Itt tud jelentkezni oltásra, ha szabadon akar dönteni az időpontról

Index, Csepel.info

Az érvényesített regisztrációval rendelkezők most már bármelyik kórházi oltópontra foglalhatnak időpontot az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) oldalán. Mint megírtuk, a foglaláshoz meg kell adni a tajszámot és a születési dátumot, majd ki kell választani az oltás időpontját és helyszínét.

Utóbbi kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a második oltást is ugyanazon az oltóponton adják majd be. A foglalásról visszaigazoló, az oltás előtti napon pedig emlékeztető e-mailt küldenek.

Felhívták a figyelmet, hogy mindenki csak magának és csak egyszer tud időpontot foglalni, a véglegesített foglalás pedig nem módosítható. Kérik, hogy a lefoglalt időpontra mindenki pontosan érkezzen, az oltásra vigye magával a személyi igazolványát, a tajkártyáját, a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőség szerint a foglalásról szóló kinyomtatott visszaigazolást is.

Az időpontot foglalók, ha a háziorvosuk is hívja őket oltásra, jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Ha valaki mégsem tud megjelenni a lefoglalt időpontban, továbbra is jogosult marad az oltásra – tudatták, hozzátéve: időpontot foglalni csak az első oltásra lehet.

A hatósági házi karanténban lévők nem mehetnek oltásra, az aktív betegek – koronavírus-fertőzés vagy más lázas, akut betegség esetén – pedig nem olthatók be. A jelenlegi oltási akcióban a várandósok nem vehetnek részt, mert online jelenleg csak Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra lehet időpontot kérni, a várandósokat pedig csak Pfizer- és Moderna-vakcinával oltják.

A kormányzati tájékoztató oldalon egy rövid kérdés-válasz blokk is olvasható, melyben leírják, hogy

  • minden olyan regisztrált jogosult az online időpontfoglalásra, aki még nincs beoltva, és akiknek már feldolgozták, illetve érvényesítették a regisztrációját. Ide kattintva ellenőrizheti, hogy az ön regisztrációja milyen státuszban van.
  • Csak a már feldolgozott, érvényes regisztrációval rendelkezők jogosultak az időpontfoglaló használatára. Attól, aki néhány napja regisztrált, türelmet kérnek a regisztrációja érvényesítéséig, mint írják, azt követően, egy másik alkalommal már használhatja az időpontfoglalót.
  • Nem csak a lakcím szerinti kórházi oltópontokra lehet időpontot foglalni, akár más településen található kórházi oltópontra is. A foglalásnál azonban figyelembe kell venni, hogy a második oltást is ugyanott fogja megkapni az oltakozó, ahol az első oltást.
  • Utólag nem módosítható a lefoglalt időpont.
  • Minden regisztrált saját maga számára tud időpontot foglalni. Természetesen ha családtagok külön-külön találnak olyan időpontot az oltásra, amikor együtt is tudnak menni, megtehetik.
  • Az AstraZeneca-vakcina alkalmazási előírása szerint ez az oltás krónikus betegséggel rendelkező személyeknek is adható, akiknél nem áll fenn oltásra vonatkozó ellenjavallat. A Sinopharm-vakcina alkalmazási előírása szerint az egyensúlyban tartott, megfelelően kezelt krónikus betegnek is adható a vakcina. De mint minden más oltásnál, itt is az oltóorvos hatásköre eldönteni, hogy oltható vagy sem. Ezért fontos kitölteni a hozzájáruló nyilatkozatot a meglévő betegségek feltüntetésével és a meglévő krónikus betegséget az oltóorvosnak az oltás előtt szóban is jelezni.
  • Azok foglalhatnak így időpontot, akik még egyáltalán nem kaptak oltást. Azok, akik már megkapták az első oltásukat, a másodikat is ugyanott kapják.

Forrás: Index

31 hozzászólás “Itt tud jelentkezni oltásra, ha szabadon akar dönteni az időpontról” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    És mi a helyzet a regisztrációs listával? Kuka? Senki nem tudja a választ, a háziorvos azt mondja neki már semmi gondja nincs, nem foglalkozik az eredeti listával. Kínaival tudna oltani, de azt nem kérik. Oltópontra nem küldhet senkit, mert nem kap lehetőséget (az EU által behozott vakcinára, Pfizer, Moderna) mint eddig. Vagy 4 millió beoltott után visszaáll a régi rend? Háziorvos küldhet oltópontra? Tud valaki érdemben felvilágosítást adni?

