Orbán Viktor: Május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen

Mandiner

Orban Viktor radio

A miniszterelnök elmondta, a jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni – tette hozzá.

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni. A magyar virológusok eddig is a legjobbak közé tartoztak –tette hozzá.

Orbán Viktor korábban megkérdezte az EB elnökétől, mikor lesz vakcina

A legnagyobb dolog az lenne, ha mi fedeztük volna fel a vakcinát – mondta a kormányfő. Orbán Viktor korábban megkérdezte az EB elnökétől, mikor lesz vakcina, mivel az unió több milliárd eurót tolt ebbe a projektbe. Az elnökasszony nem tudott választ adni, de a dolgok úgy állnak, hogy ez nem lesz hamarabb, mint a következő év első fele – mondta Orbán Viktor. Mostantól kifele megyünk ebből a helyzetből – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta,

„május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen.”

A kormányfő szólt arról is, hogy ha a pénzügyminiszter arról beszél, hogy vannak biztató jelek, akkor az jó hír.

„Mi már tavasszal a második hullámra készültünk”

Folyamatosan nézzük, hogy melyik kormány milyen választ ad a járványra. Mi már tavasszal a második hullámra készültünk – mondta a kormányfő. Éppen ezért nyáron felkészültünk politikailag és gazdaságilag a második hullámra – fejtette ki Orbán Viktor. Sok országban propellerpénzt adtak, ami egy jó gondolat, de mi másik irányba indultunk – tette hozzá.

„Nekünk az volt a fontos, hogy legyen munka, és beruházás”

– fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor kifejtette, hogy nagyon fontos volt a vállalatoknak és a családoknak nyújtott  beruházásösztönzés. Az utóbbit szolgálja az 5 százalékos lakásáfa – tette hozzá. Most lehetőséget adunk a családoknak, hogy újabb kedvezményekkel segítsük a beruházásokat – mondta a kormányfő. Nálunk a legnagyobb veszély a kivárás, mert ha kivárnak a családok és a vállalkozások, akkor áll meg a gazdaság – tette hozzá.

„Magyarország a legjobban védekező országok között volt”

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: egyelőre az előrejelező képességünk három hét. Mint fogalmazott: „ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog”.

„Ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog”

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy „egyes emberek szerint a világ a vesztébe rohan, és vannak olyanok akik szerint a világ egyre inkább fejlődik. Én az utóbbiak közé tartozom” – tette hozzá. Elmondta: „nem a leromlást, hanem a lehetőségeket kell látnom. Ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog” – mondta a kormányfő. Hozzátette, mindez azt jelenti, hogy

az egészségügyi rendszer bírni fogja a terhelést a járvány végéig.

A cél, hogy minél később álljon elő olyan helyzet, amikor a halasztható műtéteket halasztani kell. A következő három hétben nem kell számítani” – mondta Orbán Viktor.

A baloldalnak nem az országgal szemben kellene ellenzékben lennie

A miniszterelnök kifejtette, hogy az utóbbi néhány évben tűnik meglepőnek, hogy a parlament egységesen szavaz. „Nekünk mindennap gondot okoz, hogy a baloldal a védekezés ellen dolgozik” – mondta a kormányfő. Hozzátette: „nemcsak azt mondják, hogy lehetne jobban csinálni, hanem kamuvideókat gyártanak” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

A baloldalnak nem az országgal szemben, hanem a kormánnyal szemben kell ellenzékben lenni”

– tette hozzá.

„Az elmúlt években nem dőlt el véglegesen, milyen egészségügyi rendszert akarunk”

A kormányfő közölte, hogy az elmúlt években nem dőlt el véglegesen, milyen egészségügyi rendszert akarunk. Tíz éve is az ápolónők hiánya volt a legnagyobb probléma – tette hozzá. Először döntöttek az ápolók bérének az emeléséről, ezt követően döntött a kormány a kórházak felújításáról – mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogy zajlik a dél-budai centrumkórház építésének előkészítése – tette hozzá. Az orvosi kamara pedig ebben a helyzetben közölte, hogy változtatni kell. Mind a béremelést, mind a hálapénz tiltását befogadta a kormány. Persze vannak még részletkérdések, és ezeket az év végére rendezni fogjuk – mondta a kormányfő.

Ha a baloldal veszélyes embert lát, akkor le akarják vadászni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a baloldal, ha veszélyes embert lát, akkor megpróbálja levadászni. 1989-ben vettem részt egy zalaegerszegi lakossági fórumon, és már akkor valótlanságot állítottak rólam. Ez azonban hatékony, mert a hatalom esetében feltételezik, hogy korrupció történhet. Ez egy jól bejáratott rendszer – tette hozzá.

A német nyelvterületen egyébként nagyobb a korrupció, mint nálunk, de az ottani sajtó tele van azzal a botránnyal, hogy van egy hatalmas pénzmosási botrány, míg skandináviában két nagyobb bank dőlt be pénzmosás. nem szeretem, ha a nyugatiak azt a pozíciót veszik fel, hogy ők hibátlanok.

„Amíg Soros Györgynek ekkora befolyása van az unióban, addig ki kell mondani, hogy az unió korrupt”

A nemzetközi támadások közös nevezője Soros György – mondta a kormányfő. Pénzt akar keresni, és befolyást akar szerezni, és ezért embereket vesz meg az uniós intézményekbe, na pontosan ez a korrupció. Amíg Soros Györgynek ekkora befolyása van az unióban, addig ki kell mondani, hogy az unió korrupt – mondta a kormányfő.

„Arról van szó, hogy

Soros György megveszi a nyugat-európai politikusokat”

– fogalmazott a miniszterelnök. Mint mondta, a baloldal örömét leli abban, hogy ha egy támadás esetén az idegeneknek ad igazat – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. „A baloldal a saját fajtája helyett a másik oldalra áll, nekünk magyaroknak ez jutott” – tette hozzá.

Forrás: Mandiner

2 hozzászólás “Orbán Viktor: Május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ez nem normális!

  2. Gary Ridgeway szerint:

    Hú baszdmeg… 🤬 Még senki, sehol nem mondott semmit a vakcináról, de ilyen irányú információt akkor már külföldi szaklapokból. 😁 A mai vasárnapi számok is csodásak. De más zár, mi beleszarunk, mindaddig míg bírja az EÜ?

Itt lehet hozzászólni !