Jó hír Csepelnek: végül Karácsony Gergely is a Galvani hidat támogatja

Csepel.info

Demszky Gábor és Tarlós István után végül Karácsony Gergely is beállt a csepeli Galvani híd támogatása mögé – derül ki Budapest új településszerkezeti tervéből.

Az alábbiakban Vitézy Dávidnak, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának a bejegyzését olvashatják.

A tegnapi napon Karácsony Gergely főpolgármester – a járvány okozta veszélyhelyzet miatt a Közgyűlés jogkörében eljárva – elfogadta Budapest új településszerkezeti tervét.

Örömmel látom, hogy a Galvani híd az új településszerkezeti tervnek is része maradt (a jóváhagyott TSZT 132. oldaláról származik az alábbi térkép). A Galvani hidat érintően mindössze annyi változott, hogy az elkészült tervek szerinti szintbeli csomópontokat a Főváros is átvezette a TSZT-n, ezt a szöveges leírás részletezi is a 131. oldalon.

Ahogy a Telexen folyt hídvita részeként írt cikkemben is írtam:

“A Galvani híd kiépítése épp ezért időszerű maradt, a kilencvenes évek óta is folyamatosan szerepel Budapest összes településfejlesztési tervében. A jelenleg hatályos fővárosi településszerkezeti terv is tartalmazza. A dokumentumot egyébként a városvezetés hivatalba lépése óta az elmúlt hónapokban is többször módosították, a Galvani híd benne maradt, s bár a terv jelenleg is felülvizsgálat alatt áll, az épp vitára bocsátott új változatban is ott a híd. A járvány miatti veszélyhelyzet idején a főpolgármester egy tollvonással bármikor kihúzhatná a Galvani hidat a településszerkezeti tervből – szerencsére ilyesmi nem merült fel. Ez viszont következtetni enged arra, hogy a hidat kritizáló felindult városházi posztok és a valós hosszú távú városfejlesztési megfontolások azért nincsenek feltétlenül összhangban egymással.”

Jó hír továbbá, hogy:
 • a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia első lépéseként megvalósítani tervezett Déli Körvasút is beépült az új településszerkezeti tervbe, illetve
 • a Fővárosi Közfejlesztéseke Tanácsának döntése szerint a BFK előkészítésében készülő új, Szegedi úti felüljáró és rajta a 3-as villamos északi meghosszabbítása is aktualizáltan a TSZT része lett, egyértelművé téve a Főváros támogatását a felüljárós megoldás mellett.
A korábbi Telex-cikkem itt olvasható: https://telex.hu/…/02/01/hidvita-galvani-hid-vitezy-david
Az új TSZT itt érhető el (nincs rövidebb linkje, elnézést :)): http://budapest.hu/telepulesr…/TSZT/Forms/AllItems.aspx…
Lehet, hogy egy kép erről: térkép és , szöveg, amely így szól: „16. ábra Közúthálózati elemek BUDAPEST FŐVÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE PILISBOROSJENÃ ILISBOROSJ MOGYORÓD CSÃMŐR KEREPES KISTARCSA HALASZTEL SZIGETSZENTMIKLÃS Meglévő közúthálózati elem Tervezett közúthálózati elem”
Forrás: Facebook

11 hozzászólás “Jó hír Csepelnek: végül Karácsony Gergely is a Galvani hidat támogatja” bejegyzésre

 1. Horváth János szerint:

  Miért is jó ez nekünk?

 2. Marika szerint:

  Vitézy Dávid az Erdős Péter popcsászár kis unokája

 3. kormánypárti szerint:

  Kádár feleségét is Marikának hívták.
  A híd azért jó nekünk, mert kapcsolatot létesít a Duna által elválasztott városrészek között, át tudunk kelni egyik oldaláról a másikra kerülőút nélkül. Sőt, nemcsak a közlekedő személyek, hanem a szállítandó áruk is könnyebben tudnak mozogni általa. Aki úgy gondolja, ez nem jó, az ne is használja, inkább ússzon, tanuljon meg vízen járni, esetleg válassza ketté a folyót a sétapálcájával. 😉

 4. kontrolcé + kontrolvé szerint:

  A szintbeli csomópont miatt vesztettem el a lelkesedésemet. Fincsi lesz a Weiss Manfrédon a pirosnál várni amíg a 40000 autó elmegy keresztbe…
  A Telex hídvitában pedig volt két írás ami méginkább elbizonytalanított:
  https://telex.hu/velemeny/2021/01/12/kellenek-e-uj-hidak-budapestre
  https://telex.hu/velemeny/2021/01/30/hidvita-tevhit-galvani-hid-lukacs-andras

 5. Horváth János szerint:

  Valami nem gömbölyű!
  Csepelen látszik a Weiss Manfréd mint meglévő elem, és azzal párhuzamosan van egy pirossal jelölt új út, ami összekötné a Galvani híd vonalát a Határ úti híd vonalával. Mit
  akarnak itt?

 6. Tóth kati szerint:

  Horvát elvti ne akard érteni,neked az nem fog menni.
  Kretén Karácsony egy hét múlva le fogja tagadni.

 7. Horváth János szerint:

  Még az a szerencse, hogy te érted!

 8. Betke szerint:

  Igen, egy párhuzamos út van tervbe véve, de ez hosszabb távú megvalósítás, szerintem.

 9. Horváth János szerint:

  De mi az értelme?

 10. Tóth kati szerint:

  Ki nem sz..rja le,hogy ez a kretén mit támogat?Két hét múlva letagadja és nem fogja támogatni.Egy szar takony ez a Karácsony.

 11. Betke szerint:

  Horváth János, aki a galvanin akar a budai oldalra menni, ne kelljen a Weiss Manfrédon cammogni csúcsidőben, meg azon kívül is. Bár erre volna jó az Albertfalva-Csepel összekötő. Baleset esetén pedig nem dugul el a sziget, hanem lesz menekülő útvonal.

Itt lehet hozzászólni !