  2. admin szerint:

    Úgy tudjuk, hogy az tud bejelentkezni erre az oltásra is, aki regisztrált. A kínai oltás ugyanúgy védettséget ad.

  3. Betke szerint:

    Igen, de a kérdésem, hogy a regisztrációs lista okafogyottá vált és a háziorvos már nem dönthet, hogy betegei milyen vakcinát kapjanak?

  4. Nagyapó szerint:

    Ebben a “zorbáni diktatúrában” nem kötelező a Covid elleni oltás!! Ha egy DK-s nem kívánja magát oltatni a Sinopharm anyaggal, akkor kivárja a neki megfelelő oltóanyagot, közben esetleg Petz úr sorsára juthat, bár a DK akkor sem fogja saját halottjának tekinteni, sót kussolnak róla.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Betke szerint:

    Nagyapó, érdemi, konkrét válaszra gondoltam, ne fárasszuk fölöslegesen egymást! Nem kell az állandó terelés! Nehezére esik politikát nem belevive reagálni?

  6. Gratulálok szerint:

    Betke, úgy látszik valamiért nem akarnak érdemi felvilágosítást adni! Ezek szerint már elég ember oltatta be magát a nyájimmunitáshoz!

  7. kormánypárti szerint:

    Az oltási terv alapján már sorra kerültek azok a betegek (idősek, krónikus betegek), akiknek az esetében nem volt teljesen mindegy, melyik vakcinát kapják. Aki nem regisztrált közülük időben, az így járt. Most már a tömeges oltás időszaka van, amikor az egészségesek kerülnek sorra. Az oltóorvos dönti el, oltható e a páciens az általa kiválasztott vakcinával.

  8. Betke szerint:

    Elég sunyi módon oldották meg és zárták rövidre az oltási tervet, vették el a háziorvosoktól a regisztrációs listát. Ez után csak az origót kell olvasni éjfél és hajnal 5 óra között!

  9. kormánypárti szerint:

    Aki időben regisztrált és 65 éven felüli vagy krónikus beteg, az már megkapta legalább az első oltását, a második oltása pedig be van ütemezve. Az ellenzékiek, talán a súlytalan Momentum javasolta a regisztráció eltörlését. Nos, mégis hogyan gondolták ennek megvalósítását? Ez csak akkor lehetséges, amikor már csak szállingóznak az emberek az oltópontokra és akkor sem mindegyik vakcina esetében. Az ellenzéki szájtépők miért nem végeznek önkéntes munkát ahelyett, hogy csak pofáznak és a kormányt bírálják? Hasznosabb lenne…

  10. Pastorius szerint:

    Ennek a kis torpe gyokernek nem szamitanak az emberek. Csak ezzel a penteki musorral lett meg a 4milla. Bejelentette, szombaton mindenki mehet mindenhova es kb 100.000 ember meg hianyzott. Miert nem a kinaival akarta ezt ossze hozni? Tudta melyik vakcinat kell bedobni.

  11. Betke szerint:

    Kormánypárti, adjon ésszerű magyarázatot a pénteki, soron kívüli Pfizer oltakozásra! Minden regisztráció és időponkérés nélkül. A szputnyik oltásra miért nem lehet regisztrálni? Gondolom a Momentum, ha ők szorgalmazták egyáltalán ezt a helyzetet, nem ilyen eljárásra gondoltak! Minden esetre nem átgondolt, vagyis nagyon is átgondolt akció volt!

  12. kormánypárti szerint:

    A Pfizer az egyetlen vakcina, ami 18 éves kor alatt engedélyezetten adható. Most született döntés a 16-18 évesek olthatóságáról, ezért a készleteket át kellett csoportosítani az új jelentkezők részére. Azoknak, akiknek emiatt nem jutott a Pfizerből, kaphattak helyette kínait, ha elfogadták. A Szputnyik eltérő mint a többi vakcina, mert nem ugyanazt az oltóanyagot adják be az első és a második alkalommal. Azok akik megkapták az első adagot, meg kell kapniuk a második komponenst is a védettséghez. Emellett bizonyos krónikus betegségek, várandósság, szoptatás, stb. esetén a Szputnyik V vakcina beadása ellenjavallt. Az oltóorvosok leterheltek, ami az emberi hiba esélyét növeli.

