Koronavírus: ismét kapnak idősávot az idősek

Magyar Nemzet

Fotó: Infostart

Az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak – jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán, miután aláírta az erről szóló kormányrendeletet. Hozzátette: az idősáv szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között él majd.

– Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban – mondta a kormányfő. – A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban – nyomatékosította a kormányfő.

– Világosan látszik – folytatta – a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya. Őket kell elsősorban védenünk. Ez a rendelet őket védi. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra – zárta szavait a miniszterelnök.

Az új rendelkezést a kormány az idősügyi tanács mai ülése után adta ki.

Forrás: Magyar Nemzet

16 hozzászólás “Koronavírus: ismét kapnak idősávot az idősek” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Bőven elég ez a két óra vásárlásra, jó döntés volt.

  2. Betke szerint:

    Az idősek bármikor mehetnek, a 65 év alattiak pedig 9-11 között illetve szombaton 8-10 között nem! A piacra viszont mindenki minden időben?

  3. kormánypárti szerint:

    Aki tényleg félti az egészségét, az eddig sem ment piacra.
    Mindenesetre elég elszomorító az a rinyálás, ami a híroldalak kommentfelületein megy. Jól mutatja azt a fajta keresztényellenes, önző, kétdimenziós neoliberális gondolkodásmódot, ami a mai fiatal generációk életfilozófiája: én!, én!, én!, ‘nekem jogaim vannak’, ‘az én szabadságomat ne korlátozza senki’, ‘nekem legyen jó, a többi ember le van sz@rva’, ‘a szemetet, csikkeket kiszórom az autóm ablakán, az én kocsimban legyen tisztaság, a tágabb környezetemet meg lesz@rom’. A maszkellenesség is ebből az énközpontú, pusztító világfelfogásból táplálkozik, amely az individumot, egyén érvényesülését, kiteljesedését helyezi a jól felfogott társadalmi illetve nemzeti érdekek elé és tulajdonképpen minden más elé is.
    Rendet kell tenni végre a fejekben! Szt. István királyunk tűzzel-vassal terjesztette a kereszténységet, mert felismerte, hogy a pogány kultúra megtartása nemzethalálhoz vezetett volna. Ma a valós értékeket nélkülöző neoliberalizmus kultúrája jelenti a legnagyobb veszélyt nemcsak a magyarságra, hanem a fejlett civilizációra.

  4. robi szerint:

    Ennyi ostobaságot összezagyválni!

    Minden társadalmi rétegben és világnézetben vannak szabálykövetők és renitensek (gondoljunk csak a pedofil keresztény papok történteire szert e a világban).

    A pelenkát kocsiból kihajított hölgy (a fotó tavaly bejárta a nemzetközi sajtót) mióta neoliberális fiatal?

  5. Nagyapó szerint:

    robi! Kicsit többet kellett volna tanulni, hogy értse a leírtakat és ne legyen zagyvaság, mert:
    – “Minden társadalmi rétegben és világnézetben vannak szabálykövetők és renitensek”, igen, de fontos a számosságuk. A liberális, szoci-náci körökben nagyságrenddel nagyobb a számuk.
    – Gondolkozott azon, hogy miért csak a katolikus (nem a keresztény) papok között találtak pedofilokat (20.40 év után)?
    – “A pelenkát kocsiból kihajított hölgy” képe, amit a a megtelt szemetes melletti halmazra dobott, liberális, soros-bérenc sajtót járta be. Miért?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Hozzászóló szerint:

    A liberálisok között valóban több a szabálysértő, ez nem újkeletű dolog, a szabályokat általában másokkal szeretik betartatni és olykor-olykor elfelejtik, hogy az rájuk is vonatkozik.
    Ugyanilyen eset a szaros pelenka esete: ha a központi szeméttároló megtelik, én sem borítom mellé a hulladékot. Sőt, sokunknak volt kisgyermeke és előfordult másnál is hasonló probléma, mégis úgy gondolom, hogy a döntő többség okosabb és nem egy szégyenteljes megoldást választott ezesetben. Emberek vagyunk és olykor hibázunk, de elnézést kérni, ahogyan köszönni is, tudni kell.

  7. kormánypárti szerint:

    Egyetértek. Vannak pedofil papok, akik ha lebuknak, azonnal kiközösíti őket az egyház. Azért zárja ki őket a közösségük, mert totálisan szembemennek annak értékrendjével, tanításaival. A Szentírás azt hirdeti, hogy ne legyél önző, erről szól a tízparancsolat is.
    A használt pelus út szélére hajítása is elítélendő cselekedet az uralkodó társadalmi norma szerint. Ha 100 embert megkérdeznek, 98 azt fogja felelni, hogy nem helyes ilyet művelni.
    Vallási vagy politikai meggyőződéstől függetlenül maga a cselekedet szerintem az ÖNZÉSBŐL és NEMTÖRŐDÖMSÉGBŐL fakad. Önzés minden történelmi korszakban és valamennyi társadalmi rétegben létezett, ez tulajdonképpen az egyén veleszületett ösztönös tulajdonsága. A neoliberális világfelfogás erre az emberi alaptulajdonságra, ha úgy tetszik gyarlóságra erősít rá, erre építi az ideológiáját: azt mondja, hogy legyél önző – erre ösztönzi a társadalom tagjait egyfajta tudatmódosítást végezve. ‘A haszon legyen az enyém, a költséget meg viselje valaki más (pl. a társadalom, az állam, a természeti környezet, stb.). Azzal költséggel, amit bár én hoztam létre, mégsem engem terhel, nekem nem kell foglalkoznom, ahhoz a továbbiakban nincsen közöm, nem az én felelősségem.’

  8. Horváth János szerint:

    Minő isteni kinyilatkoztatások! Esetleg valami statisztika, felmérés vagy ilyesmi? Idióták!

  9. robi szerint:

    Nagyapó!
    Miért nem az udvari sajtóban jelent meg a pelenka kidobós fotó?

    Magas labdaaaaa: próbálta volna valamelyik demokratikusnak mondott házi lap leközölni.

    Már másnap lecserélték volna az egész társaságot.

  10. Nagyapó szerint:

    robi! Egyszerű, mert egy, a szemetes melletti szemétdombra hajított pelenka csak a libernyák sajtónak fontos.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. robi szerint:

    A “nemzeti” sajtónak és hátterének ez tán természetes emberi magatartás?

  12. Zsivány szerint:

    Robi, ha nincs is gyereked, azt azért talán tudod, hogy milyen elviselhetetlen szagú tud lenni az emberi végtermék, vagy a tiéd rózsaillatú?! Egyszerűen annyira de annyira büdös, hogy a sofőr képtelen mellette 100%-ig a vezetésre összpontosítani!!!! A nyitott ablak és az illatosító sem képes elnyomni az undorító bűzt, már több baleset volt ilyesmi miatt. Szerinted mi a kisebbik rossz, a szemetelés vagy az, ha személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történik???

  13. Tóth kati szerint:

    Horváth elvtárs ön egy kretén.

  14. Horváth János szerint:

    TK!
    Ennyi a statisztikád?

  15. Hozzászóló szerint:

    János, ez csupán egy diagnózis. Semmi több, semmi lárifári.

  16. Horváth János szerint:

    Mi vagy Te, körorvos?

Itt lehet hozzászólni !