Kompbaleset: a GPS-t követte, azt hitte híd van ott

ATV

Még a hétvégén tűzoltók vontattak ki egy autót a Dunából a soroksári kompnál. A beszámolók szerint a sofőr Soroksárról Csepelre tartó kompra akart felhajtani, de az autó a Dunába gurult, és elmerült. Az utasok ki tudtak szállni, nem sérültek meg.

A sofőr megszólalt az RTL Klubnak, azt mondta: “én abban a hitben voltam, hogy ott egy híd lesz.”

A 20 éves férfi november óta vezet, a környék ismeretlen volt számára. A GPS által jelzett legrövidebb útvonal a Dunán keresztül vitt, ezért gondolta a sofőr, hogy ott híd lesz. Mire meglátta, hogy ott nincs híd, csak víz van, a komp már elindult, ő pedig nem tudott megállni.

45-50 kilométer per órás sebességgel hajthattak a folyóba, az ajtókat pedig már nem tudták kinyitni. Így az ablakon másztak ki a tetőre – a sofőr elmondása szerint a filmekből jutott eszébe, hogy ezt kell csinálni -, a komp pedig felvette őket.

Forrás: ATV

Egy hozzászólás “Kompbaleset: a GPS-t követte, azt hitte híd van ott” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Mindjárt lehidalok! 😉 Ez igen, GPS játékból meg filmekből tájékozódni autósatlasz és könyvek helyett! Hát mit tanult ez a gyerek? Nem szabad ajtóstul rohanni a háznak, meg fejjel a falnak. Továbbá akkor megyünk át a hídon, amikor odaérünk. Más azután megy a Dunának, miután összecsaptak a feje felett a hullámok, most ez fordítva történt. 😀

Itt lehet hozzászólni !