Emlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére

csepel.hu

1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján megemlékezést tartottak a Csepeli Temetőben november 4-én.

A forradalom mártírjainak emléket állító kopjafánál a csepeli önkormányzat nevében Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármester helyeztek el koszorút. Emellett a Magyar Országgyűlés, valamint a FIDESZ-KDNP is tiszteletét fejezte ki az áldozatok emléke előtt. A megemlékezés résztvevői ezután mécseseket és virágokat helyeztek el Kovács Sándor nyugalmazott vezérőrnagy, az 1956-os forradalom és szabadságharc csepeli hősének sírjánál.

csepel.hu

 

2 hozzászólás “Emlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére” bejegyzésre

  1. Occam borotvája szerint:

    Elég szar lett volna a magyar élet, ha ezek a forrdalmárok győznek és a szovjetek nem avatkoznak be. Én itt személy szerint köszönném meg Marxnak, Leninnek, Rákosi Mátyásnak, Gerő Ernőnek, Péter Gábornak és leginkább Münnich Ferencne és Kádár Jánosnak, hogy élhető Magyarországot teremtettek ebből a krizisből és november 4 számomra a magyar szabadság napja, amikor azokat leverték, akik sokszor tudatlanul, nem is gondolva arra mekkora bajt csinbálnak az országnak, elősegítették volna az ilyen Minszenty-féle klerikális csőcselék regnálását – egy emberhez méltó rendszerben élhettem Kádár János alatt, és ezt nem veheti el senki tőlem, akármekora bűzölgő büdös fekáli a mostani rend, én örülök, hogy abban a régi szocializmusban élhettem.

  2. Occam borotvája szerint:

    Leonyid Brezsnyevnek, Jurij Andropovnak, Csernyenkónak, Fidel Castronak és Ernesto Che Guevarának, Biszku Bélának, Kun Bélának és Szamuely Tibornak, Stromfeld Aurélnak Lázár Györgynek, és azoknak a névtelen szovjet-orosz hősöknek, akik hazánkat, Magyarországot másodszorra is felszabadították! örök respekt!

Itt lehet hozzászólni !