550 ezer adag kínai vakcina érkezett Budapestre

Mandiner

Ez 275 ezer embernek elegendő oltóanyagot jelent.

Megérkezett az első gép Kínából, fedélzetén 550 ezer oltóanyaggal – közölte a hírt Menczer Tamás közösségi oldalán. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára fogadta a gépet, mint mondta, ezzel az oltóanyaggal 275 ezer embert lehet beoltani.

Ismeretes, ezen a héten is a regisztrált idősek és a 60 év alatti, krónikus betegek oltása folytatódik – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Hangsúlyozta: az első kínai vakcinaszállítmányon először a Nemzeti Népegészségügyi Központ végzi el a szükséges vizsgálatokat, ha engedélyezi az alkalmazásukat, akkor használni lehet az oltakozás során.

Forrás: Mandiner

15 hozzászólás “550 ezer adag kínai vakcina érkezett Budapestre” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Próbálnák meg nem engedélyezni!

  2. Hozzászóló szerint:

    Kezdjék vele beoltani az országgyűlés valamennyi tagját, úgy vélem ez egy nagyszerű PR-akció lenne az olyan szkeptikusok elhallgattatására, mint amelyinnek magamat is vallom. Drukkolok.

  3. Horváth János szerint:

    És milyen megfontolásból büntetnéd az ellenzőket? Különösen, hogy már megjelent a
    hamisított kínai vakcina. Az, hogy néha azok is rászolgáltak egy-két nyakasra, még nem
    indok életveszélybe kergetni őket.

  4. pl szerint:

    Fiúk! A hozzávaló papírok nem érkeztek meg, mit fognak engedélyezni?
    Úgy tűnik a főnök OgV-nek megint igaza lehet, ezek tényleg kamionról leesett tételek.(?) Csak ahhoz meg nem elég “ócsó”…

  5. Tóth kati szerint:

    Nem erőszak a disznótor,akinek nem kell maradjon otthon,legalább mások hamarabb megkaphatják.
    Egyébként a vízfejű únió mi alapján engedélyezte a Biontechet?Elolvasták a dokumentációt,semmi mást nem vizsgáltak.Azt írtak bele,amit akartak.
    Kedves okos,virológus szakértők!Tudjátok honnan származott az influenzaoltás amit ősszel kaptunk?Megmondom,fogalmunk nincs róla,mégis rengetegen sorbann álltunk érte.Most mire ez a nagy ellenállás?De mégegyszer mondon,nem kötelező.Ha nem kell,hát kell másnak.Akimhülye az haljon meg!

  6. Tóth kati szerint:

    A Népszava tudja,hogy nem jó a kínai vakcina.A sötétfejű újságírók jobban értenek hozzá,mint a szakemberek.Ezt ismerjük,ezt a komcsi szakértelmet.Sajnos.

  7. Hozzászóló szerint:

    János, mert nem sajnálom őket sem. Inkább száz politikus, mint egyetlen civil. Az ellenzék abban különbözik a kormánypárttól -néhány hazaáruló mozzanatán kívül- hogy jelen pillanatban nem ők ülik körbe a húsos fazekat. Minden politikus kicsit olyan mint az egyszeri cigány: arra vágyik, ami a tiéd, ami az enyém, ami a másé, ami nem az övé.

  8. Horváth János szerint:

    Azért a kollektív büntetés nem frankó!

  9. Hozzászóló szerint:

    Katika, a BioNTech-Pfizer vakcina megalkotásában jobban bízom azon oknál fogva, hogy annak a kiötlésében részt vett egy magyar “asszonyság” is. Ha a sörök közül módomban áll választani a polcról, úgy gondolom ebben a fajsúlyosabb kérdésben is jogom van szabadon dönteni, ahogy mindenkinek. Ha oda jutunk majd. Sokan szeretnék visszakapni a régi életüket, és ezért sok mindenre hajlandónak mutatkoznak, ami érthető is. Amennyiben meg leszünk világszerte zsarolva – mert meg leszünk- legalább választhassunk arról a vakcina-polcról. Pfizer, AstraZ, Szputnyik, kínai, vagy Johnson&Johnson (az oltás helye olyan lesz, mint a babapopsi).
    Ha Katika a kínait választja, lelke rajta: de ha másnap rizsföldekkel álmodik, vagy gasztronómiai értelemben megkívánja a szomszéd kutyáját, ne legyenek kétségei a mellékhatások felől. Ennek is lehet jó oldala persze: ha még egy füle, melle, lába nő, szeretettel várják majd bármelyik tehetségkutató műsorban.

  10. csak úgy szerint:

    Katika!

    Már nem az orosz vakcina a legjobb? Túl van már az oltáson? Túl kellene lennie, mert Ön az egészségügyben dolgozik, havi 650 ezerért!? Melyik oltóanyagból kapott?

  11. Tóth kati szerint:

    Már 720ezerét,nemrég emeltek.
    Látom csupa vakcinakutató él Csepelen.Nem kötelező az oltás,nemmértem mi a probléma.Nem kell,nem kell.Akinek kell,megkapja.
    Merkely professzor az orosz vakcinával oltatta be magát.Biztos nem tudja,hogy ezt az oltást a csepeli virológus prolik nagyon nem ajánlják.Merkely professzor úr ezt nem tudja,viszont védve van a vírustól.
    Én még nem kaptam oltást,mert átestem a fertőzésen,tele vagyok ellenanyaggal.Ha letelik az idő,azt a vakcinát fogom kérni,ami lesz.Csókollak titeket!

  12. Nagyapó szerint:

    Nem tudom mi a probléma? A Kedves Vezető Pojáca kiadta, hogy a moslékkoalíció vezette kerületekben csak EU által engedélyezett vakcinával oltsanak! Tessék végrehajtani, nem kamuzni, mint egyes eetásak és mars a sor végére!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Gary Ridgway szerint:

    Ha már vakcina. Majd, ha itt tartotok:
    https://covid19.ncema.gov.ae/en

  14. Gary Ridgway szerint:

    szal… ott tart az ország, hogy egy hivatalos forrásokat összesítő statisztikai oldalt kicenzúráznak? Fasza, fiúk.

  15. Hozzászóló szerint:

    Katika, a proli legnagyobb ismérve, amit oly sok szeretettel sokszorta emleget, a semmire való nagyotmondás. Meglepne, ha a magyar egészségügy adjunktusi-professzori fizetést adna egy olyan embernek, aki még az írásjelek helyes elhelyezésével sincs tisztában egy rövid szövegkörnyezetben. Nemrég még a Városligetben cipelte május elsején a héliummal töltött lufikat, ostobán vigyorogva és integetve, most pedig ugyanolyan kritikálatlanul gmk-ban nyomja itt a komcsi pamfletet.

Itt lehet hozzászólni !