Éjfélig lehet szavazni az orangután kisfiú nevére

ZOO, Mr.Gabee, Csepel.info

Kedd éjfélig lehet szavazni a másfél hetes orangután kölyök nevére. Az apróság kisfiúnak bizonyult, és egy kis szerencsével már látni is lehet, bár garantálni ezt még nem tudjuk, olyan szorosan bújik anyukájához.

Augusztus 5-én, szerdán reggelre született meg Állatkertünk legifjabb orangutánja. Az első napokban az orangoknak otthont adó állatházat átmenetileg zárva tartottuk, de a közönség persze akkor sem maradt orangután nélkül, hiszen a csapat többi tagja sok időt töltött a kifutóban, ahol természetesen jól lehetett látni őket.

Mostanra már újra megnyitottuk az Emberszabású Majmok Házának nézőterét (bár a nézőtéren elővigyázatosságból egy kordont állítottunk fel), ráadásul Lia, az anyaállat a kölyökkel együtt a kifutóra is ki szokott menni, így egy kis szerencsével akár már az orang gyereket is láthatja a nagyközönség. Ezt azonban most még nem tudjuk garantálni, hiszen az anyukájába csimpaszkodó gyerek hol jobban, hol kevésbé látszik, attól függően, hogy az anya mit csinál, merre jár és milyen testhelyzetet vesz fel éppen.

A gondozóknak viszont mostanra már kétséget kizáróan sikerült kifigyelniük, hogy a jövevény kisfiú, így eljött az ideje, hogy nevet keressünk neki. Többen javasoltak neveket, ezek előzsűrizése után végül három név maradt a „kalapban”, ezekre lehet most szavazni:

3 hozzászólás “Éjfélig lehet szavazni az orangután kisfiú nevére” bejegyzésre

  1. Gary Ridgeway szerint:

    Huba? Gratulálok!

  2. Valdemar szerint:

    Viktor!

  3. Lennox szerint:

    Valdemar: 😆

Itt lehet hozzászólni !