A Csepel SC Alapítvány már tárgyal a klubokkal, felméri a leromlott létesítményeket

Origo

Az új tulajdonba került Csepel Sport Club Alapítvány vezetői az egykori sikeregyesület újjáépítése érdekében a jelenleg működő csepeli klubokkal tárgyalnak, illetve a leromlott állagú sporttelep állapotát mérik fel.

A cél az, hogy az 1912-ben alapított klub újra a régi fényében tündököljön.

Jelen pillanatban nem létezik ez az ernyő klub, ugyanis felszámolták a 2000-es évek elején. Néhány utódegyesület tevékenykedik különböző sportágakban, egy részük pedig még a Csepel SC-s ingatlanokat használja” – mondta az MTI-nek pénteken Süle László, a Csepel SC Alapítványt megvásárló Kozma István Magyar Birkózó Alapítvány (KIMBA) kurátora, aki az előbbi alapítvány kuratóriumának lesz az elnöke.

Hozzátette, hogy már folyamatban van a sportklub létrehozása. Jelezte, hogy az alapítvány az infrastruktúrával, míg a klub a sportélet szervezésével és sportszakmai kérdésekkel foglalkozik majd.

 Az új vezetés nem csupán a versenysportban gondolkodik, hanem a diák- és szabadidősportra is szeretne koncentrálni, de mindenek előtt meg kell teremteni a sportolás feltételeit – hangsúlyozta a sportvezető. Márpedig a Béke téri telep teljesen lepusztult, amint azt a pénteki bejáráson bemutatták.

A területen több épület is használhatatlan, de a stadiont a labdarúgók, és abban a rekortánpályát az atléták jelenleg is igénybe veszik, ahogy a helyi lövészegylet is működik, és a ritmikus gimnasztikázók is ott készülnek. Süle László közölte, hogy nem csupán az ingatlanokkal lesz dolguk, hanem egyéb területeken is normális viszonyokat kell teremteniük. Jelenleg a telepen senkinek nincs használati szerződése, a területet pedig nem védik, bárki bejárhat.

Az ingatlanok felmérése már szintén zajlik, Süle László pedig úgy véli, hamarosan végezhetnek vele.

“A felmérést azt gondolom, egy-két hónapon belül lezárjuk, azt követően a tervezési megbízásokat ki fogjuk adni és egy éven belül lesznek konkrét terveink, ebben biztos vagyok”

– jelezte a kurátor, aki elképzelhetőnek tatja, hogy egy épületet hamarosan felújítanak, ezzel javítva a feltételeket a területen.

A Béke téri telep 100 ezer négyzetméteren fekszik, az épületek több tízezer négyzetméteresek.Az alapítvány tulajdonában lévő másik két területen, a Gubacsi-hídnál található evezős, és a Hollandi úti kajak-kenu telepen is lesz munka Süle elmondása szerint, még úgy is, hogy azok lényegesen jobb állapotban vannak.

A teljes projekt tíz évet ölelhet fel, viszont “ha elkezdjük, gyorsan látványos eredményeket érhetünk el”

– jegyezte meg Süle László.

 Forrás: Origo

A témához kapcsolódó cikk: Döbbenetes képek: így néz ki ma a Csepel SC lepusztult központi sporttelepe (Blikk)

3 hozzászólás “A Csepel SC Alapítvány már tárgyal a klubokkal, felméri a leromlott létesítményeket” bejegyzésre

 1. zsák krumpli szerint:

  Jellinek miért őriztetné, már nem az övé! A leromlásban Némethnek kulcsszerepe van, ő szavaztatta meg a változtatási tilalmat! Így most vegye elő a bukszát, nem elég jelképes összegért megvenni a Csepel SC Alapítványt birtokló céget, elő kell virítani a dohányt, amiből felújíttatja a létesítményeket! A csepeli önkormányzat költségvetését tessék figyelmen kívül hagyni! A csepeli lakosoknak szilárd útborkolatra (nem Szilárd útburkolatra) és csatornára van szükségük!

 2. 73h4b4j szerint:

  “Az új vezetés nem csupán a versenysportban gondolkodik, hanem a diák- és szabadidősportra is szeretne koncentrálni,”

  Úgy legyen! De sajnos van egy olyan rossz előérzetem, hogy a kerület lakosainak nem nagyon lesz bejárása ide többé…

 3. Gary Ridgway szerint:

  Dehogynem… A Fidióták mehetnek majd. 😁👏👍

Itt lehet hozzászólni !