Ez a helyzet ott, ahol Karácsony Gergely már miniszterelnök

Mandiner

Minden lehalt a belvárosi utcákon: állva pöfög az autósor a körúton, ahol a biciklisávokat az autósok kárára vezették be. A környező utcákban sem lehet megmozdulni. És ez még csak a veszélyhelyzet utáni állapotba való “visszatérés”, nyáron, amikor kevesebb az autós, mint egyébként – írja a Mandiner.

Felháborodott olvasóink jelezték, hogy továbbra is problémát jelent az, hogy a főváros által bevezetett biciklisáv miatt a körúton több ponton egy sávosra szűkült az autóforgalom. Olvasónk szerint az jut csak előre, aki a szabályokat megszegve, ráhajt a biciklisávra. Ahogy ő fogalmaz: „megint a pofátlanok nyernek, a szabálykövetők viszont csak szívnak”. 

Egy másik olvasó szerint a Ferenc körúton is több mint egy órája araszol a sor, csak lépésben lehet haladni, percekig állnak a zöld lámpa ellenére is az autók.

A nyitóképünk a Baross utcán készült. Sokan a mellékutcákat használva próbálják kikerülni a körutat, emiatt viszont ott is forgalmi dugók alakultak ki.

Az Üllői úton sem jobb a helyzet a Kálvin tér felé haladva.

Van, aki a nagy meleg miatt, kinyitott ajtóval áll a gépjárművel a dugóban.

Forrás: Mandiner

10 hozzászólás “Ez a helyzet ott, ahol Karácsony Gergely már miniszterelnök” bejegyzésre

  1. Hajrá Magyarország! szerint:

    Úgy van ez a sztori előadva, mint ha az úgymond régi 2 sávos körúton soha nem lett volna dugó, meg úgy általában soha sehol nem lett volna ezelőtt dugó a városban. Jah, de állandóan volt mindenhol.

    Azt kéne felfogni, hogy a város megtelt. Kész, vége elfogyott, nincs több hely, egyszerűen ennyi autó nem fér el…

  2. kormánypárti szerint:

    Ja, csakhogy KariGeri nem oldotta meg ezt a problémát sem, csak tetézte a bajt, mondhatni olajat öntött a tűzre. P+R parkoló kéne többek között Csepelre, hogy a belvárosban mérséklődjön a forgalom és a légszennyezés. Ha Komjáthi szeretne parlamenti mandátumot szerezni, már most közbenjárhatna a támogatójánál ebben az ügyben. Azt mondja, ő a tettekben hisz, márpedig jelenleg is vannak eszközei az MSZP elnökhelyetteseként. Ahelyett, hogy letenne az asztalra valamit, ő inkább kampányol. Pénz helyett hajléktalanokat hozott ide, akik most hálás aktivistái.

  3. Tóth Ervin szerint:

    És akkor még a rakpartot is le akarják zárnbi a gyalogosok miatt. Na az lesz aztán káosz.

  4. kormánypárti szerint:

  5. apostolos szerint:

    Lehet nagyon zöldnek lenni, de előtte alternatíva szükséges. Budapesten három fő közlekedési csatorna van: a rakpartok, a körút és a külső körút. Ezen nem lehet változtatni, csak ha a Duna alá építenek egy 2×3 sávos utat.
    Nem a tiltás és korlátozás a megoldás, hanem a zökkenőmentes áthaladás, ha már környezetvédelem. Az állandóan megálló és elinduló autó jobban terheli a levegőt és nagyobb zajt bocsát ki. A szintbeli kereszteződések, ezért 50 méterenként közlekedési lámpák és 5 méterenként csatornaszemek (ami szarul van lerakva) hazája vagyunk.

  6. kormánypárti szerint:

    Karácsony megoldása a dugóra: „Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!”

  7. Gyula szerint:

    A kedves olvasó egy MongolFidióta és nem is létezik! 🙂
    Végre lehet parkolni, mert fizetős!
    Na erre varrjon gombot a Mandiner.

  8. lutria szerint:

    kormánypárti#„Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!” üzente HOLLIK ISTVÁNNAK aki ~2kilométeres távolságra is kocsival ment a belvárosban és nyafogott menetidő miatt…
    Ha egy átlagember és nem egy fideszes elégedettlenkedne ugyanezért ön mit üzenne annak?
    Tarlós alatt mennyi volt ugyanez a táv?

  9. kormánypárti szerint:

    Egyrészt 2 km távolságot kb. fél óra alatt teszel meg sétálva. Másrészt nem tudsz kiszállni a kocsiból és gyalogolni, mert parkolóhely hiányában nem tudod hol letenni az autódat és az úttest közepén mégsem hagyhatod. Akkor tudnál hol megállni, ha a külső kerületekben lenne elegendő P+R parkolóhely. Ehhez további területeket kéne kisajátítania a fővárosnak, majd elvégezni a szükséges tereprendezést. Ha lenne elég P+R parkolóhely, be lehetne vezetni a parkolási jegyet ill. bérletet, ami egyúttal ingyenes utazásra jogosítana a BKV járatain. Ki lehetne alakítani egy drágább csomagot is, ami a közbringák és a közrollerek használatát is biztosítaná.

  10. robi szerint:

    Az MO-ás hídon Buda felől ma délben már araszoltunk.
    Pedig az már nem a fővárosban van.

    Köszönjük a szeptemberben már egyszer befejezett felújítást, eddig tartott.

Itt lehet hozzászólni !