Suttyó parkolás: járdán pihentetik, nehogy baja essen

Csepel.info

A (cseppet sem) Tisztelt tulajdonos hetek óta rendszeresen a járdán parkol a Szent László utca előtt, a járdát teljesen elfoglalva – írta olvasónk a képen látható, járdán álló autóról.
A járda a gyalogosoknak való, és a környéken azért még akad parkolóhely. Igaz, sokan azt szeretik, ha tíz métert sem kell használniuk a lábukat, így bármire képesek, csak hogy elég közel álljanak meg az otthonukhoz.

“A lakótelepen (különösen az iskola, az óvoda és a szolgáltató épület közelében) egyébként is rendszeres a parkolási szabályok semmibe vétele. Intézkedést sem a rendőrség, sem a közterület felügyelet nem tesz.”

– panaszolta olvasónk.

Csepel.info

6 hozzászólás “Suttyó parkolás: járdán pihentetik, nehogy baja essen” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    És ez Csillagtelepen a Merkúr utcában is így van, sőt van egy rokkant parkoló is, amit rendszeresen elfoglalnak és így a mozgássérült ember a szemközti oldalon a járdán parkol. Őt nem büntetik meg, mert parkolhat ott, de azt sem büntetik, aki a mozgássérült ember helyén áll. A tilosban parkoló kocsi mellett szó nélkül elmegy a rendőrségi autó és a közterületesek autói is.

  2. NAY szerint:

    A sok bunkó autós! Mindenhova oda állnák,ha kell más kapujába is simán beáll 🙁

  3. Hozzászóló szerint:

    Kutyaszart az ajtókilincsre, kedves nevelő célzattal.

  4. Zsivány szerint:

    Ahelyett, hogy feljelentést irkál a kedves olvasó vagy Hozzászóló javaslata szerint jár el, egyszerűbb és humánusabb megoldás lenne a szélvédőre helyezni egy cetlit, amiben udvariasan megkéri a tisztelt tulajt, hogy máshol szíveskedjen parkolni.

  5. Pitya szerint:

    Zsivány: miért is kellene udvariasan megkérni az illetőt? A KRESZ rá nem vonatkozik? Teljesen jogszerű eljárás lenne a gyalogosforgalom akadályozása miatt elszállítani az autót. A közelben rengeteg parkoló van, egy kis mozgásba valószínűleg nem hal bele.

  6. Zsivány szerint:

    Lehet, hogy mozgássérült a gazdája. Pl. a kerekesszékes ki-be szállásnál sok helyre van szükség a kocsi mellett, a “sima” parkolóhely nem alkalmas erre célra, még akkor sem, ha a mozgássérült jelet felfestik.

Itt lehet hozzászólni !