Orbán Viktor: Egyetlen orvosság van a vírus ellen, az oltás

888

Egyetlen módon lehet megállítani a vírust, ez pedig az oltás – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának adott exkluzív interjújában, ahol beszélt az újranyitás lehetséges idejéről, az oltásellenességről, rémhírterjesztőkről és Brüsszel hibás vakcinabeszerzéséről.

Az ellenzék a súlyos járványügyi helyzet ellenére folytatja az oltásellenes kampányt: a DK honlapján még mindig aláírható a kínai oltóanyag elleni petíció.

Tömeges a fertőzés, és ezt már bizony a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják. Megállítani már nem. Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, de ez nem olyan vírus. Itt most csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani

– jelentette ki a kormányfő.

Hozzátette azt, hogy amíg az összes regisztrált 65 éven felüli magyar nincs beoltva, addig nem szabad az újranyitást megkezdeni. Ez áprilisban, Húsvét után következhet be, amikor eléri az első oltást megkapottak száma a 2,5 milliót. Akkor is csak óvatosan lehet majd megkezdeni a nyitást és a gazdaság helyreállítását.

A gazdasági, oktatási nyitással együtt viszont gondoskodni kell a közösségi élet újraindításáról is.
A miniszterelnök beszélt az oltásellenességről is.
Oltásellenes hangulatot kelteni bűn

Orbán Viktor azt kérte, hogy a rémhíreknek ne üljön fel senki, akik pedig álhíreket és oltásellenességet terjesztenek, ne tegyék és ne nehezítsék ezzel az egészségügyi dolgozók munkáját.

Az Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzéséről is beszélt a kormányfő.

Feleannyi embert tudtunk volna csak beoltani a keleti vakcinák nélkül.

Más országok előrébb jártak és járnak az oltások számában Brüsszel hibás beszerzési döntései miatt.

Az újraindítással kapcsolatban a miniszterelnök minden egyes lépésről egy héttel hamarabb fogja tájékoztatni a közvéleményt.
Kijelentette azt is, hogy a járvány után több munkahelyet szeretne létrehozni, mint amennyi a járvány előtt volt.

Forrás: 888

A DK ma is gyűjti az aláírásokat a kínai vakcina ellen

A DK január 16-án indította az oltásellenes aláírásgyűjtést a párt hivatalos honlapján. Ennek már három hónapja, és még folytatják.

Jelenleg világszerte tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma, amire az egyetlen megoldás, ha emberek tömegei oltáshoz jutnak.

Ebben nagy szerepe van a kínaiak által gyártott oltóanyagnak, amire egyébként azért is van akkora szükség, mert a DK által túlidealizált Európai Unió elrontotta a közös vakcinabeszerzést. Így a keleti – és köztük a kínai – oltóanyagok nélkül most elég nagy bajban lennénk.

Aki épeszű, és a hazája érdekeit nézi, erre egy ilyen kritikus helyzetben csak segítségnyújtással reagálhat. Persze ezt a baloldal legsötétebb konglomerátuma másképp látja, így inkább petíciót ír és álhírhadjáratot indít.

A Gyurcsány-párt annak ellenére hergel a kínai oltóanyag ellen, hogy a Shinopharm vakcinája a magyar szakemberek és a magyar hatóságok szerint is biztonságos. Úgy tűnik, a bukott miniszterelnök hatalomvágyának még az emberi életek veszélyeztetése sem szab gátat, ha úgy érzi, azzal támogatókat szerezhet.

Ennek legtragikusabb példája az a nemrég Covid-19-ben elhuny DK-s polgármester, aki megkaphatta volna az oltást, de a gyurcsányi retorikának hitelt adva elutasította azt.

Ha ez a morális fertő nem lenne elég, továbbiakról is gondoskodtak.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is több kifogást emelt a petíció kapcsán. Az adatokat feldolgozó cégek közt ugyanis külföldi vállalatok is szerepelnek. Olyanok, amelyek egyébként Gyurcsány gazdasági holdudvarához tartoznak. Emellett az adatvédelmi tájékoztatóból sem derül ki egyértelműen, hogy a DK hogyan használja fel az adatokat.

Forrás: 888

17 hozzászólás “Orbán Viktor: Egyetlen orvosság van a vírus ellen, az oltás” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Cenzúrázunk?

  2. Nagyapó szerint:

    Penz András a DK hősi halottja! Elhitte a hazug propagandát!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Horváth János szerint:

    Ritka egy geci ember maga!

  4. Gyula szerint:

    Megin pár nehéz hét jön, hallottuk ismét, sokadszorra, tehát nyitunk.

  5. kormánypárti szerint:

    A kínai vakcina legfeljebb hatástalan, csak rövidtávú, általában kevésbé súlyos mellékhatásai jelentkeznek, hosszútávon mellékhatásokra nem kell számítani, Hadházy is elmondta. Minél idősebb valaki, annál kevésbé hatásos. Ugyanakkor a hatásosság mérhető valamennyi vakcina esetében. Ezt nyilván László Imre, Komáromi Zoltán és más DK-s egészségpolitikusok is tudják. Tehát ha nem ajánlanak fel másik oltóanyagot, erősen ajánlott elfogadni, majd megfelelő antigén teszttel meggyőződni a hatékonyságról. Ha nem váltotta ki a kívánt immunválaszt, reklamálni kell. Szerencsésebb lett volna ezt kommunikálni ahelyett, hogy ‘jól teszed, ha csak az EU Gyógyszerügynöksége által jóváhagyott vakcinát fogadod el’.

