A kommunizmus áldozataira emlékeztek

csepel.hu

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezést a csepeli önkormányzat február 25-én.

A polgármesteri hivatal falán található emléktáblánál Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek helyezték el a megemlékezés koszorúját.

Az Országgyűlés 2000 júniusában határozott úgy, hogy minden év február 25-én a kommunista diktatúra által igazságtalanul meghurcolt és kivégzett emberekre emlékezzen az ország.

Az emléknap Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkára előtt tiszteleg, akit 1947-ben ezen a napon tartóztatott le a szovjet hatóság köztársaság-ellenes összeesküvés koholt vádjával. A politikus Szovjetunióba hurcolása a diktatúra kiépítésének kezdeteként is felfogható, melynek során a megszállók fokozatosan felszámolták a kialakulóban lévő demokráciát.

A kommunizmus áldozatainak számát világszerte körülbelül 100 millióra becsülik.

csepel.hu

3 hozzászólás “A kommunizmus áldozataira emlékeztek” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    A kommunizmus világméretű győzelme elkerülhetetlen! Büszkén vállalom, hogy hithű kommunista vagyok. Lenin kép lóg az ágyam felett.

  2. Horváth János szerint:

    Kiegyeznék azzal, ha te lógnál az ágyam felett!

  3. Nagyapó szerint:

    Ez az emléknap nem csak Kovács Béla főtitkárról szól, hanem a cikkben említett százmillió névtelen áldozatnak is emléket állít akiknek mártíromságát az utódkomcsik igyekeznek elhallgatni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !