Védettségi igazolvány: mire használtad először, mire vársz a legjobban?

Csepel.info

Becslések szerint Csepel felnőtt lakosságának 60 százaléka tekinthető védettnek a koronavírussal szemben: ennyi embert oltottak be, plusz ennyien estek át a közelmúltban a fertőzésen.

A Csepel.info úgy értesült, hogy nagyjából 32 ezer főt oltottak be irányítottan a csepeli intézményekben vagy a háziorvosok által. Többségük már rendelkezik védettségi igazolvánnyal, amivel a vendéglők belső helyiségeit is használhatják, járhatnak moziba, múzeumokba, állatkertekbe, művelődési házakba, színházakba. Internetes felületeinken most arra vagyunk kíváncsiak, hogy csepeli olvasóink mire használták először, és mire várnak a leginkább, amit a védettség igazolásával – végre – újra látogathatnak, használhatnak. Várjuk az oltásokkal kapcsolatos tapasztalatokat is!

Magyarország a fokozatos újraindítás lépéseit az átoltottak számához kötötte. Az első enyhítő intézkedések hazánkban már április 7-én életbe léptek, miután a beoltottak száma elérte a 2,5 milliót. Az üzletek kinyithattak azzal a feltétellel, hogy 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben.

A második körben – miután már 3,5 millió beoltott volt – április 24-től kinyithattak a vendéglátóipari létesítmények teraszai, kerthelyiségei. A harmadik fázis – 4 millió beoltottnál – május 1-jén lépett hatályba: az esti kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, ettől kezdve az üzletekben már este 11 óráig lehet vásárolni,

A MÚZEUMOK, A SZÍNHÁZAK, A MOZIK, A KÖNYVTÁRAK, AZ EDZŐTERMEK ÉS AZ USZODÁK IS ÚJRA LÁTOGATHATÓK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL. 

A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban továbbra is kötelező a maszkhasználat, továbbá kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés.

A világ élvonalában Magyarország

Mindez a sikeres magyar vakcinarendelési és oltási programnak volt köszönhető. Magyarország a második az Európai Unióban az átoltottság tekintetében. Eddig közel 4,4 millió ember kapta meg legalább az első oltást, ez a lakosság 45 százaléka, miközben az uniós átlag 28,9 százalék.

HA A KORMÁNY NEM RENDELT VOLNA KELETI VAKCINÁKAT, AKKOR 2 MILLIÓ EMBERREL KEVESEBB LENNE BEOLTVA, ÉS AZ EDDIG VÉGREHAJTOTT ÚJRAINDÍTÁSI LÉPÉSEKET SEM LEHETETT VOLNA MEGTENNI. 

Ennek köszönhető az is, hogy – információink szerint – a szabadtéri strandok védettségi igazolvány nélkül látogathatók lesznek.

Csepel.info, Origo

11 hozzászólás “Védettségi igazolvány: mire használtad először, mire vársz a legjobban?” bejegyzésre

  1. Anickav szerint:

    Szépek vagytok! Promotáljátok csak ezt az apartheidet!!!

  2. Anickav szerint:

    A strandokról egyébként ma semmit nem mondott Gulyás.. Nem tudom, hogy ha oda végül beengednek, akkor fel kell-e varrni a sárga csillagot a fürdőruhámra? Megkérdeznétek?

  3. Csepeli lokál szerint:

    Nem vagy humoros. Emlékezzünk azokra az ismerőseinkre akiket elvitt a járvány. Örüljünk, hogy nekünk már van esélyünk ezt elkerülni. A sárga csillagról sem humoros emlékeink vannak.

  4. Gary Ridgway szerint:

    Aki önhibájából nem oltatott, az így járt és szarok rájuk.
    A lakosságarányos elhalálozást már nem hozzátok le, ugye?

  5. Nagyapó szerint:

    Anickav! Azt hiszem fogalomzavarban van. Először tisztázza mi az apartheid, a rasszizmus, meg az antiszemitizmus. Ezeket a moslékkoalíció rendszeresen követi, l. a Jobbik befogadása.
    Anickav! Azért megkérdezem, hogy mint antiszemita DK-s hová tenné fürdőruháján a Dávid-csillagot? Előre, vagy hátra?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  6. pl szerint:

    Ma megint szabadfoglalás van Pfizerre, és mégis kussol mindenki…
    már két ismerősöm foglalt 7 köröl, nem volt sms.

  7. Hozzászóló szerint:

    Míg a teraszokon tumultus van, egyes sörözők belső helyiségeiben meglepő nyugalomban lehet elfogyasztani egy korsó csapolt sört. Ez mindenképpen a védettségi kártya javára írandó. Az apró örömöket is meg kell tudni becsülni.

  8. apostolos szerint:

    Már tucatnyi embert ismerek, akik megfertőződtek az oltás után. Túlélték. A kérdés az, hogy mi van, ha nem oltották volna be őket és mi lesz velük az oltás után. A szívizom-elhalás szerintem rosszabb, mint a halál.

  9. apostolos szerint:

    Már tucatnyi embert ismerek, akik megfertőződtek az oltás után. Túlélték. A kérdés az, hogy mi van, ha nem oltották volna be őket és mi lesz velük az oltás után. A szívizom-elhalás szerintem rosszabb, mint a XXXXX-moderáltak, azt hiszem ez nem fért bele a fene nagy szólásszabadságba.

  10. apostolos szerint:

    Bocsánat, ez első hozzászólásom után azt írta ki, hogy nem lehet közzétenni.

  11. Gary Ridgway szerint:

    Oltástól szívizom elhalás, vagy mi van? A “The Lancet” oldalán nincs ilyen baromság. 😁👏

Itt lehet hozzászólni !