A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető

csepel.hu

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával öt darab szén-monoxid vészjelző és tizenegy darab füstérzékelő készüléket kapnak a leginkább rászoruló csepeliek.

A biztonságot jelentő berendezéseket Borbély Lénárd polgármester és Nagyné Kovács Tímea intézményvezető adták át a csepeli tűzoltóságon február 4-én.

A füst és a színtelen, szagtalan gáz igen alattomos veszélyforrást jelent. Évről évre észrevétlenül szedi áldozatait. A szakemberek szerint a tragédiát okozhatják, ha nem sikerül elvégeztetnünk a kéményvizsgálatot, a fűtési berendezéseket nem tartjuk karban, vagy ha a lakások helyiségeit sem megfelelően szellőztetjük. A fő problémát azonban a nyílt égésterű berendezések eredményezik. A fővárosi kéményseprők szerint a bekövetkezett baleseteknél számtalanszor a szabálytalanságra vezetik vissza az okot. A családi tragédiák elkerülése végett évente érdemes átvizsgáltatnunk a készülékek műszaki állapotát.

A most átadott eszközök hosszú időn keresztül óvhatják az otthonok biztonságát és éles hangjelzéssel jelzik az egyébként észrevehetetlen veszélyt.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !