Tűzoltóautó karambolozott Csepelen

Index, Csepel.info

Karambolozott egy tűzoltóautó szerdán délután Budapesten, a XXI. kerületben. A jármű a Széchenyi István és a Kassai utca kereszteződésében ütközött össze egy személykocsival, mondta el a BRFK sajtóügyeletese.

A balesetben senki nem sérült meg. A tűzoltóautó valószínűleg megkülönböztető jelzéseit használva – azaz kék lámpával és szirénával – vonult Csepelre egy lakástűzhöz.

Aki bővebb információval, esetleg fotóval rendelkezik az írjon a fórumba.

12 hozzászólás “Tűzoltóautó karambolozott Csepelen” bejegyzésre

  1. nem jani szerint:

    Na a szerencsétlen autós tuti jól meg szívja…….

  2. Nagyapó szerint:

    Ez egy rendkívül veszélyes kereszteződés. A védett Széchenyi úton nyugodtan mennek a járművek, nem figyelnek. A Kassai utcáról nehéz belátni. Lámpa kellene, de a Kassai-József A. keresztezésbe fontosabb volt (oda, ahol kicsi a forgalom, és belátható, de ott a Csevak). Szentecki elintézte!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. DFK szerint:

    Az egy életveszélyes kereszteződés. Valamit tenni kell végre.

  4. csepeli szerint:

    Nagyapó, a Kassai és a József Attila u. kereszteződésénél nincs is lámpa. Te a Kassai-Katona József kereszteződésre gondolsz. Ott tényleg van lámpa, ennek hasznosságáról szóljon helyettem Vátesz:

    Vátesz: “A Kassai-Katona József sarkon nagyon hasznos a lámpa, ha egy évvel előbb lett volna kész, az én autómat sem törték volna 900eFt-os kárra.”

    Biztos Vátesz intézte. Beszéld meg vele!

  5. ződ szerint:

    Nagyapó! A megkülönböztető jelzéseit használó jármű esetében a lámpa annyit ér mint halottnak a purgálás! Az egész KRESZ-ből egyedül a vasúti átjáró tilos jelzése vonatkozik rá! Természetesen a 3/c gumiparagrafus szabályainak lehetőség szerinti betartásával!

  6. Nagyapó szerint:

    Igaz Katona-Kassai kereszteződés (a Katona József Attilából mindig nehéz választanom). Viszont a lámpás kereszteződést mindig nagyobb figyelemmel közelítik meg az autósok.
    A balesetek statisztikája jobb alap a lámpák szükségességére. Jó populista szöveg, hogy kinek, mikor, hol törték össze kocsiját. Nekem egyenes úton – totálkár – na bumm.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Vátesz szerint:

    Én tényleg szorgalmaztam a Kassai-Széchenyi utcasarokra is lámpa elhelyezését, ez négy éve volt, oda azóta sem került. Mellesleg miután mindennap arra járok, láttam az ominózus balesetet, de egy sarokkal előtte a József Attila utcánál kikerültem. Írtam már itt is, az illetékesek úgy látszik nem olvassák (vagy nem merik olvasni) mostanában a csepel.infót, a Matróz kocsma előtt a Széchenyi utcán az úttest szélén parkoló autók miatt rossz a kilátás a Kassai utcából, ezért továbbra is balesetveszélyes a csomópont. Főleg este, amikor még egy teherautó is rendszerint ott parkol. Balranézve a kivágott vastagtörzsű fák helyére, gondolom az ingatlantulajdonos ültetett több vékony akácfát, az miatt már arra is rossz a kilátás, pár év múlva még rosszabb lesz. Ott hatóságilag kellene rendet tenni, s kötelezni az ingatlantulajdonost, hogy hagyja szabadon a járda és az úttest közötti sávot! Ez ugyan önkormányzati tulajdon, de a szabályozást az ingatlantulajdonosokat kötelezi annak karbantartására. Hát a közösség rovására ne tegyék! Ültessen fát a saját telkére az ablaka elé, ha zöldet akar látni! Nincs olyan hónap, amikor ne történne ott jelentős baleset.
    Csepeli múltkor kifogásolta, hogy kerülhettem én annak idején a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságba, jóhogy odakerültem, mert így szerezni tudtam Csepelnek 3.8Mrd Forintot a Wallis kárára, továbbá én ott valóban a csepeliek érdekeit képviseltem, az mszp-s tagok a megmondhatói, négy év alatt egyszer ejtettem ki a számon politikai jellegű mondanivalót, nevezetesen, hogy a Wallis szocialista kötődésű cég, hát most helyesbítek: a Wallis szocialista és egyben fideszes kötődésű cég is!!!
    A Kisduna-partot illetően én hoztam elő legelőször a Ibiza lakópark ügyét, én Horváth Lászlótól hallottam róla először, s bekérettem a témát a bizottság elé, én tiltakoztam először, hogy oda bármi épüljön, ami nem közösségi célú. A civilszervezet és a Fidesz csak később kezdett vele foglalkozni. Én akkor is kihangsúlyoztam, ha mindenki összefog, akkor ott nem lesz lakópark, hát nem is lett.
    Én egyedül sohasem akartam megváltani a világot, ha kedves honfitársaimnak jó, akkor én is elviselem. Azt is hogy beteg vagyok, s azt is hogy Csepel tele van nálam okosabb és a nép java iránt elkötelezettebb, aktív emberrel, akik ráadásul még a saját zsebüket sem tömik. Nekem ma is annyi van, mint a rendszerváltáskor volt. Az én lelkiismeretem tiszta, nyugodtan nézek bárki szemébe.
    http://www.csepel.hu/static/e-dok/file//CSEPEL_UJSAG/ARCHIVUM/2006/cs08.pdf 8-dik oldal felső rész
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181 Olvasó: Buktassuk meg Bajnait is!