  13. Horváth János szerint:

    Akkor most mondtál egy nagy semmit!

  14. Betke szerint:

    Kormánypárti mindenhez is ért! Lehet, hogy álhir, de kb. ilyen mennyiségű (összesen 100ezer adag) pfizert adtunk át 6 eus országnak. Hogy is van ez? Miért nem a kínait? Ja, az nincs engedélyezve, nekünk jó!

  15. pl szerint:

    Hajrá Fradi… 🙁

  16. Horváth János szerint:

    35 évvel ezelőtt ezen a napon vidáman éltettem a szocializmust és integettem Jani bácsinak a Felvonulási téren, utána mentem a Ligetbe virslit enni és sörözni. Nagyon élveztem. Csak jóval később tudtam meg, hogy mi történt Csernobilban pár nappal korábban és hogy egy rádióaktív felhő volt felettünk. Talán most is hasonló cipőben járunk, de még nem tudunk róla.

  17. xxx szerint:

    kormánypárti
    2021. május 01., szombat – 10:54-kor adott hozzászólásodhoz

    Személyesen ismerek olyan 70 éves krónikus beteget aki a legelsők között regisztrált és még most se lenne beoltva, ha nem reklamálta volna meg vagy négyszer.

    Amúgy rohadtul idegesít a folyamatos okoskodásod!!! Tudod hogy hívják azt aki mindenhez ért? Úgy, hogy MARHA!!!

  18. Lennox szerint:

    Mint mindig, most is úgy jártunk, hogy utólag lett világos mindenki számára, hogy ebben a nép felé tett gondoskodó gesztusban hol volt a svédcsavar vagy mondhatnám úgy is: mire ment ki a játék.

  19. Betke szerint:

    Ebben az egészben az a felháborító és aljas, hogy reggel 8-kor lett az akció bejelentve a Kossuth rádióban, fél 7kor már nem működött az időpont foglalás oldal! Mennyire nézik hülyének az embereket?

  20. Gyula szerint:

    Kormánypárti!
    A hülyeséged megbukott, nem kapta még meg mindenki, aki regisztrált!
    Ez semmi másra nem ment ki, minthogy meglegyen a 4 millió beoltott, ha már a kínaiért nem álltak sorba. Valószínű már nem azért, mert szarnak tartják, nem, hanem azért, mert vagy utazhat vele a polgár, vagy nem. Az érem másik oldala, hogy lehessen meccsre menni. Az Astra körül is csinált mindkét oldal olyan hisztit, hogy csak zeng. Nem véletlen lehet a II. adagot előbb kérni. De csesszék meg, akkor sem kérem előbb!

  21. Pastorius szerint:

    Az origo már 0.11-kor megirta a lehetőséget. Vajon honnan tudták? Képzeld mi lett volna. Csodálatos nagy vezirunk bejelentette, lesz nyitás szombaton de a 4 milliohoz kötötte. Olyan nincs, hogy amit kimond az ne úgy legyen. Ez csak ennyi volt.

  22. ELÉG VOLT ORBÁN ELSZEGÉNYÍTŐ RENDŐR-ÁLLAMÁBÓL és KORLÁTLAN HATALMÁBÓL!!!
    Megmozdulás a Normális Életért, az egészségünkért, a megélhetésért, a jövőnkért, a szabadságunkért, az emberi jogainkért – mert május 23-tól már gyülekezni szabadon lehet!!!
    Ha nem tűröd a hátrányos megkülönböztetést, akkor állj végre a sarkadra!

    Szabadon, feltételek nélkül szeretnéd élni az életed? Hallasd a hangodat!

    Eleged van az értelmetlen korlátozásokból és veszélybe került a megélhetésed? Mozdulj meg!

    Nem akarod, hogy diszkrimináljanak vagy oltásokra kényszerítsenek? Gyere el!

    Vállalkozásból élsz és ellehetetlenítik az életed? Köztünk a helyed!

    Nem szeretnéd egészségtelen maszkokban tölteni az életed? Tépd le és gyere!

