A lakóközösség érdeke a legfontosabb

csepel.hu

A gyorsabb ügyintézés érdekében az idei év elejétől jelentős átszervezések történtek a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. Társasház- kezelési Osztályán. A szervezeti átalakítás részleteiről és okairól Papp Andreát, a Csepeli Városgazda Szolgáltatási Főosztályának főosztályvezetőjét kérdeztük.

Csepelen 47 társasház, mintegy ötezer lakás tartozik a Csepeli Városgazda Zrt. társasház-kezelési tevékenységéhez. Ezek a lakóközösségek a közelmúltban végrehajtott átszervezéseknek köszönhetően egyszerűbb, gyorsabb ügyintézésre számíthatnak.

Elérhetőség, gyors visszajelzés

Papp Andrea elmondta, a társasházak kezelése a jövőben nem egy személy feladata lesz. Az átszervezés egyik legfontosabb célja az elérhetőség biztosítása, ezért a Társasház-kezelési Osztály létszámát kibővítették. Egy időben négy fő fogadja a telefonhívásokat, rögzítik a bejelentéseket, panaszokat, így minden ügyfél számára elérhetőek. A hívásokat azonnal kiértékelik, és az ügyfelek visszajelzést kapnak az intézkedés eredményéről, így nem fordulhat elő az, hogy a bejelentéssel csak sokára vagy egyáltalán nem foglalkoznak a kezelők.

Fontos változás, hogy rendszeresen felkeresi a házakat egy műszaki szakember, aki prezentációkat, kivitelezési költségbecsléseket készít. A társasházi törvény előírja, hogy az épületeknek rendelkezniük kell rövid, közép- és hosszú távú műszaki-gazdasági tervekkel, ami korábban egyáltalán nem vagy csak részben teljesült. Ha például egy középtávú terv szerint a tetőt öt-hat éven belül meg kell csináltatni, akkor ez a lakóközösséget nem éri váratlanul, és van idő arra, hogy előre megtervezzék a forrásokat, ne egyik napról a másikra kelljen horribilis összegeket kifizetni. Lényeges továbbá, hogy a kezelők egy felújításról vagy javításról már nem egy személyben döntenek, és a Csepeli Városgazda az elvégzendő munkáról három különböző ajánlatot kér be. „Mivel az átszervezéssel sok terhet levettünk a közös képviselők válláról, így bőven van idejük a lakók problémáival foglalkozni. A kezelők ellenőrzik a házakban végzett gondnoki, takarítói és kivitelezői munkákat. Ezek időpontjáról a Városgazda jóval előtte értesíti a lakóközösséget, így a lakók személyesen is elmondhatják észrevételeiket, panaszaikat” – mondta Papp Andrea. Hozzátette: az átszervezésre azért volt szükség, mert minden vállalat, így a Csepeli Városgazda is törekszik arra, hogy szolgáltatásait egyre jobb minőségben nyújtsa partnerei számára, valamint gyorsítsa, egyszerűsítse és többcsatornás ügyintézési lehetőséget biztosítson ehhez. Még a társasház-kezelési tevékenység felülvizsgálata és átszervezése előtt megfogalmazták azokat az irányelveket, amelyek mentén belekezdtek a mai kor követelményeinek megfelelő struktúra kialakításába. „Az ügyintézés legyen ügyfélközpontú és gyors, érvényesüljön az üvegzseb elve, azaz a kezelt házaink gazdálkodása legyen átlátható, tevékenységünk erősítse a bizalmat, pontos és naprakész lakónyilvántartások, több és hatékonyabb kommunikáció a lakókkal, valamint a pandémiás helyzetben is működjenek a házak döntési mechanizmusai” – sorolta Papp Andrea az átszervezés legfontosabb szempontjait.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !