17 budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány

Koronavirus.gov.hu

Tizenhét budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány 60 milliárd forint uniós és hazai forrás felhasználásával, a koronavírus-járvány esetleges második hullámára készülve – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kásler Miklós elmondta: a felújítás érinti a kórházak minden olyan helyiségét, ahol betegek tartózkodhatnak. A fejlesztés során a többi között felújítják a burkolatokat, automata csaptelepeket szerelnek fel és fejlesztik az infrastruktúrát.

Az előzetes felmérések megtörténtek, a kórházigazgatókkal a napokban tárgyalnak a konkrét feladatokról – tette hozzá. A fejlesztés során speciális festést kapnak az intézmények belső terei, megújulnak a várótermek, kórházi szobák, kezelőhelyiségek padlózatai, falai. A betegmosdók minden igényt kielégítő, egyben a maximális higiéniát biztosító burkolatokat, szanitereket kapnak. Kiemelt figyelmet fordítanak az érintésmentes csaptelepekre, a kézszárító és fertőtlenítő berendezésekre és a toalettek higiéniai biztonságára.

Hozzátették: az érintett állami fenntartású fekvőbeteg-szakellátó intézményekben recepciószolgáltatást is kialakítanak, hogy a betegirányítási folyamat még gyorsabb, követhetőbb és biztonságosabb legyen.

A közlemény szerint

“a magyar egészségügy kitűnőre vizsgázott a koronavírus-járvány kezelésében”,  ugyanakkor “a második hullám veszélyének lehetősége további megelőző intézkedésekre sarkallta a szaktárcát”.

Ezért a kormány előnyben részesíti azokat a fejlesztéseket, amelyekkel “még biztonságosabbá teheti a betegellátást, minimálisra csökkentve a fertőzésveszélyt, egyben növelve a betegelégedettséget és jelentősen javítva a kórházi dolgozók munkakörülményeit” – fogalmaztak.

Az érintett kórházak a következők: Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő; Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet; Országos Korányi Pulmonológiai Intézet; Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet; Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet; Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet; Károlyi Sándor Kórház; Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet; Országos Klinikai Idegtudományi Intézet; Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet; Országos Onkológiai Intézet; Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet; Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet; Péterfy Kórház-Rendelőintézet és M. J. Orsz. Traumatológiai Intézet; Szent Imre Egyetemi Oktatókórház; Szent Margit Kórház; Uzsoki utcai Kórház.

Forrás: Koronavirus.gov.hu

6 hozzászólás “17 budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány” bejegyzésre

  1. Gary Ridgeway szerint:

    Tehát ki lesz MESZELVE? 😁👍

  2. Lili Züllig szerint:

    Szerintem meg elég lenne WCpapír, folyékony szappan, kézszárító.
    Mert ilyen eszközök nincsenek.

    És svájci V-Zug mosókonyhát is kialakíthatnának, hogy ki tudják rendesen mosni a kórházi dolgokat.
    Jó lenne speciális kvarclámpákat is vásárolni, mert avval lehet 100% a műtőket fertőtleníteni.

    Jó lenne, ha egészségkárosító fények sem lennének. Szemet, nyálkahártyát irritáló a legtöbbje, lecserélni Ledesre.

    Légkondit beszerelni, mert ez alap már Nyugaton. Fűtésre/hűtésre.

    És csakis kizárólag kézmosás után térhet be bárki a kórházba. És kötelezően csakis cipőtalp védőhálóval léphetnek be. Így kell minden bejáratot kialakítani. Bár ahogy a csepeli nagy OTI-t elnézem, még a vakok és gyengénlátóknak felfestett irányvonal nekiviszi a falnak, bele telibe. ☹

  3. Nagyapó szerint:

    Lili Züllig! Kívánságlistát lehet írni, csak nem hasból. A kórtermekben van kézmosó, fertőtlenítő, száríró, de a betegeknek van törölközőjük. A WC papírt sajnos a látogatók beszerzési helynek gondolják.
    A cipőtalp védőhálót nem értem, mi ellen véd, legyek, szúnyogok ellen?
    A vakvezető sávot már sok ellenzéki elsütötte. Tudom, hogy a tervezők hülyék, de gondolkozzon Lili Züllig, ha a sáv a falig ér, a vak megkopogtatja és eldönti merre menjen, ha a járdáig/közepéig ér, a vak pörög, mint a búgócsiga.😀 (Gondolja, hogy a tervezők nem kérték ki a vakok véleményét?)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. concept szerint:

    Ez most annak az beismerése hogy eddig nem volt szokás a 3évenkénti tisztasági festés az eü.intézményekben?

  5. bhu szerint:

    Szerintem meg jó lenne, ha erre költenének 1000 mrd-okat és nem ‘higiéniai’ meszelés lenne, hanem normális kórházi ellátás. Szóval jó lenne, ha nem néznék hülyének az mebereket, azopk meg nem hagynák, hogy hülyének nézzék őket.

  6. tothrobert szerint:

    Ja és ne feledjük – Nagyapó kommentjeire ne reagáljunk, beszélgessen magával.
    +MIÉRT NEM ÉPÜLT MEG A GERINCÚT VAGY A GUBACSI-HÍD az elmúlt 10 évben?

Itt lehet hozzászólni !