  6. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Talán először annak a fasznak kellett volna gondolkodnia, aki lecsapott a kínai vakcinára,
    mint gyöngytyúk a takonyra!

  7. Hozzászóló szerint:

    János, véleményem szerint nem eszik olyan forrón a kását. Magam is korábban az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinák mellett foglaltam állást, jelenleg azonban úgy áll a helyzet, hogy komoly gond pont az általuk jóváhagyott AstraZeneca oltóanyag esetében merült fel csupán. Néhány hónap kérdése és elfogadják a keleti szurikat is, ha minden igaz az oroszból bevásárolnak majd az osztrákok és a németek is, a kínai gazdasággal pedig nem fog szembe menni a brüsszeli vízfej. Ez nagyjából nyárra realizálódni fog érzésem szerint.

  8. pl szerint:

    “A kínai vakcina legfeljebb hatástalan, csak rövidtávú, általában kevésbé súlyos mellékhatásai jelentkeznek, hosszútávon mellékhatásokra nem kell számítani,”
    Ja, legfeljebb hatástalan (60 USD) legfeljebb beadunk még ötöt, hátha… Még szerencse, ha már nincs hatása, legalább mellékhatása sincs (talán)
    Te olvasod amit írsz, vagy ezt megkapod a központból emilben? 🙂
    LOL… hát te tényleg nagyon sötét vagy… Beszélgess Noéval, a te szinted…

  9. pl szerint:

    Hozzászóló, azt azért érthető, h ha egy bevizsgált, engedélyezettnél is merülnek fel bizonytalanságok, akkor jogos elvárás, h EU-s bevizsgálás, és engedély nélkül nem kéne parancsra elfogadtatni a vakcinát?!

  10. kormánypárti szerint:

    A Sinopharm vakcinát több országban engedélyezték előttünk. Ezek az engedélyek szakfordító által rendelkezésre álltak, emellett az OGYÉI munkatársai meglátogatták a gyárat is. Véleményem szerint az izraeli példa bizonyítja, hogy helyes helyes volt az a megközelítés, hogy minél több oltóanyagra van szükség minél előbb, pénz nem számít. Mivel ebben a törekvésünkben a láblógató brüsszeliták akadályoztak minket. így más beszerzési források után kellett nézni.

  11. Horváth János szerint:

    Hozzászóló!
    Jelenleg az a dilemma, hogy a kínai vakcinából 3 kell. Én beoltattam magam vele,
    tudtam akkor is, hogy orosz rulett, de más nem lévén belementem. Az én döntésem, nekem kell tudomásul venni. Viszont ugyanúgy nekem van jogom szétrúgni a picsáját
    annak, aki idehozta!

  12. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Ezt a baromságot szerintem te sem hiszed el!

  13. kormánypárti szerint:

    Köszönjük János, hogy ilyen hatalmas kegyet gyakoroltál és méltóztattál beoltatni magad a kínaival. Egy igazi hazafi veszett el benned. Hogyan hálálhatná meg a nemzet ezt az óriási áldozatot?
    Szóval, tudod volt választási lehetőséged, az hogy türelmesen várakozol tovább amíg ismét sorra nem kerülsz. Képzeld, sokan vannak még ilyen emberek, akik már régen regisztráltak és várnak a sorukra, ráadásul eddig semmivel nem kínálták meg őket. Az oltási protokoll alapján a készletgazdálkodás sorrendiségi táblázatában a kínai vakcina hátra van sorolva, azaz elsősorban azoknak ajánlják fel, akik az egészségi állapotuk alapján kevésbé veszélyeztetettek.

  14. Horváth János szerint:

    Ez nem valós választási lehetőség.

  15. Gratulálok szerint:

    A kínai vakcinát a nyugdíjasok oltására vették. Ha hatástalan, na bumm, nyereséges lesz a nyugdíjkassza, de a behozatalban közreműködő cég, amelyet egy amatőr jégkorongedző vezet biztosan az lesz! A lélegeztetőgépek, az alkalmatlan maszkok vásárlása Kínából, mind a pénz kimentésre szolgál, rezeg a léc a rezsim alatt!

    Felháborító, hogy kormánypárti szerint az fizesse az antigén teszt árát a kínai vakcina hatásosságát illetően, aki a vakcinát kapta! Ekkora görénységet tényleg csak egy kormánypárti képes leírni!

  16. kormánypárti szerint:

    Itt van fent az oldalon a táblázat, eszerint az Astra 63%-os eséllyel előzi meg a megbetegedést. Fizesse az állam a PCR tesztelést, a kontroll teszteket, adjon száz rongyot minden egyes oltakozónak, hosszabbítsa meg a munkanélküli segély idejét…Orbán adjál pénzt, hö!!!
    Nem rezeg a léc, mert a Fidesz népszerűsége növekszik: https://kozvelemenykutatok.hu/havipartpreferenciak/

  17. robi szerint:

    Hofi szerint egykor:

    “bánat ellen egyél kását,
    minden ellen egyél kását,
    nem használ, de nem is árt e gyógyszer….”

Itt lehet hozzászólni !