Egy andorrai hotelben fogták el Farkas Pétert

MTI, Mno.hu

Egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség a tavaly november óta szökésben levő Farkas Péter olimpiai bajnokot december 26-án éjszaka – erősítette meg vasárnapi sajtótájékoztatóján Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az MTI értesülését.

A vezérőrnagy ismertetése szerint Farkas Péter – aki öccse jogosítványával igazolta magát – jelenleg kiadatási letartóztatásban van. Tóth Gábor nem kívánt becslésekbe bocsátkozni arról, hogy mikor hozhatják haza az elítélt sportolót, csak annyit mondott, hogy szerinte „rövid időn belül”.

Szólt arról is, hogy körülbelül egy hónapja szerzett tudomást a rendőrség arról, hogy Spanyolországban tartózkodik a körözött sportoló. Elmondta: titkosszolgálati eszközöket is bevetettek Farkas Péter elfogása érdekében, s arra is kitért, hogy a BRFK munkáját a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is segítette.

Tóth Gábor Papp Péterrel, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatóján elhangzott: a Pest megyei rendőröknek olyan operatív információjuk volt, ami nagyban segítette Farkas Péter elfogását, így kapcsolódott be a másik rendőri szerv is a nyomozásba. Konkrétumot erről – a nyomozás titkosságára hivatkozva – viszont nem közöltek a rendőri vezetők.

A budapesti rendőrfőkapitány példaértékűnek nevezte az andorrai rendőrökkel való együttműködést, amelynek előzménye, hogy a francia nagykövetség segítségével vették fel a kapcsolatot velük, miután pontos információhoz jutottak a sportoló hollétéről. Hozzátette: az andorrai rendőrség nemzetközi csoportjától gratuláló levelet kaptak, melyben csak annyit közöltek, hogy elfogták Farkas Pétert, aki elmondta a rendőröknek, hogy a testvére okmányával igazolta magát. Továbbá kaptak egy fotót az elfogásról, amelyet a rendőrség a honlapján nyilvánosságra is hozott – közölte.

Tóth Gábor további részletekkel az elfogásról nem tudott szolgálni, így az sem tisztázott, hogy mit keresett az élsportoló Andorrában, s tanúsított-e ellenállást az intézkedés során. Arra a kérdésre válaszolva, mely szerint korábban még arról számoltak be egyes sajtóhírek, hogy Farkas Péter Thaiföldön bujkálhat, Tóth Gábor azt mondta: nekik viszont arról volt információjuk, hogy Farkas Péter Spanyolországban, Valenciában tartózkodik. A vezérőrnagy elmondta: a rendőrség megkezdte a kiadatással kapcsolatos eljárást, de az ügy kezelését az IRM veszi át. Szintén kérdésre válaszolva azt közölte: nem folyik további eljárás a sportolót jogerősen hét év szabadságvesztésre kötelező ítélet után azzal kapcsolatban, hogy kik lehettek a kábítószerültetvény vásárlói.

Emlékezetes: kisétált a bíróságról

A BRFK Nyomozó Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai több hónapos felderítőmunka eredményeként 2004. október 14-én házkutatást tartottak egy XVIII. kerületi családi házban, ahol több ezer tő marihuánát találtak a sok milliós ráfordítással átalakított, szellőző-, párologtató és világítóberendezéssel felszerelt helyiségekben. A három gyanúsítottat a helyszínen őrizetbe vették. Farkas Károly, Farkas Péter és egy harmadik gyanúsított büntetőperében először felmentő ítélet született, amelyet később a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezett, majd új eljárást rendelt el.

A sportolóra tavaly novemberben első fokon öt év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, testvérét, Farkas Károlyt hét évvel sújtotta kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A többórás ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem ment vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután már Farkas Péter sem ment vissza a terembe. Farkas Károlyt egy nappal később Vecsésen elfogták, az olimpikon azonban mostanáig ismeretlen helyen tartózkodott.

A sajtó többször írt arról, hogy Farkas Péter esetleg Thaiföldön bujkál. Tavaly december elején európai elfogatóparancsot adtak ki, miután szemtanúk a bécsi repülőtéren látták a sportolót, de azt nem tudni, onnan hová ment. A vádhatóság ezután az első fokon kiszabott ötéves szabadságvesztés súlyosítását kérte a szökésben levő Farkas Péterre, az olimpikon védője ugyanakkor felmentést indítványozott. A másodfokú bíróság december 12-én Farkas Péter első fokon kiszabott büntetését két évvel, ötről hétre súlyosította, testvére, Károly hétéves és a harmadik vádlott hatéves büntetését pedig helybenhagyta. A bíró az indoklásban azt mondta, a vádlottak 2001 és 2004 között éveken át „irdatlan mennyiségű” kábítószert állítottak elő, aminek a sorsa azonban ismeretlen maradt, pedig nyilvánvaló, hogy értékesítették. Szerinte ha erre is kiterjedt volna a nyomozás, akkor akár életfogytiglannal is sújtható bűncselekmény miatt vonták volna felelősségre az elkövetőket.

