Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület segítséget kér

Mr.Gabee, Csepel.info

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel segítséget kér ahhoz, hogy tartozásmentes adóügyi évet tudjanak lezárni és ezáltal jogosultak legyenek az adó 1%-ra. Olvasóink segítségét is kérik.

Az alábbiakban az Egyesület facebook bejegyzését közöljük változtatás nélkül:

Eddig tudtuk csendben várni a csodát, eddig tudtuk azt hinni, hogy elég a havi egy elszámolós posztunkban számlaszámot írni. Látjuk, belátjuk: ez kevés. Ami évekig működött, az most nem elég…

Jelenleg 1.658.100. forint a tartozásunk az elmaradt állatorvosi számlákkal a rendelőnk felé. Muszáj valahogy kifizetnünk december végéig. Ebben kérjük mindenki segítségét.

Biztos nem tartanánk itt, ha nem mondunk annyi igent a rengeteg sérült/beteg állatra. Például Reno, Power, Malaheb, Boldi, Glamour, Nikki Six, Tina Turner, Borisz, Bencus, Dirty Harry, Csali, Kugli is százezres nagyságrendű összegű műtéteken, kezeléseken vannak túl. Mindig, minden mentettünk megkapta azt, amit csak meg lehetett tenni értük. Sosem volt, lehetett kérdés.

Több tucatnyi esetben segítettünk olyan állatokon, fizettük ellátásukat, akik gazdájuk nehéz szociális helyzete miatt nem jutottak volna el orvoshoz és talán már nem is élnének.

Sokszor segítettünk civil állatvédőknek, könnyítendő a nekik sem egyszerű helyzetüket.

Sok tucat kolóniás macskát ivartalaníttattunk idén is, csökkentendő a kezelhetetlen mennyiségű, felesleges szaporulatot.

Hiába hirdettünk mentésben stoppot, novemberben újabb 10 állat került hozzánk.

Mindig, minden forintot mentetteinkre fordítottunk. Mindig átláthatóan, transzparensen bemutatva bevételeinket, kiadásainkat. Az 1% gyűjtésének is az egyik feltétele, hogy az utolsó két év mérlege ne legyen minuszban (Mivel nálunk nincs fizetésre, bérezésre fordított összeg -mint az egyik lehetséges teljesíthető opció a gyűjtéshez-,ezért a pozitív mérleg mindenképpen az egyik teljesítendő feltétel).

Lehet, hogy “élőznünk” kéne, másokkal balhézni, figyelmet felkelteni hisztikkel. Talán minden mentésnél összesírni nagy szavakkal a költségeket. Lehetne fenyegetőzni havonta kétszer, hogy abbahagyjuk, ha nem lesz segítség azonnal. Lehetne. Csak azok nem mi lennénk. Nem ebben hiszünk. Nem ez a “filozófiánk”.
Az összefogásban hiszünk. A jóra összpontosítunk, és a pozitív dolgokban látjuk a megoldást. Próbáljuk csendben, alázattal tenni a választott dolgunkat.

Hisszük, hogy sikerül kilábalnunk ebből a gödörből, hogy mehessünk tovább. Hogy újabb mentendő életeknek tudjuk megadni azt, amit lehet.

Tudjuk, hogy most sokaknak nehéz. Tudjuk, hogy mások esetleg tőlünk nagyobb bajban vannak. Tudjuk, hogy itt a karácsony. Mégis, nem tudunk most más tenni, mint segítséget kérni Tőletek.

Kérjük segítsetek nekünk, hogy kapjunk végre egy kis levegőt.Kérjük segítsetek nekünk, hogy segíthessünk Rajtuk.

Köszönjük, ha megosztod, hogy másokhoz is eljusson a kérésünk.

Köszönjük a mentettjeink nevében:
az Agenor csapata
Agenor Civil Állatvédő Egyesület
Számlaszám: 16200120-18547443 Magnet Bank
IBAN SZÁM: HU93 1620 0120 1854 7443 0000 0000

 

3 hozzászólás “Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület segítséget kér” bejegyzésre

  1. Judit szerint:

    Ha többen adakoznak, összeadható ez a pénz. Csepelen is sokan szeretik az állatokat, ezért itt is szükséges az állatvédelem. Én biztos utalok pénzt. Már korábban is utaltam egy nagyobb összeget, de nem elég egy-egy ember adománya. Tiszteletre méltó, ahogy az Agenor küzd az állatokért.

  2. TTT szerint:

    Amikor meg be kellene fogadni egy állatot, akkor elhajtanak…most meg tarhálnak.

  3. kormánypárti szerint:

    Hát ja. Szerintem ennek a rengeteg állatvédő alapítványnak a jó részét nem teljesen önzetlenül, hanem részben megélhetési céllal működtetik. Azaz a pénzadományoknak a fele bérekre megy el. Ezt onnan gondolom, hogy olyan túl sok állatjogi aktivista, állatjogvédő nincsen. Mégpedig azért nincs, mert az állatvédőknek nem érdekük véglegesen megoldani a problémákat, a problémák tüneti kezelgetése kifizetődőbb. Például állatkínzás vagy orvvadászat ügyében egyszerű Btk. módosításra lenne szükség, mondjuk 5-10 évig terjedő letöltendő büntetések kiszabására.

Itt lehet hozzászólni !