Hős buszsofőr mentette meg idős utasa életét

Borsonline

Zoltán éppen Csepel irányába közlekedett, amikor a pesterzsébeti Szent Imre herceg utcai megállónál egy talpig zöld-fehérbe öltözött utasa kiabálására lett figyelmes.

A DRUKKER AZT JELEZTE, HOGY AZ EGYIK UTASTÁRSA MINDEN JEL SZERINT ROSSZUL VAN.

A hat éve buszozó férfi nem tétlenkedett, egy gyors manőver után azonnal hátra­sietett. A bajba került idős utasa a fejét az előtte lévő üléshez tá­masztotta, és alig lélegzett.

– MEGPRÓBÁLTAM FELÉBRESZTENI, DE NEM REAGÁLT SEMMIRE.

Nem volt magánál, a szemeit azonban nyitva tartotta. Alig lélegzett szegény. Gyorsan tárcsáztam a mentőket, közben pedig egy biztonságosabb helyre parkoltam a járművel. Az utasokat leszállítottam, és minden erőmmel a diszpécser utasításaira koncentráltam – emlékezett vissza a drámai pillanatokra a Borsnak a VT-Arriva által üzemeltetett busz sofőrje.

Zoltán egy utasa segítségével lefektette a földre a férfit, megnézte, hogy szabadok-e a légutai, majd elkezdte a mellkaskompressziót. A szerencsétlenül járt férfi szemei üvegesek voltak, és a feje is elkezdett lilulni. Ekkor odalépett az egyik utas, aki nyugdíjas ápolóként nagyban tá­mogatta az életmentést, amit egy idő után át is vett a sofőrtől. A szakemberek tíz perc alatt meg­érkeztek, és csaknem egy órán át küzdöttek a XIII. kerületi lakos életéért.

Forrás: Borsonline

Itt lehet hozzászólni !