MSZP: Dobák István a Fidesznek segít

csepel.hu

Felfüggesztette az MSZP Országos Elnöksége Dobák István páttagságát. A csepeli politikus bűne az, hogy vitát kezdeményezett az önkormányzati választás elvesztéséről. Állítása szerint az összefogás csepeli jelöltjeit – leginkább Erdősi Évát, a polgármester-jelöltet – felső utasításra, antidemokratikusan választották ki. Dobák emiatt Szenteczky János és Bangóné Borbély Ildikó lemondását követeli.

Tóth Mihály korábbi MSZP-s polgármester is csatlakozott hozzá, de őt nem büntették meg.

Dobák István és Tóth Mihály korábbi csepeli polgármester szerint a tavalyi választás a korrupciós ügyekben besározódott Szenteczky János és környezete hatalomhoz juttatásáról szólt. Szenteczky és Bangóné szerintük botrányos körülmények között váltották le a nyerésre esélyes Takács Mónikát. Ezért „átverték az MSZP tagságát, semmibe vették az MSZP alapszabályát, az szmsz-t, az írott és az íratlan emberi, erkölcsi szabályokat. Nem tartottak elnökségi ülést, taggyűlést, a taggyűlés döntési jogát átvették.” Az MSZP csepeli vezetése hagyta nyerni a Fideszt, antidemokratikus és törvénytelen volt az ellenzéki összefogás jelöltjeinek kiválasztása és indítása, valamint a kompenzációs lista – állítják.

Tóth Bertalan pártelnök levele szerint Dobák István tagságának felfüggesztése a NER-rel vívott küzdelem része. „Össze kell zárnunk, hiszen az MSZP nemcsak egy párt, hanem egy közösség is, ahol a bizalom kiemelten fontos” – fogalmazott.

Az MSZP-hez közel álló Hírklikk szerint az ellenzéki szavazókat nem Szenteczky János érdekli, csak az, hogy legyőzzék a Fideszt. Bangóné Borbély Ildikó úgy véli: Csepelen ők képviselik a változásra törekvést, Dobák István pedig ezt nem tudta elfogadni. De megérti, mert „a szélesebb állampolgári érdek sikere reményében pokoli nehéz egy politikai pálya alkonyán a személyes érdeket feláldozni a közjóért”. A Hírklikk az összefogás többi pártját is kritizálja: a szocialisták a három körzetükből hármat nyertek meg, pedig végig őket ütötte az ellenfél. Vagyis csak ott vesztett az összefogás, ahol nem MSZP-s volt a jelölt – emelik ki.

Dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő közösségi oldalán írt a történtekről. Szerinte Dobákot nem lehet azzal vádolni, hogy összejátszana a Fidesszel, vagy erkölcstelen viselkedésével bármi kár okozott volna az ellenzéknek. „Aki a NER szekértolójaként próbálja beállítani, az óriási tévedésben van. (…) Hajmeresztőnek tartom, hogy a tavalyi eredmények után pont azon verik el a port, aki elkezdte keresni az okokat. Nem azoknak kellene inkább magukba nézni, akik falnak vezették a csepeli ellenzéket?” – fogalmazott. Ugyanakkor a Momentumhoz közeledő ellenzéki politikus tavaly nem állt egyértelműen az összefogás mellé. Őket és a civileket egyaránt támogatta, és emiatt őt is többen árulónak tartják.

http://csepel.info/?p=74916

http://csepel.info/?p=75053

https://www.facebook.com/szaboszabolcs.egyutt/posts/3158956737534186

Erdősi: nem védtem Bangónét és Szenteczkyt

Helyreigazítást kért a Csepeli Hírmondóban július 29-én megjelent „Bangóné és Szenteczky lemondását követelik” című cikkben leírtak miatt Erdősi Éva, az MSZP-Párbeszéd 2019-ben kijelölt ellenzéki polgármester-jelöltje. A politikus szerint hamisan számoltunk be arról, ahogy Dobák István cikkére reagált, melyben az MSZP korábbi képviselője Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János lemondását követelte.

