Tartós élelmiszercsomagok a frontvonalban dolgozóknak

csepel.hu

Áldozatos munkájuk elismeréseként 150 db tartós élelmiszer ajándékcsomagot vehettek át a kerület egészségügyi, rendvédelmi és szociális dolgozóinak képviselői, valamint a Városgazda munkatársai a Családsegítő Közösségi Házban január 13-án.

Az átadáson jelen volt Borbély Lénárd polgármester, Nagyné Kovács Tímea a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának vezetője, Gere József, a Pesterzsébeti Szabadkeresztény Gyülekezet lelki pásztora, valamint az adományozó szervezet, a Joyce Meyer Ministries World Mission képviseletében Brenda Phur.

Az adományozó amerikai keresztény szervezet, a Joyce Meyer Minisries World Mission a világ számos országában nyújt segítséget- hangsúlyozta Brenda Phur. Kiemelte a szervezet humanitárius ága, a Hande of Hope több európai országban is komoly összeggel támogatja a koronavírus járványban frontvonalban dolgozók munkáját. A tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagokkal is tiszteletüket és köszönetüket szeretnék kifejezni.

Borbély Lénárd polgármester a felajánlást megköszönve hangsúlyozta, a csepeli egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók példamutatóan helyt állnak a járvány idején. Bár a védőoltásnak köszönhetően helyreállhat az élet, visszatérhetünk a normális kerékvágásba, a minden napok biztonsága érdekében, azonban továbbra is szükség van a segítő összefogásra.

csepel.hu

2 hozzászólás “Tartós élelmiszercsomagok a frontvonalban dolgozóknak” bejegyzésre

  1. libernyak szerint:

    “Az irodákat feldíszítették, a padlót felvikszelték, mindenütt az ünnepre előírt jelszavak függtek. Az ünnep szelleme hatotta át az épületet. Pamfilov kevésbé nyaggatta a beosztottjait, és ezért mindannyian kevésbé nyaggattuk az alárendeltjeinket. November hatodikán az összes alacsonyabb beosztású dolgozó, ideértve a takarítónőket, a padlófényezőket és a kifutófiúkat is, hálószerű anyagból készült bevásárlószatyrokkal felszerelkezve jött a munkába. Ezek a szatyrok a szovjet polgárok alapfelszereléséhez tartoztak; az ember könnyedén a farzsebébe gyűrhette őket, és máris készen állt bármiféle égből pottyanó javak elszállítására.
    Végül fény derült a várva-várt meglepetésre. Az évforduló alkalmából Sztálin, hogy kifejezze alattvalói iránti mély szeretetét, a Szovnarkom minden dolgozójának egy kiló fehérkenyeret, öt kiló krumplit, és három font mézet ajándékozott! Mindenkin olyan izgatottság lett úrrá, hogy bármiféle munka lehetetlenné vált. Az ajándék bőkezűsége természetesen egyben Pamfilov befolyását is tükrözte. A krumpli elég volt hozzá, hogy egy egész család jóllakjon vele, a méz pedig az aranynál is többet ért azok számára, akik oly régóta nélkülözték már a cukrot.
    – Ó, krumplicska, drága krumplicskám… – dalolta egész reggel Ivanov, a keszeg, őszes hajú padlófényező.”
    (Viktor Kravcsenko: Én a szabadságot választottam fordította: Konok Péter)

  2. Feketelistas szerint:

    👍

Itt lehet hozzászólni !