Új autóbuszok Csepelen és az agglomerációban

Vitézy Dávid, Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Vitézy Dávid facebook oldala

Új, klimatizált, alacsonypadlós és kék: bővül az alacsonypadlós buszflotta Budapesten. A 30 db új csuklós Mercedes buszt a Volánbusz Zrt. a budapesti agglomerációs járatokra vette, a Kormány által biztosított költségvetési források segítségével. Az első busz most állt forgalomba, a többi 29 db még idén követi.

A Mercedes-Benz Conecto G városi csuklós buszok megvásárlására idén márciusban szerződött a Volánbusz az ITK Holding leányvállalatával, az Inter Traction Electrics Kft.-vel. A Törökországban készülő, végig alacsonypadlós, légkondicionált buszflotta gyártása zajlik, várhatóan mindegyik forgalomba áll még ebben az évben.

A 37 ülő- és 84 állóhelyet kínáló csuklós buszok akadálymentesek, kerekesszékkel vagy babakocsival is igénybe vehetők, hasonlóak a BKV és a VT Arriva által Budapesten már működtetett Mercedes Conecto G csuklósokhoz. A hathengeres, 360 lóerős dízelmotorok a legkorszerűbb, Euro 6d környezetvédelmi normának is megfelelnek.

A buszokba néhány biztonsági, diagnosztikai, utastájékoztatási rendszert és a zárt vezetőfülkét Debrecenben, a magyar szállítónál építik be, itt történik a forgalomba helyezés is, így hazai hozzáadott érték is van a járművekben.

A kék színben készülő csuklósok a péceli 169E, a gyáli 84E-89E-94E buszcsaládon és a Csepelről Szigetszentmiklósra tartó járatokon állnak forgalomba, ezzel az agglomerációs mellett jelentős részben budapesti utasokat is szolgálnak majd Budapest XVII., XVIII. és XXI. kerületében.
A Volánbusz vidéki városokban is forgalomba állít hatvan ugyanilyen buszt, ezek – sárga, fehér és ezüst fényezésben – például Győrbe, Székesfehérvárra kerülnek.

2 hozzászólás “Új autóbuszok Csepelen és az agglomerációban” bejegyzésre

  1. Rémusz. szerint:

    Nagyon örülök a hírnek, csak nem tudom, ebben mi a hírérték.
    Csepelen évek óta járnak merci buszok, ráadásul alacsonypadlósok.
    Arrol viszont keveseb szó esik, sőt, nem esik szó, hogy a “futár” berendezések nem működnek a rendeltetésüknek megfelelően.
    A vakok és a gyengénlátók számára teljessen használhatatlanok, hisz, legalább 3 hónapja nem lehet őket szóra bírni.
    Ugyebár, ezeknek úgy kellene működni, hogy a látássérülteknél lévő távkapcsoló segítségével beszédre lehet őket bírni, akarom mondani, csak lehetett, mert 3 hónapja egy árva kukkot nem szólnak, annak ellenére, hogy töbször is lett jelezve a “BKK.” gittegyletnek.
    Más:
    Az Erdősor utca és a Technikus utca sarkán zajló építkezés zajlik.
    Ezzel nem is lenne semmi baj, ha az építők nem foglalják el az egész járdát, ezzel az úttestre kénszerítve a gyalogosokat.
    Nem is értem. A csepeli lakosok élete az smafu??!
    Járda csak az eggyik oldalon van, de a városgazda úgy döntött, hogy eszi meg a fene, a gyalogos kussoljon, oszt menjen az útra, ha megakarja közelíteni a gyalogátkelőhelyet.
    Tök jó!
    A 159-es buszrol leszálva a gyalógátkelőhelyet csupán az úton lehet megközelíteni, amég a járdán az a ketrec, amit oda építettek, köszöni szépen jól van.
    Csak gratulálni tudok a Csepeli Városgazda szakembereinek, valamint a vezetőiknek, közöttük Trefán László Méltóságos igazgató úrnak!!
    Ja, majd elfelejtem, hogy a városgazda nevezetü céget, az istennek nem lehet telefonon elérni, mivel soha, senki nem veszi fel a telefont.
    Bisztos mindenki elvan foglalva az ilyen nagyszerü projektekkel, mint az erdősor utca és a Technikus utca sarkán lévő, volt sárkány közért.
    Mégegyszer gratulálok az ilyen, nagyszerü szervezett munkához.

  2. Bolygók Egyesült Föderációja szerint:

    A 38-as, 38A, 238-as, 278-as, 279-es, 279B, 280.as, 280B, és a 938-as járatokra kerülnek az új buszok Csepelen. Itt volvo 7900A típusú buszok közlekedtek eddig. Pest megyében a Volánbusznak kevés korszerű csuklós busza van. Innen Csepelről, a gyáli buszokról, és a 169E járatról felszabadult buszok segítenek valamit a helyzeten.

Itt lehet hozzászólni !