10 százalékkal megemeli a baloldal a gyermekétkeztetés díját a fővárosban

Karácsony Gergely kihirdette a fővárosi önkormányzat 2021-es összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva, ahol arról is döntött, hogy jövő évre 10 százalékkal megemelik a gyermekétkeztetés díját a főváros tulajdonában álló ingatlanokban – az MTI közlemény után a Mandiner emelte ki a meglehetősen sajátos döntést.

Azaz, a baloldali fővárosi vezetés a koronavírus-járvány okozta helyzetben emel árakat, és kell majd például az óvodásoknak, iskolásoknak többet fizetni az ebédért.

A főpolgármestert a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet jogosítja fel elvben a döntésre, amely a főváros honlapján vált elérhetővé. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés kizárásával, egyszemélyben hozott döntést Budapest 2021-es költségvetésének elfogadásáról és arról is, hogy jövőre 10 százalékkal megemelik a gyermekétkeztetés díját a főváros tulajdonában álló ingatlanokban működő óvodákban és iskolákban.

Az emelést kezdeményező Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azzal indokolta a változtatást, hogy az étkeztetési díjakat 2015 óta nem emelték, azóta pedig szerinte sok minden drágult. Így a baloldal a gyermekétkeztetés drágítása mellett döntött.

A diktatórikus módon meghozott gyermekétkeztetési díj emelés hátterében valójában azonban az állhat, hogy Budapest baloldali vezetése felélte a főváros tartalékait.A főváros Tarlós István vezetése alatt felhalmozott tartalékai lényegében eltűntek a friss költségvetési adatok alapján. Új fejlesztési feladatokat így lényegében csak támogatásból tudnak finanszírozni.

Tehát nemcsak a gyermekétkeztetési díjat emelték meg, hanem a budapesti fejlesztések is meg fognak torpanni, mert a sikertelen gazdálkodásuk miatt a fejlesztésekre szánt pénzeket a város fenntartására kell átirányítani.

Tehát a baloldal az egyoldalúan meghozott intézkedéseivel a járványhelyzet alatt is további terheket ró a fővárosban élő családokra.

Ugye mindannyian emlékszünk, hogy a baloldal azzal vádolta a Kormányt, hogy a járvány miatti rendkívüli jogrenddel…

Közzétette: Wintermantel Zsolt – 2020. december 18., péntek

Wintermantel Zsolt közösségi média oldalán megjegyezte, hogy a mostani döntést meg lehetett volna hozni februárban is, a közgyűlés nyilvánossága előtt. De ez valamiért nem fėr bele Karácsony “demokráciafelfogásába”. Most kellett, az átlátható döntéshozatal és a nyilvánosság minimuma nélkül! Gratulálunk, főpolgármester úr! Boldog Karácsonyt!– írta bejegyzését a budapesti Fidesz.

Forrás: Origo

2 hozzászólás “10 százalékkal megemeli a baloldal a gyermekétkeztetés díját a fővárosban” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Elveszik az éhező gyerekek elől az ételt a drágítással.

  2. Gary Ridgway szerint:

    Inflációkövetés és munkaerőhiány…

Itt lehet hozzászólni !