A tényállás szerint Farkas Károly és a harmadik vádlott egy XVIII. kerületi ingatlanon sok millió forintért föld alatti rejtekhelyen kialakított locsoló és szellőztető berendezésekkel is felszerelt helyiségben termesztette a cannabist, amelyből marihuánát állítottak elő, Farkas Péter pedig mindehhez segítséget nyújtott. Farkas Péternek a kiszabott hétéves jogerős fegyházbüntetés mellett egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetését is ki kell töltenie. Az Országgyűlés a napokban fogadta el azt a törvénymódosítást, amely szerint jövő év januárjától nem kaphat életjáradékot az az olimpiai érmes sportoló – sem edzője vagy özvegye -, akit szándékos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

Forrás: MTI, Mno.hu

26 hozzászólás “Egy andorrai hotelben fogták el Farkas Pétert” bejegyzésre

  1. loastman szerint:

    Gyurcsány és a sleppje még mindig szabadlábon… De van, más is, aki elmeállapotára való hivatkozással házi őrizetben(?) van…

  2. csepeli szerint:

    És loastman is még mindig szabadlábon van…

  3. Huba szerint:

    ggg miért van még szabadlábon???

  4. zed szerint:

    A profi sportolók egy része az aktív sportpályafutásuk alatt a megbundázott mérkőzések illetve a doppingszerek használata révén kapcsolatba kerül egyes maffiakörökkel. Némelyiküket a maffia nem hagyja kiszállni azután sem, hogy véget ér a sportkarrierük, további szolgálatokat vár el tőlük más területen.

  5. Gordon szerint:

    Végre rács mögé kerül. Ideje volt már.

  6. én szerint:

    Gordon! Ez biztos? Lehet, hogy megint szépen, nyugodtan kisétál a bíróság épületéből.

  7. Iványi Gabi szerint:

    Azért nekem visszamenőleg is bajom van ezzel az egésszel…Az, hogy termelt, az bűntény…de azt senki sem tudja nekem bemagyarázni, hogy szimpla termelő volt! (őstermelő)
    Azzal is bajom van: mi az, hogy kisétál egy előzetes, csak úgy kíséret nélkül?
    A média hol volt olimpiai bajnokunk, hol olimpiai bajnokunk információt közöl…Hogy is van ez?

  8. lolka szerint:

    Egy pofa, ha kirabol egy bankot, vagy postát tök mindgy a rendőrség, biróság csak megkérdezi -hol az elrabolt zsákmány, vagy mire költötte, vagy hova ásta el stb. Na ez nekem nem gömbölyű, vagy olyan köröknek értékesitette az “irdatlan mennyiségü” anyagot, hogy a biroság és nyomozó hatóság jobbnak látta nem bolygatni. Mert, ha valamit nem lehet eladni, értékesiteni minek termelni nem? Megint egy kishal akadt a háloba…

  9. Gordon szerint:

    Vagy csak nem beszélnek róla, mint ahogy arról se beszéltek, hogy nem Ázsiában van, hanem Európában. Várjuk ki a végét.

  10. nandi szerint:

    zed:

    Milyen jólinformált vagy! Csak nem csepeli birkózó/edző voltál te is??? Akikre szintén büszkék lehetnek a csepeli szegfűsök. Bingo, játékgép-maffia, felrobbantott autó meg egy-két apróság. Hja, kérem, zajlik itt az élet…

  11. zed szerint:

    Sike András olimpiai bajnok birkozót, majd edzőt 2001-ben különösen nagy kárt okozó csalás miatt jogerősen elítélték. Azóta is birkózóedzőként dolgozik, 2008-ban díszpolgári címet kapott egy tudtommal fideszes vezetésű vidéki községtől.
    Gelénesi Nándor olimikon birkózó a kecskeméti maffiaperben elítélt illetők katonája és strómanja volt, ugyanehhez a körhöz tartozott Aubéli Ottó világbajnok birkozó is, aki az év elején egy elszámolási vitából fakadóan félholtra verte egy sporttársát, a sértettet az eset után súlyos agyrázkódással és amnéziával kezelték a kórházban. A kecskeméti maffiaperben elítélt Radnai László és Csüllög Zsigmond voltak a tulajdonosai a mosonmagyaróvári H-Build 2000 Rt.-nek, amely az Orbán-kormány regnálásának utolsó napjaiban kapta meg a wellness beruházásra szánt 175 milliós Széchenyi-hitel első részletének számító 90 millió forintot. Nem sokkal később a cég ellen felszámolási eljárás indult, és a pénz eltűnt. Az ügy érdekessége, hogy Orbán Viktor egyik bizalmasa, Szász István Attila bábáskodott a támogatási szerződés felett a felek megbízásából. Szász doktor úr a Szárhegy dűlő Kft.-ben Orbán feleségének tulajdonostársa volt, a cég 41 milliós állami támogatást nyert el, az üzletrész korábban nem szerepelt az akkori miniszterelnök vagyonnyilatkozatában.

  12. kispajtás szerint:

    Ez kezd izgalmas lenni.
    Zed, tudósítanál a csepeli “nagyfiúk” sötét dolgairól is?
    Kezdheted akár az SC elnökével is.

