Továbbra is zárva tart a polgármesteri hivatal

csepel.hu

Tisztelt Ügyfeleink!

A Polgármesteri Hivatal 2021. március 08. napjától 2021. március 22. napjáig elrendelt zárva tartását, – figyelemmel a Kormányzati Intézkedésekre – 2021. március 29. napjáig meghosszabbítom.

2021. március 29. napjáig ügyfélfogadás nincs, kivétel az Anyakönyvi Irodát és a Hagyatéki Csoportot, ahol az ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban továbbra is lehetséges. Az anyakönyvi (pl.: házasságkötés és anyakönyvi kivonat kiadása) és hagyatéki ügyek tekintetében az ügyintézés a mindenkori járványügyi szabályok szerint folyik.

A Családtámogatási Iroda tekintetében lehetőség van a kérelmeket a Hivatal Petz Ferenc utcai bejárata felől egy gyűjtőládába bedobni, melynek a kiürítéséről hetente gondoskodunk.

A kérelmek kitöltése kapcsán segítséget a 06-70/505-6324 telefonszámon kaphatnak.

Elérhetőségeink a következők:

Ügyfélkapun, cégkapun keresztül – KRID azonosító: 101112735

E-mailen:

(környezetvédelem, utak, közterülethasználat):

Halaszthatatlan ügyekben a 06-1-427-6100-as központi telefonszámon a call-center munkaidőben továbbra is elérhető.

Hivatalunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az elektronikus úton érkezett kérelmek, beadványok ügyintézése továbbra is folyamatos legyen.

Különösen kiemelt fontosságú ügyekben egyedi ügyintézési rend lehetséges.

A koronavírus elleni védekezés minden állampolgárnak feladata, kötelezettsége, ennek érdekében kérem kísérjék figyelemmel a kormányzati szervek és az operatív törzs iránymutatásait, és a szerint járjanak el.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Budapest, 2021. március 22.

dr. Szeles Gábor

jegyző

Itt lehet hozzászólni !