  8. nem jani szerint:

    Ma reggeli élmény:

    Reggel kocsival jöttem és hallgattam a radio café-t, de abszolút nem hangosan, teljesen átlagos hangerővel. Viszont pont egy olyan szám szólt, amiben szaxofon és a trombita eléggé hangsúlyos volt. Jött egy tűzoltó, amit addig meg sem hallottam, míg mellém nem ért, annyira beleolvadt a sziréna hangja a zenébe.

  9. Zsuka szerint:

    A Katona József u-i iskolába járunk 6 éve. Még elsősök voltunk amikor aláírásgyűjtésbe kezdtünk a lámpa miatt. És lett. Akárki intézte sokat kellett várni rá, de megérte gyerekeink érdekében.

  10. Hamika szerint:

    És másnap kb du 14 kor ismét karamból ugyanott,le is zárták a kereszteződést.

  11. körorvos szerint:

    A közlekedési lámpa kétélű dolog. Lelassítaná a haladást, főként csúcsforgalomban dugók alakulnának ki, fokozott dízelkorom (a parlagfű a dízelkoromszemcsével összetapadva együtt tud igazán allergiás takonyt okozni) és kipufogó gáz terheléssel az út mentén élőknek.
    A leleményes autósok rögvest “egérutakat” fedeznének fel, és addig nem terhelt mellékutcákra szabadulna a forgalom. Pl. Szatmári u, József Attila u. Ahogy ez már eddig is megtörént, a lámpássá vált Kassai-Katona József u-i veszteglés miatt inkább a József Attila u-ra fordulnak. Ezáltal a Rákóczi téri óvodások máris nagyobb veszélynek vannak kitéve, a kocsis szülők szabálytalanul kétoldalt parkolnak a szűk utcán, a kisgyerek kinyitja az ajtót az úttest felől pl, és ott meg néha 60-70-nel repesztenek a védett úton (földutas kereszteződések) száguldó autók, kenyérszállító furgonok, stb. Lehet, hogy a Katona J. u-i iskolásoknak, óvodásoknak jobb lett, de egyúttal a Rákóczi téri ovisoknak meg rosszabb. Ezt a helyzetet, a József Attila u-i közúti közlekedés fokozódását a Széchenyi-Kassai u-i lámpa már-már elviselhetetlenné tenné. Persze lehetne a Rákóczi téri óvoda mellé is pl. futómű gyilkoló fekvő rendőröket telepíteni úgy, mint a Vágóhíd u-i iskola elé (?!?)-vagy egyirányúsítani a József Attila utcát-ellenérvek persze elképzelhetők.
    Nem összefüggéseiből kiragadva kéne ötletelve “mindenhova” lámpás csomópontokat több tízmilliókért kialakítani, hanem következményeiben is áttekinteni a kérdést. Ha jól figyelem, már a Táncsics-Jószef A, Táncsics Katona József u. kereszteződésbe is idénre betervezték a lámpákat…
    A Széchenyi -Kassai kereszteződésben a domborzatos jelek, felfestések óta nincs annyi baleset, mint korábban.
    A megkülönbeztető jelzéses balesetek óvhatatlanok, egy zöld lámpánál még nagyobb ütközés lehetett volna, hisz’ az autósok még bele is húznak, hogy átérjenek rajta, és vagy bömböltetik közben a HIFI-t, vagy siketek és nagyothallók. A szirénázónak is “megfelelő” körültekintéssel és sebességgel kéne megközelíteni az ilyen kereszteződést. Pár másodpercen általáben nem múlik sok, ha mégis, az már régen rossz. Tehát kettőn áll(t) a vásár.

  12. körorvos szerint:

    A kis akácost telepítő ingatlanos hölgyet is meg lehet érteni. Az árnyat adó, porfogó ősfáit kidöntötték a balesetek, ill. kivágták. Az éghajlatváltozásos aszályban (+ a téli eszement járdasózásban… 🙁 leginkább az akácfák maradnak meg, minden más CSEVAK által telepített csemete leginkább elpusztul egy-két éven belül. (Pl. a Szatmári u. Makád u-i részre a hatalmas nyárfasor helyére telepített 6-8 törökmogyoróból írd és mondd, már csak mindössze egy-kettő vegetál… egyébként a nyárfa szösze városi legenda, hogy allergizál, persze mechanikai irritatiót okozhat, de a vele egyidőben láthatatlanul pollenizálók a ludasak a tüsszögésért, nátháért!)
    Viszont a túlságosan az út szélére ültetett kis akácos, főleg, ha zöldell, valóban akadályozza a kilátást a kereszteződésben.
    Meg kéne tehát találni az arany középutat. Lehet akár akác, de kicsit beljebb, közelebb a járdához.

Itt lehet hozzászólni !