Sóterápiummal a poszt-covidos tünetek ellen

A koronavírus-járvány okozta megbetegedés súlyos tüneteihez tartozik, hogy a betegségen átesettek egy részének további egészségügyi problémákkal kell megküzdeni. Ez a poszt-Covid szindróma, amelynek kezelésére több helyen már külön ambulanciát is nyitottak. 

Az eddigi vizsgálatok főleg a betegség alatti szakaszra koncentráltak, az idő múlásával azonban egyre több mindent lehet megtudni a fertőzést követő hetekről, hónapokról is, amikor szintén jelentkezhetnek tünetek. A kutatások szerint a poszt-covid szindróma nagyjából a betegségen átesettek 30 százalékát érinti, Magyarországon körülbelül 150 ezer embert. Ellátásukról a betegség után is gondoskodni kell.

Az országban számos olyan helyszín akad, ahol a poszt-covidos betegek rehabilitációja zajlik. Ilyen például a Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, a Heim Pál Gyermekkórház, Törökbálinton, de Komáromban és Baján is vannak olyan intézmények, ahol infektológusok, kardiológusok, tüdőgyógyászok, reumatológusok, neurológusok és pszichiáter szakorvosok is kezelik a betegeket.

Ezek jellemzően kórházak vagy Egészségügyi Intézmények keretein belül működnek, a különböző immunterápiákra viszont már a csepeli Sóterápium sóbarlangjában is van lehetőség. A sóbarlangban, mint alternatív helyszínen az immunerősítés, stresszoldás mellett lehetőség van a különböző gyulladások csökkentésére, megszűntetésére a só fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően. Emellett a Covid-okozta légúti problémák megoldására, szakember segítségével tudatos légzés tréning szervezésére is van lehetőség, mely hatékony és könnyen elsajátítható bárki számára.

A sóbarlangban speciális német gyártmányú ionizátor segítségével porlasztanak ki telített sóoldatot a levegőbe, mely elpusztít minden korokozót, baktériumot, vírust, csírátlanítja a levegőt, a helyiségben pedig rendszeresen gépi szellőztetést biztosítanak.

A Sóterápiumnak kiváló a kapcsolata a kerületi tüdőgondozóval, ahol gyakran javasolják a pácienseknek a sóterápia igénybevételét, mely nagy segítség lehet a poszt-covidos betegek teljes felépüléséhez.

 

Részletes információk a http://soterapium.hu/ oldalon.

Itt lehet hozzászólni !