.
    Tüttő majd elintézi! 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. pl szerint:

    Ezek a hülyéknek írnak, nekik hiába linkelsz…

  3. Béla szerint:

    Drága balos idióták!

    Ha Kamugeri azzal kampányolt, hogy azonnal klimatizálja a metrót és nem fog többet klíma nélküli szerelvényt beüzemelni, ne azzal gyertek, hogy tarlós idején még nem volt mindenhol klíma.

  4. V. P. szerint:

    Szerintem meg orbán és bandája nagyobb kommunista, mint bármelyikúk. Kina és az orosz a nagy kebelbarátja. Messze vannak ezek már a polgári értékektől. A magyar zászló mellett a vörös kína is ott van, ez nem emlékezteti a jónépet valamire. Ha ez az orbán jobboldalisága, akkor ez már szégyen.

  5. pl szerint:

    Geri akkor még azt hitte, főpolgármester lehet, és lesz pénze az ígéretek betartására… kedves illib idióták!!!

  6. V. P. szerint:

    Persze, hogy azt hitte, de azt nem tudta, hogy a narancsos bűnszövetkezet ellopja és mindenféle alapítványokba átpumpálja. Maffia módszerekkel.

  7. belekotkot szerint:

    Sajnálatosan az utóbbi napokban a tények részleges ismeretén és hibás értelmezésén alapuló téves információk jelentek meg a használt frankfurti villamosok beszerzésével, klimatizálhatóságával kapcsolatban. Június 25-én a témában megjelent közleményünk állításait megerősítve az alábbiakat tartjuk szükségesnek megjegyezni.
    A klimatizálhatóság előzetes felmérését, tervezését megkezdtük, jelenleg műszaki akadályát nem látjuk a megvalósíthatóságnak, amelyet az elsőként beszerzendő prototípus jármű átalakítása egyértelműen igazolhat majd.

    https://www.bkv.hu/hu/frankfurti_villamosok_tenyek_a_beszerzesrol_20210706

  8. Atesz szerint:

    De az amúgy nagyszerű ötlet volt Tarlóséktól, hogy a BKV járatainak számottevő részét kiadják egy másik, persze állami alvállalkozónak borulás előtt és mind ezek után ott tartunk, hogy a volánnak a mávval karöltve megéri a BKK által meghatározott (értsd / BKK/ Fővárosi Önkormányzat egyik cége) 10 éve furikázni a “parasztot” míg a BKV minden évben mínuszos…
    De a másik profitál!
    De majd az ormánypárti megmondja 🙂

  9. Atesz szerint:

    A MÁV-Hév kiszervezésről ne is meszéljünk, aminek a vonalai a tervek szerint metró vonallá változnak.
    Játék a pénzzel, jó fityisz módra.

  10. Nagyapó szerint:

    Eetásak és hülyegyerekek! A HÉV nem helyiérdekű villamos, hanem helyiérdekű vasút!😀
    A lopásról pedig annyit, hogy Surányi eladta az aranytartalékot, most pedig 94,5 tonna aranyunk van. V.P. akkor ki lopott? Ki vitt milliárdokat Indonéziába? Kiknek van villája üdülőszigeteken? Bizony mind a moslékkoalíció tagjai!!
    Igaz a citátum. hogy

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Gary Ridgeway szerint:

    Lőrincnek meg a TE pénzeden is bérelt gépe. 1:1 😜

Itt lehet hozzászólni !