A világ legtekintélyesebb orvosi lapja állt ki a kínai oltás mellett

Sváby kritizálta, beadatta, ellenőrizte: hatásos

888

A világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet állt ki a kínai Sinopharm-vakcina mellett – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a közösségi oldalán.

Menczer Tamás a bejegyzésben megosztott videóban azt mondta:

a cikk szerint a kínai Sinopharm-vakcina hatásos a vírus dél-afrikai mutációja ellen is.

Jó hírnek nevezte, hogy a szaklap nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát, hanem azt állítja, hogy az egyik legveszélyesebb mutáns ellen is hatásos.

Úgy fogalmazott: azért is kell beszélni erről, mert a múlt héten néhány nap alatt az „oltásellenes baloldal” 70 cikkben támadta a kínai vakcinát, „és mind hazugság volt”.

Hozzátette: szintén hazugságokkal támadta a kínai vakcinát az „oltásellenes baloldalt” vezető Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (DK) is.

Az államtitkár azt kérte:

senki se higgyen az oltásellenes hangoknak, és fogadja el a felkínált vakcinát.

„Együtt újra sikerülni fog” – emelte ki Menczer Tamás.

Forrás: 888

Sváby kritizálta, beadatta, ellenőrizte: hatásos

Kivizsgáltatta magát Sváby András miután megkapta a Sinopharm-vakcina mindkét adagját. A tévés nemcsak arra volt kíváncsi, hogy termelődött-e ellenanyag a vérében, hanem arra is, hogy kifejlődött-e benne sejtes védekezés az eredeti kínai vírussal és az Európában legelterjedtebb, brit mutációval szemben. Az oltóanyagok hatékonyságát Szerbiában is megmérték, ott is megnyugtatóak az eredmények.

Kivizsgáltatta magát Sváby András miután megkapta a Sinopharm-vakcina mindkét adagját. A tévés nemcsak arra volt kíváncsi, hogy termelődött-e ellenanyag a vérében, hanem arra is, hogy kifejlődött-e benne sejtes védekezés az eredeti kínai vírussal és az Európában legelterjedtebb, brit mutációval szemben.

Az oltóanyagok hatékonyságát Szerbiában is megmérték, ott is megnyugtatóak az eredmények. Több olyan hír is felmerült a kínai vakcina kapcsán, hogy majd kellhet egy harmadik oltás is a teljes védettség eléréséhez. Ennek járt most a végére Sváby András, akit szintén a Sinopharm-vakcinával oltottak be, és már a második adagot is megkapta. 

A népszerű tévés úgy döntött, egy magánklinikán kivizsgáltatja, mi történt a szervezetében a második dózis beadása után.

Az atv.hu beszámolója szerint nem csak arra volt kíváncsi, hogy termelődött-e ellenanyag a vérében, hanem arra is, hogy kifejlődött-e benne sejtes védekezés az eredeti kínai vírussal és az Európában legelterjedtebb, brit mutációval szemben. A vizsgálatok szerint Svábynak megfelelőnél több ellenanyag termelődött a vérében.

Mind az eredeti vuhani, mind a brit mutáns koronavírus Magyarországon izolált változataival szemben jelentős gátló hatást mutatott a vizsgálat.

Én tehát vélhetően megnyugodhatok, nálam valószínű, hogy nagyon jól működik a szer – mondta a műsorvezető. Hozzátette, a legfontosabb, hogy mindenki fogadja el azt az oltást, amihez most hozzá tud jutni.

Nagyon fontos, hogy elfogadjuk, hogy az oltás megléte nem jelent azonnali védettséget.

Az általános nyitástól, vagy állami könnyítésektől függetlenül az oltástól számított három hétig extrém módon kell tartani a szabályokat, jobb nem menni emberek közé. Ha már megvan az oltás, az azonnali fellélegzéssel kár elszúrni a lassan kialakuló védettséget.

Forrás: Pesti Srácok

12 hozzászólás “A világ legtekintélyesebb orvosi lapja állt ki a kínai oltás mellett” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Engem ez megnyugtat, bár nem nagyon izgultam miatta. Megkaptam mind a kettőt. Semmi mellékhatása nincs, bár kevésbé látok, mert kissé ferde lett a szemem.

  2. Nagyapó szerint:

    A The Lancet orvosi lapnak nincs igaza, mert Gyurcsányné az ellenkezőjét állítja. Ő a nagyobb szaktekintély!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Attila szerint:

    Nagyapó kezd javulni, Gyurcsánynéra hallgat…

  4. Tóth kati szerint:

    A Szputnyik pedig a világin a legjobb,üzenem annak a hülye ku…va Szabó Tímeának.És perszd Tordainak,aki emberkisérletnek nevezte az orosz vakcinával való oltakozáxt,majd mikir felkínálták neki azonnal szaladt beadatni.Férgek.

  5. Horváth János szerint:

    Te fideszes mintapéldány! Miért hiszed, hogy anyádról beszélsz?

  6. Horváth János szerint:

    Kedves Tóth kati !

    Bocsánatot kérek a modortalanságomért, különben is az én anyámról van szó !

  7. Horváth János szerint:

    Üdvözlöm, Ábel Atilla !

  8. Hozzászóló szerint:

    Még az a helyzet is fennállhat, hogy a Szputnyik lesz a leghatásosabb szérum.
    Idő kérdése csak, hogy mikor fogadják el az EU-ban. A csehek is rendelnek belőle, vizsgálják a kérdést a svédek, vásárolnak belőle a bajorok és az osztrákok is. Egy francia régió pedig félmilliót rendelt. Az olasz törpeállam, San Marino kizárólag ezzel oltat és a tapasztalatok pozitívak.
    A kínai csodaszer egyelőre nem ilyen szerencsés.

  9. belekotkot szerint:

    Menczer a The Lancet nevű folyóiratot citálja, ami tényleg az egyik legfontosabb orvosi szaklap. Az emlegetett írás URL-je pedig tényleg thelancet.commal kezdődik, de nem egészen The Lancetben jelent meg, és nem is egy tudományos kutatásról van szó.

    A citált írás nem tudományos cikk, hanem egy rövid levél, ami a The Lancet Microbe Correspondence rovatában jelent meg. Arról szól, hogy egy 12 mintás Sinopharm vizsgálat alapján a szerzők szerint a vakcina a dél-afrikai mutáns ellen is hatásosnak bizonyult.

    Kik írták a Sinopharm eredményeiről szóló levelet?

    A levelező szerző, Xiaoming Yang a Sinopharm alvállalatának, a China National Biotec Group-nak az elnökségi tagja és a vakcinaprojekt vezető kutatója. Egy másik szerző, Hui Wang szintén a Sinopharm alkalmazottja, a többiek pedig különböző kínai kormányszervek vagy a kínai állami tudományegyetem kutatói.”

  10. pl szerint:

    Noé!
    Mint kommunista, várom, h kinyisd a szádat, és hazudjál valamit. Ez neked nem lehet problémát, hisz egész életedet végighazudtad…

  11. Gyula szerint:

    Nem, a Lancet-ben ilyen cikk nem jelent meg!

  12. robi szerint:

    Tán csak nem Gulyás Gergely professzor úr írta a cíkket?

Itt lehet hozzászólni !