Levélben és online lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni oltásra

Magyar Nemzet

A november 27-i adatok szerint 9 500 embert kezelnek koronavírusos megbetegedésekkel a magyar kórházakban. Orbán Viktor miniszerelnök a péntek reggeli, Kossuth rádiónak adott interjújában kifejtette, ez a szám hamarosan átlépheti a tízezres határt, ugyanakkor még másfélszer ennyi kórházi ágy áll rendelkezésre. Orbán hozzátette, az egészségügyben dolgozók állják a sarat, és ez a következő két-három hétben is így lesz, a koronavírus elleni vakcina megérkezéséig további kitartást és fegyelmezettséget kért az egészségügyben dogozóktól és a polgároktól is. Elmondta, lesz elegendő oltóanyaga Magyarországnak.

A szakértők szerint a vírus a vakcina megjelenésével nem fog eltűnni, de jóval kisebb lesz a fertőzésveszély, ezért fontos, hogy a lehető legtöbben éljenek a vakcina beadásának lehetőségével.

A koronavírus fertőzés okozta veszélyhelyzet elleni védekezést irányító operatív törzs már most kész oltási tervekkel rendelkezik, már csak a vakcina megjelenésére, kiszállítására várnak. Az országban 13 ezer oltási pontot jelöltek ki, minden, a vakcinát igénylő polgár a lakhelyéhez legközelebb eső ponton kérheti a vakcina térítésmentes beadatását.

Orbán Viktor kiemelte, ezeknek az oltásoknak szigorúan önkéntesnek kell lenniük. A közeljövőben az operatív törzs felügyeletével elindítanak egy programot, amin belül az emberek online és levél formájában regisztrálhatnak az oltásokra. Közvélemény-kutatás már korábban is volt a témában, ez a felmérés pontosabbá teszi az igényeket. Ez egyfajta előjegyzés, hogy a kormány lássa, hol, hány adag kell a vírus elleni szerből, valamint, hogy kik azok, akik az elsők között akarnak ott lenni az oltási folyamatban.

A tömeges oltás ugyanakkor csak 2021 tavaszára várható, ezt megelőzi az oltási terv első szakasza, melynek végrehajtását december végére és januárra tervezi a kormány. Ekkor még jóval kevesebb vakcina áll majd rendelkezésre, amiből először az egészségügyi dolgozók, a rendvédelemben dolgozók, valamint a különösen veszélyeztetett emberek, betegek részesülnek előnyben. Már az első szakaszban is megkaphatják az oltást az említett igényfelmérésben részt vevő polgárok annak függvényében, hogy hány adagnyi ellenszert sikerül beszerezni az év végére, s ebből mennyi marad az első körben előnyt élvezők oltási kampánya után.

Forrás: Magyar Nemzet

5 hozzászólás “Levélben és online lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni oltásra” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    CORONA :
    6 betű, ha az egyes betűk angol ábécében elfoglalt sorszámát összeadjuk, az 66-ot tesz ki.
    Összeolvasva 666, vagyis a Fenevad száma.

    A vakcinában, mint az emberiség megmentőjében bízni bálványimádás. A koronavírus ellen egyetlen hatékony fegyver létezik, mégpedig a tízparancsolat megtartása.
    “Tartsátok meg és teljesítsétek azt, amit Istenetek, az Úr megparancsolt nektek, ne térjetek el attól se jobbra, se balra! Mindenben azon az úton járjatok, amelyet megparancsolt nektek Istenetek, az Úr, hogy élhessetek, jó dolgotok legyen, és hosszú ideig lakhassatok azon a földön, amelyet birtokba vesztek.” (Mózes ötödik könyvéből)

  2. Nagyapó szerint:

    Nem pontos az operatív törzs számítása, mert a vakcinából kisebb mennyiség szükséges, ugyanis a DK kijelentette, hogy „Nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei”. Így az összerottyantott ellenzék nem fogja magát oltatni.
    Kevesebb vakcina is elegendő így olcsóbb lesz a védekezés! Az ellenzéknek meg elég a remény.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Ibolya szerint:

    Csak,hogy pontosítsunk,a Tízparancsolat VII.-ik parancsolata, “NE LOPJ “!
    A VIII.-ik parancsolata, ” NE HAZUDJ,ÉS MÁSOK BECSÜLETÉBEN KÁRT NE TÉGY ” !

  4. Horváth János szerint:

    Nagyapónak a Tízparancsolat csak írott malaszt!

  5. kormánypárti szerint:

    Csak, hogy pontosítsunk, a katolikusok sorrendje és értelmezése szerint. A “Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot!.” szöveg értelmében a hazugság önmagában nem bűn, csak akkor ha azzal másnak ártasz vagy ártani kívánsz.

Itt lehet hozzászólni !