„Ez az írás az ellenzéki oldalt rombolja, benne minden pártot és politikust. Egy célt biztosan elért, a Fidesz ezerrel szajkózza az ellenzék inkompetenciáját és abban is biztos vagyok, hogy ezt az írást még sokszor fel fogják használni.” (…) A legfontosabb számomra politikusként pedig az, hogy ilyen írások NE rombolják az ellenzéki oldalt” – reagált Erdősi Éva Dobák István vitaindító cikkére.

A politikus kifogása szerint azonban az idézett mondataival nem azt akarta mondani, hogy a Dobák István által kezdeményezett vita az ellenzéki oldalt rombolja. Erdősi Éva szerint csak az írott vita rombolja az ellenzéket. Ezért telefonon és szóban nyitott a vitára Dobák Istvánnal vagy bárki mással a történtekről.

Erdősi Éva szerint félreértés, hogy kiállt a pártfogói, Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János mellett. „Írásomban nem voltam védője senkinek” – fogalmazott erről. A politikus szerint emellett nem pártok delegálják a tagokat a Fővárosi Közgyűlés bizottságaiba, vagyis csak a Fővárosi Közgyűlés delegálta őt. Így – állítása szerint ‒ nem azért kapott ott pozíciót, mert az MSZP ezzel hálálta meg a polgármester-jelöltségét. Erre Ábel Attila, az önkormányzat fideszes alpolgármestere is reagált. Szerinte ilyen alapon ő is pert indíthatna mindenki ellen, aki fideszesnek nevezi, hiszen őt is a testület szavazta meg alpolgármesternek, nem a Fidesz.

Erdősi Éva azt is kifogásolta, hogy a véleményének teljes szövegét link helyett QR-kóddal tettük elérhetővé. Ezért kifogásainak teljes szövegét szokásainktól eltérően linkben adjuk meg: https://www.facebook.com/erdosi.eva.007/posts/3338502792869160

csepel.hu

5 hozzászólás “MSZP: Dobák István a Fidesznek segít” bejegyzésre

  1. Valdemar szerint:

    Beszartatok mi? Ma volt a határideje, hogy helyreigazítást közöljetek az Erdősi Éváról írt régebbi írásotok miatt! Ezt nem mertétek egy az egyben megtenni, ezért kellett ide rángatni Dobák Istvánt! Hogy ti milyen aljasok vagytok! Kíváncsi vagyok, kielégíti-e ez a megoldás a helyreigazítást kérő Erdősi Évát! Arról nem is beszélve hogy a helyreigazítás úgy kezdődik “Helyreigazítás”! És úgy folytatódik, igaztalanul azt állítottuk, és úgy végződik, az érintettől elnézést kérünk!

  2. Tonyó szerint:

    Az miért beszarás, hogy Erdősi a saját hülyeségével égeti magát? Ja tényleg, beszarás 😊😊😊

  3. kormánypárti szerint:

    Az MSZP elnökség Soros utasításainak tesz eleget, aki igyekszik mindent az ellenőrzése alá vonni. A sorosisták Fehéroroszországban összehangolt támadást indítottak a törvényes rend ellen, felbujtják az embereket, szankciókkal fenyegetve nyomást gyakorolnak a helyi hatóságokra és államcsínyt készítenek elő. Külső erők próbálnak nyíltan beavatkozni egy szuverén állam belügyeibe, és megkísérelnek destabilizálni egy jól működő társadalmat. Nálunk egyelőre kevés sikert könyvelhetnek el maguknak, főleg az MSZP-ben és a Momentumban vannak sorosisták, célszerű mielőbb leszámolni velük, mert sok galibát okozhatnak a későbbiekben.

  4. Valdemar szerint:

    “megkísérelnek destabilizálni egy jól működő társadalmat.”
    Mert a TSZ-elnök jól vezeti az országot?
    Orbán már járt az összes diktátornál, Dutertét leszámítva! Mikor látogat a Fülöp-szigetekre, tanulmányozni az emberek jogtalan lelövetését?

  5. Gary Ridgeway szerint:

    kormányőárti!
    Te tényleg ennyire hülye vagy? 😁😉😜👏👍

Itt lehet hozzászólni !