    Várunk téged, ha felháborít, hogy egy vírusra hivatkozva időre kell hazamenned!

    De akkor is gyere el, ha a járvány miatt bármiért megbüntettek, mert azt jogsértően tették veled!

    Ne maradj otthon! Találkozzunk a Hősök terén, 2021. május 23-án 12 órakor!

  23. Anickav szerint:

    Nagyon pofára fogtok esni amikor szeptemberben bejelentik a negyedik hullámot és novemberben megint otthon ülünk!!!

  24. Anickav szerint:

    A mesterterv 2025-ig számol… ne is álmodjatok róla, hogy jobb lesz. Mutáns mutánst követ és mindent az oltatlanokra fognak majd… Keserű jövő vár ránk.

  25. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Szar van a palacsintában, a WHO engedélyezte a kínai vakcinát! Mi van a parlamenti moslékkoalíció előterjesztéssel a kínai oltóanyag ellen? Visszavonják, vagy továbbra is hazudnak és fenntartják?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Horváth János szerint:

    Nagyapó! Mi a nehézség, mit nem ért?Annak örül, hogy eddig engedély nélkül oltottak a kínaival?

  27. pl szerint:

    Noé! Hurrá! Kezdhettek oltani vele!… Ja…
    Szar csak belőletek ömlik! Az EU-ban egyelőre még csak ti oltotok vele. A szputnyiknak még mindig nincs engedélye, ti oltotok vele…
    Biztos, mert gazdád a multifunkci, neki nincs szüksége gyógyszerhatóságra felesleges engedélyre, parlamentre, csak 133 bátor… ja nem… végtelenül szánalmas birkára!

  28. Gary Ridgway szerint:

    Mai sztori, hogy milyen faszán működik a rendszer!
    Külföldi kollégánkat beregisztráltuk tegnap, ma felírtuk a Pfizerre is! 😁👍
    Igaz nem kap itt kártyát, de a papírcetlijére otthon kiadják neki. Be van oltva 4 millió ember, egyszer, tehát baszhatja, ha külföldre akar menni. Azért remélem kivárják a másodikat és kihagyják Lölőt a buliból? Aztán, hogy nekem honnan a picsából szerzi be a II. Astra-t már nem érdekel, még ha az EU is baszakszik vele. Majd vesz a svédektől, biztos megoldható, mint a kínai, vagy az orosz.

  29. Nagyapó szerint:

    Anickav! Nem olyan nagy probléma a 4. hullám. Addigra a lakosság 2/3-a be lesz oltva, a maradék pedig megy a moslékkoalícióhoz megoldásért.

    Eetásak! Tudom, a baloldalon nehéz felfogni azt, hogy egy gyógyszer, oltóanyag engedélyeztetését valakinek kérni (érte fizetni) kell. Vagy a vevőnek, ezt az EU nem kérte (talán lefizették a nagy cégek az eü. biztost), az eladó (orosz, kínai) ugyancsak nem kérte, mert nem látott üzletet! Teccenek érteni?
    Az eetásak pedig megszokták, hogy mindig nyalni kell valahol (Moszkva, Brüsszel) ezért sivalkodnak EU-s engedélyért, miközben a hazai szakértőket lenézik. A moslékkoalíciónak vannak saját szakértőik, Vágó, Kórozs, Komáromi, Pusztai.😀 Nekik hisznek!
    Ja, a WHO is Orbán zsebében van!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Sikerült megint leírni a baromságát! A vevőnek honnan a fenéből lenne meg a gyógyszer leírása, a vizsgálatok dokumentálása? Anélkül legfeljebb elnézést kérhet, nem pedig alkalmazási engedélyt: És nem láttak benne üzletet? Na ne hülyüljön! Amíg van olyan marha, aki hajlandó a piaci ár fölött fizetni?

  31. kormánypárti szerint:

    János!
    A hatásos és biztonságos oltóanyag beszerzése nemzetbiztonsági kérdés, ezért nem lehet zsákbamacska. A helyes döntést csak megfelelő információk birtokában lehetséges meghozni. Nyilván a titkosszolgálat is rá lett állítva a vakcinavonalra, születtek ezzel kapcsolatos szigorúan bizalmas jelentések.

Itt lehet hozzászólni !