  13. zed szerint:

    No, akkor fokozzuk az izgalmakat! Mint tudjuk, Lezsák Sándor kb. félhónapja vette át a PMD-t az életművének elismeréseként.

    “1994 őszétől ez a Nárai-féle csapat, akik Debrecenben dolgoztak, Pestre költöztek, és a Csepeli Vasműben dolgoztak. Lezsák Sándor, aki akkor képviselő volt – vagy még most is az – biztosított valami telephelyet. Apu be is vitte oda, és ott napjában 2 millió litert tudtak kiszőkíteni a brókerjai, vagyis az elszállítói vitték el ezt a mennyiséget. Onnan tudom, hogy nagyon jól kerestek, mert az Omnia Szállóban laktak. Kaszinózni jártak, és volt olyan este, hogy 16-17 millió forintot elkaszinóztak. A kiszőkített 23 forintokból napjában meg tudtak keresni 4-5 millió forintot, és szeptembertől decemberig dolgoztak, ameddig az olaj nem lett megszüntetve. Összeemelték a két árat.”
    http://www.origo.hu/itthon/20000718lezsak.html

    Megj.: L. S. édesapja a ’60-as években a CSM-ben dolgozott.

  14. Mózsi szerint:

    Lenyűgözött Zed alapos beírása. De kérdem én, ezt nem tudta a közpénzügyi államtitkár? Zed, ha te ezt régóta tudod, miért nem szóltál neki ? Ja, hogy ez sem állna meg a vád elött?

  15. kispajtás szerint:

    Folytasd zed, énekelj! A főnökeid nem dolgoztak véletlenül a Csepel Művekben?
    De az előző kérdésemre sem válaszoltál!
    Te jössz!

  16. zed szerint:

    A közpénzügyi államtitkár sokmindent tudott:
    http://www.parlament.hu/irom37/6487/6487.htm
    Amikor Polt Pétert 2000-ben legfőbb ügyésznek választották, kilépett a Fideszből, azonban a gyakorlatban továbbra is a Fidesz szekerét tolta, maszatolt, nem engedte, hogy a jobboldalhoz köthető maffiakörök disznóságai a vádemelésig eljussanak.

  17. nagyapó szerint:

    Mózsi! Igaza van. zed hazugságait Keller et már megpróbálta eljátszani. 200 mFt-ot elköltött az adófizetők pénzéből, és kiderült, hogy végig hazudott (most a Pénzügyminisztériumban teszi ugyanezt). Itt zed próbálja hányni a sarat, hátha valami megragad. Újra jönnek az Orbán szőlőbányái, a köteles beszéd (Szili sírós hangján) és a többi rágalom, ami április 11-ig fog tartani.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Gordon szerint:

    Évtizedes nóta ez már. Majdnem nyolc éve nem a Fidesz van hatalmon, de azért ne zavartasd magad. Ha eddig nem szoktál le az ellenzéki pozícióról, akkor már ne is tedd erre a rövid időre. 🙂

  19. Gordon szerint:

    Az mszp jó ideje úgy viselkedik, mintha saját maga ellenzéke lenne.

  20. kispajtás szerint:

    Gordon:

    Ez végre tömör, de velős volt!

    zed:

    Jelent számodra valamit a hitelesség?

  21. zed szerint:

    Igen, pajti, ezért nem szavazok a Fideszre.

  22. kispajtás szerint:

    Mellébeszélsz, zed. Számít valamit a saját magad hitelessége?
    Érvekkel hagyom magam meggyőzni, de Te komolytalan vagy.

  23. zed szerint:

    Akkor ezt megbeszéltük, pajti!

  24. csepeli szerint:

    nagyapó, ha kinyújtja a kezét, pont eléri a farkát vele.

  25. nagyapó szerint:

    Farkas Péterrel gondom van. Ő egy olyan ember, akinek szelleme, erkölcse nem éri el fizikai adottságait. Emlékezetes az olimpiai arany átvétele, amikor beleharapott az érembe, vajon valódi-e? Ilyenre, bár sok olimpiát láttam, nem emlékezem, kivéve az USA néger sportolóinak tiltakozását, ami viszont politikai jellegű volt. Nem tudom a csepeli birkózók is ilyenek-e, de – ismerve megnyilatkozásaikat az MSZP mellett – ilyenek.
    Nem értem viszont a média össze-vissza való megszólalásait, hogy Farkas olimpikon, olimpiai bajnok, vagy volt olimpiai bajnok?
    Ennyit a média szereplőinek hozzáértéséhez.
    Másik dolog a „lex Farkas”, hogy azt az olimpiai bajnokot, EDZŐJÉT, esetleg özvegyét, aki köztörvényes bűnt követ el, megfosztják az olimpiai bajnokot megillető járandóságtól.
    Mit tehet egy edző, egy esetleges özvegy a bajnok bűnözése ellen? És ha a bajnok letölti büntetését, nincs priusza, kivétel a sportban?
    Megint egy hirtelen ötlet turbózása, amire újabban egyre több adat van.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !