Magyaroszágon lesz a legkisebb a növekedés

Index

Dübörög…

2010-ben Magyarországon lesz a legalacsonyabb növekedés, legmagasabb infláció a közép-európai régióban Csehországhoz és Lengyelországhoz képest. A kilátások némileg javultak, de Magyarországon még 2010-ben is recesszió várható – vélik a Calyon elemzői legújabb előrejelzésük szerint.

2010-ben Magyarországon lesz a legalacsonyabb növekedés, legmagasabb infláció a közép-európai régióban Csehországhoz és Lengyelországhoz képest. A kilátások némileg javultak, de Magyarországon még 2010-ben is recesszió várható – vélik a Calyon elemzői legújabb előrejelzésük szerint.

A három közép-európai ország gazdasági helyzete javulni fog 2010-ben, de az egyes országok teljesítménye eléggé eltérő lesz. Míg Lengyelország 2 százalék körül növekedhet, a cseh gazdaság körülbelül 1 százalékkal, a magyar gazdaság pedig még jövőre is visszaesést fog elszenvedni, még ha jóval kisebb mértékűt is (-0.5 százalék), mint az idén. Az országok teljesítménye erősen függ a húzó európai országok kilábalásától az exportkeresleten keresztül. A globális kilábalás szerény üteműnek várható, még ha egyelőre úgy is néz ki, hogy a visszaesés veszélye elmúlt.

Egy másik kockázat a régió országai számára devizájuk túlzott felértékelődése, amely rontja versenyképességüket. Ezen kívül egy harmadik kockázat a jövőre sorra megrendezésre kerülő választások, amelyek komoly kockázatot jelentenek az egyes országok költségvetési pozíciójának tarthatóságára, nemzetközi megítélésére. Ráadásul több országban is megeshet, hogy a jelenlegi ügyvivő kormányt nem váltja fel többségi kabinet, fennmaradhatnak a bizonytalanságok a választások után is.

A nemzetközi piacok élénkülésének pályája is kockázat, ugyanis eddig ezt a kormányok és nemzetközi szervezetek által végrehajtott gazdasági stimulus fűtötte. Az pedig még kérdéses hogy reagál a gazdaság, amikor megkezdődik az extra tőke kivonása. Feltételezve, hogy a gazdaságélénkítés folytatódik, és nem szakad meg a gazdasági növekedés, a kockázatéhség növekedése nem fog alábbhagyni, egyre több tőke áramolhat a közép-európai térségbe.

A devizafelértékelődés veszélye főleg olyan nyitott országok versenyképességére jelenthet veszélyt, mint Csehország és Magyarország. A Calyon szerint kérdéses, vajon történne-e beavatkozás a túlzott felértékelődés láttán. Intervenciós lépéseket nem tart valószínűnek a Calyon, bár a rendkívül alacsony cseh és lengyel jegybanki alapkamat szinten tartása és egy esetleges tovább folytatódó magyar kamatvágási ciklus behatárolná a felértékelődés mértékét.

A Calyon elemzői úgy vélik, sokkal jelentősebb a hatása a kereslet jövőbeni alakulásának, így például különösen fontos ezen országok számára a német gazdaság helyzete. Ha a kilátások rosszabbak lesznek, akkor voltaképp hiába a gyenge árfolyam, önmagában nem javít az adott ország helyzetén.

A kedvező kilátások dacára és a kockázatok ismeretében a monetáris politikának a gazdaságélénkítést támogatónak kellene maradnia – véli a Calyon. A nagy kibocsátási rés hatására az inflációs nyomás alacsony marad, a fogyasztói árnövekedést főleg a bázishatás fogja támogatni.

Mind a három ország számára kulcsfontosságú lesz jövőre az euróbevezetés felé haladó út. A Calyon szerint, ha elül a válság és a gazdasági visszaesésnek vége, az ERM-II tagság lehet az, amelynek során mégis felértékelődnek a nemzeti fizetőeszközök, így valamivel később, nem 2010-ben.

Nem lesz könnyű az elkövetkező választások idején fenntartani a fiskális pozíciót, az egyik legnagyobb kockázat a nemzetközi megítélés szempontjából az, ha a kormányok tartósan nem tudják tartani vállalásukat.

Forrás: Index

58 hozzászólás “Magyaroszágon lesz a legkisebb a növekedés” bejegyzésre

  1. Idegen szerint:

    Nem bírom nem észrevenni, hogy a képen látható elefánt gyurcsányra hajaz.
    Ennek vajon mi lehet az oka? Nagy állat? Ormányos? Nem felejt??!

  2. csepeli szerint:

    Vaksi vagy? Az Kóka!

  3. Idegen szerint:

    Gyurcsány az, és vigyorog, tehát nem kókadt!

  4. Idegen szerint:

    Rájöttem.
    A szólásnak, amely szerint vki úgy viselkedik, mint az elefánt a porcelánboltban, annak a szinonimája, hogy dübörögteti, mint gyurcsány a gazdaságot.
    Na, így oké.

  5. csepeli szerint:

    Te ostoba, Kóka mondta, hogy dübörög a gazdaság (még 2005-ben), ezért őt ábrázolja a karikatúra.

  6. vermes szerint:

    Egyértelmű, hogy Gyurcsány van a képen. Vagy Ernő. 😀

  7. Idegen szerint:

    Nem bánom.
    A füle az a Kókáé, az orra a gyurcsányé, legyen mindkettő, hogy össze ne vesszenek!

  8. codec szerint:

    Mit beszéltek: elefánt? Az a lényeg, hogy Gyurcsány és Kóka pumának látja.

    Bajnai meg térségünkben elsőnek akartja bevezetni az eurót. Nem mondták neki, hogy a szlovákok már bevezették.

  9. miska72 szerint:

    csepeli te vak vagy.
    No comment.
    Az a Feri te vaksi.
    Vakapádhúsi?

  10. zed szerint:

    A lebegő árfolyamrendszerre való áttérés óta az exportkereslet nehezen élénkíthető, és a gazdasági szereplők jelentős devizaadóssága is megköti a kormányzat kezét.
    A növekedés másik forrása a beruházásokban, fejlesztésekben rejlik, ezen a területen az EU pénzeken kívül a beáramló külföldi tőkének meghatározó szerepe van, mivel a hazai vállalkozások nagy hányada eladósodott ill. -többek között a drága hitelek miatt- forráshiánnyal küszködik. A prognosztizált gazdasági visszaesés elsősorban a nemzetközi tőke bizonytalanságából fakad, amely megérezte a magyarországi politikai változások szelét. A bizalom erősítése érdekében a Fidesznek egyértelmű, világos üzeneteket kellene megfogalmaznia a külföldi befektetők irányába. Meg kell őket győzni arról, hogy érdemes a magyar gazdaságba fektetni, mert a leendő kormányzat mindent elkövet, hogy az érdekeik ne sérüljenek, és megtalálják a számításukat.
    Az EU tagállamok között az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiányt fogjuk produkálni várhatóan. A szigorú költségvetési politikánkat a nemzetközi környezet úgy értékeli, hogy a magyar kormány hadat üzent a gazdasági válságnak, elkötelezett a krízis kezelésében. Törekednünk kell, hogy ne romoljon hazánk külső megítélése!

  11. DFK szerint:

    Most sírjak, vagy röhögjek. Akkor kedves ZED, nyalni kell a külföldi befektető alfelét?
    Szerintem az üzenetek a következőket kell tartalmazniuk: szívesen látjuk a befektetőt, de elvárjuk tőlük a törvények betartását. Nincs kettős mérce, a hazaival szemben csak azért mert külföldi nem élvezhet előnyt. Reméljük megtalálják számításukat, de ebből nekünk is kell profitálni; pofátlanul nem léphetnek át minden korlátot, nincs maximális kizsákmányolás.
    Aki ennél engedékenyebb ( ahogy a mostani kormány teszi), az hazaáruló.

    Amúgy megsúgom, könnyen belátható, restriktív költségvetési politika nem eredményezhet gazdasági növekedést.

    Avagy, ha a szekered kátyúba ragad, leveszel a teherből, vagy teszel még rá néhány bálával?

  12. codec szerint:

    Zed! Egy dolgot elfelejtesz!
    A 2010.-es választások során a szavazók nem a külföldi befektető és pénzintézetek iránti lojalitást díjazzák.
    Egyszer Clinton elnököt bírálták a külpolitikáért.
    Válaszában közölte, hogy őt az amerikai szavazók választották meg. Nekik kíván megfelelni, nem a külföldnek.
    Ettől a gondolatmenettől az elmúlt 8 évben a koalíció igen messze állt. Meg is nézhetik majd magukat.

  13. én szerint:

    Emelkedés? A lefelé nem lehet emlkedés. Áprilisig mindenképpen ezek lesznek, utána nagyon sokáig fog tartani helyrehozni valamennyire az országot. Amerre csak nézünk csak pusztítást látunk. Jó ideig emelkedésről nem igen lehet szó.

  14. én szerint:

    Az elefánt szerintem is Gyurcsány. A nagy orrán és a vigyorán kívül ott a szemüvege. Nézd meg!

  15. csepeli szerint:

    én: mert Kóka nem szemüveges?
    Istenem, micsoda barmok járnak ide!

  16. miska72 szerint:

    Akkor is Gyurcsányos a fizimiskája.

  17. csepeli szerint:

    codec: te meg azt felejted el, hogy a külföldi befektetők bizalmától függ a forint árfolyama, és ezzel együtt a magyar nemzeti jövedelem értéke, a reálbérek, és végső soron a magyar lakosság jóléte.

  18. miska72 szerint:

    Na azért kell a RENDSZERVÁLTÁS!

  19. miska72 szerint:

    Az összes szélhámos csaló Off shore céges befegtetőt elzavarni a picsáb@! Meg akik a magyar munkás emberek kizsigerelését kifosztását hajtják végre!

  20. Vátesz szerint:

    Két tűz között a Fidesz, ezt csak mondják.. 2009. december 28. 08:54 Kövér László szerint . . .
    http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=25859 Kövér amit kap a hozzászólóktól, nem teszi azt zsebre.

  21. lolka szerint:

    “az egyik legnagyobb kockázat a nemzetközi megítélés szempontjából az, ha a kormányok tartósan nem tudják tartani vállalásukat.”-kivel szemben van válalásunk? Legelöször is ezt kéne tudni. A másik az, hogy annak idelyén az elefánt azt mondta a gazdasági világválságnak csak a szele fog érinteni minket. A “tőke” ide már nem fog jönni, mert már elvitt mindent amit lehetett, a “tőke” az csak kulcsszó volt, jött igen jött a töke, hozott is, de töbett vitt…( az a fa amit nagyon vissza metszenek, nemértésből, vagy szándékosan jó ha kihajt termést majd valamikor hoz, ha hoz…de a kertész kezét csak elkéne törni, hogy metszőollot véletlen se tudjon fogni mégegyszer)…

  22. lolka szerint:

    zeb:- mivan azt hiszed ősződön vagy a gyülésen?”Az EU tagállamok között az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiányt fogjuk produkálni várhatóan. A szigorú költségvetési politikánkat a nemzetközi környezet úgy értékeli, hogy a magyar kormány hadat üzent a gazdasági válságnak, elkötelezett a krízis kezelésében. Törekednünk kell, hogy ne romoljon hazánk külső megítélése!”-törekednünk kéne, hogy újra legyen cukorgyárunk, szántott termőfőldünk, növényolajgyárunk, acéliparunk,stb…

  23. Idegen szerint:

    Kövérnek már megint igaza van. Régóta mondom, hogy a jobbik az mszp szekértolója. Ugyanaz a feladata, ami annak idején volt a kisgazdáknak vagy a centrumpártnak, és ami az mdf-el nem jött össze: elvonni a szavazatokat a jobboldal legerősebb pártjától.
    Balóné Morva Krisztina csak nem piszkít a közösbe…

  24. Idegen szerint:

    csepeli: gyurcsány, kóka egykutya! akarom mondani elefánt…

  25. Vátesz szerint:

    Kövér László régi jó elvtárs, Gyurcsánnyal együtt alapította a MISZOT nevű KISZ utódszervezetet, Stumpf, Palotás, Bajnai, Szilvásy, stb. társaságában 1988. nov. 26-án. Az egyetem elvégzése után az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének lett a munkatársa, mellékesen a pápai Kövér család minden egyes tagja kommunista volt, söt Kövér azért került felvétel nélkül a jogi egyetemre, mert a vörös katona nagyapának komoly érdemei voltak. Kövér József, az MSZP pápai alelnöke – a Fidesz-alelnök Kövér László nagybátyja.
    Deutsch Tamás – KISZ titkár, Orbán Viktor – KISZ titkár, Kövér László – KISZ-titkár.
    Kövér László egyik kedvenc mondása: “Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!”
    Ő már csak tudja, ki minek a szekértolója. A Fidesz és az MSZP együttes egymás nélkül élni sem tud, amikor az egyik van hatalmon, akkor a másik a létjogosultságát azzal indokolja, hogy csak ő tudja leváltani s megoldani a problémákat amit egyik okoz, négy év múlva fordítva ugyanez. Ebbe a népvakításba köpött bele a Jobbik új szereplőként, ráadásul “szélsőséges”, mert sem a Munkapártot, sem a LIKUD-ot nem tartja testvérpártjának.
    Kövér csak igérgető senki, amikor lehetősége lett volna, nem “vadászott le” senkit, se “egyesével”, se csoportosan. A Fidesz kölcsönradikalizmussal villogott, majd elballagott délre, nyalni.

  26. Manitu szerint:

    Idekattintok Karácsony után, és megint Vátesz hülyeségeit kell látnom.

    Vátesz! Higgadj már le. Tavasszal már láthattuk az MSZP-vel együtt dolgozó Jobbikot, hogyan tették tönkre a fideszes plakátokat Csepelen. Gyurcsány és az MSZP csak azért segítik a Jobbikot, mert már nem tudnák egyedül legyőzni a Fideszt. Az MSZP-t csak az ellenzéki Fidesz tudja legyőzni, nem más. Nézz egy kicsit jobban körül, és gondolkozz!

  27. Vátesz szerint:

    A kölcsöntanáccsal, kölcsönradikalizmussal kampányoló Fidesz azért fog győzni, mert a LIKUD testvérpárt és annak barátai megengedték neki.
    A Fidesz mit tudott felmutatni, ami a saját szürkeállományából származik, akár Csepelen, akár egész Magyarországon. Orbán mikor szólt, hogy mozdulni kell. Semmikor, még 14 ember szemének kilövésekor sem. A NagyNulla Fidesz csak azért fog győzni, mert külföldi támogatóik a média segítségével elhintették, hogy ők majd megoldják a problémákat, hogy folyamatosan tudjunk tejelni az IMF-nek meg a többi kajmánnak.
    Kitakarította a Fidesz Csepelről a Wallist Bajnaistól? Miatta nem mer Gyurcsány nyilvános rendezvényt tartani Csepelen? Tőlük még Gulyás se fél! Mert NagyNullák mint a pártjuk.
    Egy fideszes, egy mszp-s sem merte kommentálni a bejegyzésemet:
    Ma hízott a májam vagy egy kilót, az egyik tv-ben az évösszefoglalóban beszéltek arról, hogy amikor Gyurcsány lemondott a miniszterelnökségről, akkor szombaton 86%-kal választotta újra pártelnöknek a kongresszus. Hétfőn meg kitört a miniszterelnökjelölési hercehurca, Gyurcsány meg vasárnap, újraválasztásától számított 8-dik napon lemondott a pártelnökségről. Decemberben meg Csepelen már nyilvános rendezvényt sem mert tartani.
    “A március 30-i Kontrában Orosz József szerkesztő úr három elemzővel beszélgetett a múlt hét eseményeiről, a botrányossá vált miniszterelnök keresésről. Szerinte “valami, több mint furmány van a háttérben”. Szabó Márk szerint “valaki egészen elképesztő mestere a koreográfiának” amennyiben egy vagy két ember beavatkozásáról van szó.”
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181 Olvasó: Buktassuk meg Bajnait is! 2009. december 02. 13:37

  28. miska72 szerint:

    Vátesz, itt meg amit a maszop kap azt nem teszi zsebre. 😉

  29. miska72 szerint:

    Bajnai már megbukodt. Egy rohadt GiLKOS, liba és áramtolvaj!

  30. miska72 szerint:

    Mennyien lettek öngyilkosok, mert nem kapták meg a pénzüket?

  31. Hugi szerint:

    Ha a Jobbik megint az MSZP-nek fog kampányolni, nem biztos, hogy a Fidesz nyerni fog. Õsszel meg Csepelen megtudhatjuk, milyen az MSZP-SZDSZ koala után az MSZP-Jobbik.

  32. Vátesz szerint:

    Kitakarította a Fidesz Csepelről a Wallist Bajnaistól? Miatta nem mer Gyurcsány nyilvános rendezvényt tartani Csepelen? Tőlük még Gulyás se fél!
    Ugyanmár talán a Jobbik szavazta meg a Wallis-Észak-Csepel Szindikátusi Szerződést 2000. nov. 7-én (sic!), ki ült velük egy felügyelő bizottságban?
    Már előre mosakodnak, ha Csepelen nem tudna nyerni a Fidesz, MSZP-Jobbik együttműködést vizionálnak, mert nincs egy épkézláb ötletük, amivel nyerni tudnának Csepelen. Hiába, aki 2002-ben kölcsönötlettel kampányolt, az az országot sem tudja kihúzni a kátyúból.
    Kedves Fidesz támogatók, cáfoljátok azokat amiket leírok, mert gyávaság csak gyávaságot terem! Ugyanez vonatkozik az mszp-s fórumozókra is, az mszp.hu-ról is azért vagyok kitiltva, mert a lenti linket beírtam.
    “A március 30-i Kontrában Orosz József szerkesztő úr három elemzővel beszélgetett a múlt hét eseményeiről, a botrányossá vált miniszterelnök keresésről. Szerinte “valami, több mint furmány van a háttérben”. Szabó Márk szerint “valaki egészen elképesztő mestere a koreográfiának” amennyiben egy vagy két ember beavatkozásáról van szó.”
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181

  33. én szerint:

    Csepeli! Én még senkit nem neveztem (Téged sem) baromnak!

    Egyébként ha elolvastad, akkor 3 ismertetőjegyet soroltam fel.

  34. Idegen szerint:

    Vátesz: ugyanazon okból nem vitatkozik itt senki veled és mszp- jobbikos véleményeddel, amely okból a fidesz mindig kivonult az ülésteremből, mikor gyurcsány kapott szót. Ha még mindig nem érted, kérdezd meg nagyapót! ceterum censeo…

  35. nagyapó szerint:

    Milyen szép munkamegosztás zed és vátesz között! Felváltva hazudnak, de mindig a polgári oldal ellen. Egyiküknek sem érdekes az ország helyzete, csak fröcskölni a Fideszre.
    A Jobbik képviselőjének feltennék néhány kérdést:
    – kik pénzelik a Jobbikot, amikor nem parlamenti párt, ezért nem kap állami támogatást?
    – mutassanak 1 db szakembert, aki hozzá tud szólni az ország dolgaihoz?
    – hol van 176 emberük, akit indítani lehet a Polgári Szövetség ellen.
    – esetleges második fordulóban melyik pártot támogatják?
    – miért nem támadják az MSZP-t?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. Papi szerint:

    Vátesz!
    Lehet, hogy nem jól tudom de szerintem az önkoriban nincs jobbikos! Úgy, hogy ne verd a melled olyasmivel ami nem igaz! Túl sokat képzelsz magadról te pont olyan nagyképű vagy mint egy Szilveszter nevű fickó volt de voltak még egypáran. Nyugodtan vegyél vissza nem vagy te annyival különb egyikünknél sem!
    Egyébként .:
    Mindenkinek nagyon boldog újévet kívánok

  37. Vátesz szerint:

    A Wallis-Észak-Csepel Szindikátusi Szerződést 2000. nov. 7-én (sic!) az összes mszp-s, az összes fideszes megszavazta, négyen szavaztak ellene: 1 kisgazda, 1 miépes, 2 szdsz-es. S Németh Szilárd ült egy felügyelő bizottságban az Csepel-Észak Kft-ben az mszp-sekkel, s vette fel a honoráriumot. A Jobbik akkor és azóta sem tagja a KT-nek, én ilyet nem is állítottam. Szerény személyemre céloztam, aki 2002-2006 között a Miép részéről a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagjaként kitakarítottam a Wallist Csepelről Bajnai Gordonostól.
    Mit tett a Fidesz 16 év alatt, amióta az MSZP vezeti Csepelt? Semmit, NagyNullát, azzal lehet kampányolni, sok sikert!
    http://www.csepel.hu/static/e-dok/file//CSEPEL_UJSAG/ARCHIVUM/2006/cs08.pdf 8-dik oldal felső rész

  38. Vátesz szerint:

    Már előre mosakodnak, ha Csepelen nem tudna nyerni a Fidesz, MSZP-Jobbik együttműködést vizionálnak, mert nincs egy épkézláb ötletük, amivel nyerni tudnának Csepelen. Hiába, aki 2002-ben kölcsönötlettel kampányolt, az az országot sem tudja kihúzni a kátyúból.
    Kedves Fidesz támogatók, cáfoljátok azokat amiket leírok, mert gyávaság csak gyávaságot terem!
    “A március 30-i Kontrában Orosz József szerkesztő úr három elemzővel beszélgetett a múlt hét eseményeiről, a botrányossá vált miniszterelnök keresésről. Szerinte “valami, több mint furmány van a háttérben”. Szabó Márk szerint “valaki egészen elképesztő mestere a koreográfiának” amennyiben egy vagy két ember beavatkozásáról van szó.”
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181

  39. Idegen szerint:

    Nem tett a Fidesz semmit? Dehogynem! Ellenzékből szépen tönkretette az országot! De sebaj, majd az mszp (a jobbik támogatásával) ellenzékből szépen rendbe teszi.

  40. Papi szerint:

    Vátesz!
    Azt írod, hogy a FIDESZ: Jobbik-MSzP együttműködést vizionál. Áruld már el az EP választásokon hol nyert a jobbik? Honnét lett hirtelen ennyi pénze? Az együttműködéssel kapcsolatban addig amíg az ilyen Kovács Ernő félék lehetnek veletek addig te azt mondasz amit akarsz de a lényegen nem változtatsz! Ti nem csináltok mást mint az MSzP-SzDSz malmára hajtjátok a vizet az örökös FIDESZ mocskolással! Még a ti nagy Balónétok sem lenne sehol ha a FIDESZ nem karolja fel és viszi ki Brüsszelbe! A kampányolással kapcsolatban talán ha utána néznél ki mit és mikor mondott akkor nem lennél idő zavarban. Ugyanis a FIDESZ programjainak nagy részével az MSzP-SzDSz páros kampányolt és nem fordítva! Ezt csinálták 2006-ban is és csak azért tudtak mindig nyerni mert a jobboldal soha nem fogott össze hanem egymással marakodott!
    Csak ismételni tudom magam: Jó lenne ha vissza vennél a nagyképűségedből nem te találtad fel a csövön a lukat!

  41. Vátesz szerint:

    A Fidesz 2002-ben kölcsönötlettel kampányolt. A Jobbiknak nem vagyok tagja, csak szimpatizálok vele, a kérdéseket nekik tedd fel. Én a magam nevében politizálok. A nagyképűségből nem tudok visszavenni, mert én csak tényeket állítok. Aki fél a tényektől, az gyávaságból nem mer utánnanézni a dolgoknak, nehogy kiderüljön kedvenc pártja érintettsége.
    Mindenki mindent tudni fog legkésőbb a választások előtti pénteken.

  42. Gordon szerint:

    Milyen “kölcsönötlet”?

  43. Vátesz szerint:

    Remek volt a beszélgetés ma reggel Kálmán Olga és Kéri László között az ATV-n. Kéri szerint az MSZP végzetes csapást kapott a miniszterelnök keresősdi alatt erkölcsileg, amit a választásokig sem fog kiheverni. Én meg hozzáteszem, hogy utánna sem.
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181
    Csepeli MSZP-sek jól teszik, ha már most megalakítják azt a szervezetet, aminek nevében trójai falóként még megnyerhetik a 2010 őszi helyi választást. Én egy garast sem adnék az MSZP nevű formáció jövőjéért, mert követik a jó irányt. Annak idején megírtam, jól tették, hogy Gyurcsány Ferencnek akkor bizalmat szavaztak, mert így legalább együtt buknak. Ez így is történt, Gyurcsánnyal együtt buktak, a Mesterházi már csak egy kamikaze, aki a földnek vezeti a gépet, azaz végelszámoló.
    Miért kellene a Jobbiknak egy döglött oroszlánt rugdalnia, ha kormányozni akar valamikor, akkor a Fidesszel kell foglalkoznia, mert már csak ők vannak meg a gazdáik.
    Vigyázó szemetek Váteszre vessétek! Akinek tudnia kell mi az a hódító mém, az tudja, a többi meg majd megtudja, amikor kell.

  44. Papi szerint:

    Vátesz!
    Csak ismételni tudom magam: Egy jó gazdaságpolitikát fojtató kormánynál ti (Jobbik) nem lennétek sehol! A Jobbik soha nem lesz nagy párt (remélem) mert nem tud mást csak másokra mutogatni (akár csak te) mindig más a hibás szerintetek. Tudod Vátesz megdöbbentő a szűklátókörűséged ahogy a dolgokat kezeled te rosszabb vagy Zednél. Ő legalább nem nagyképűsködik annyit!

  45. Vátesz szerint:

    Én nem másokra mutogatok, hanem teszek s tettem a múltban is. Annak valóban nagyképűnek tűnök, akinek gyenge a képzelőereje. Miért nem érdeklődsz mszps és fideszes potentátoknál, mit kell tudni Váteszről. Mindkettő csoportnak van mit takargatnia, vannak sokan mindkét pártból a levelezőlistámon. Az izelítőt már közreadtam:
    “A március 30-i Kontrában Orosz József szerkesztő úr három elemzővel beszélgetett a múlt hét eseményeiről, a botrányossá vált miniszterelnök keresésről. Szerinte “valami, több mint furmány van a háttérben”. Szabó Márk szerint “valaki egészen elképesztő mestere a koreográfiának” amennyiben egy vagy két ember beavatkozásáról van szó.”
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181

  46. Gordon szerint:

    Papi! A Jobbik elkezdte mega köré gyűjteni a régi rendszer pártvonalon mozgó himi-humi rendőri és katonai vezetőit. Ezek az egykori pogácsazabálók lesznek majd “szakértőként” felmutatva. Ezért hagyták nyitva az utat a régi mszmp tagok előtt.

    A Váteszhez hasonló habzó szájú félkegyelműek nem esznek meg majd sok sót. Ők amolyan helyi véleményvezérek leszenk majd. Esetleg kapnak valami kis segílyt a szolgálataikért.

  47. Gordon szerint:

    Vátesz! Milyen kölcsönötleted volt? Meséld el. Megint nem mersz velem beszélgetni, mint anno, mikor jó néhányszor fenékbe billentettelek (pl.: mint pl. a “muzulmán bankok nem szednek kamatot” c. vitánknál). 🙂

  48. Vátesz szerint:

    Gordon, sajnos meg kell várnod a választásokat, addig majd megtudod. Papinak már ajánlottam egy módszert, nézze végig több hónap hozzászólásait, mert már beszéltem róla. Annak szól majd a nyilvánosságrahozatal, aki eddig is érintett volt az ügyben. Sajna, te nem vagy azoknak még a közelében sem.

  49. Papi szerint:

    Vátesz!
    És még te nem vagy maszopos? dehogy nem a javából! Szerintem te régen mint Szilveszter írogattál ide aztán amikor megbuktál a butaságoddal át mentél Prendickbe és amikor itt is megbuktál most megjelensz mint Vátesz!
    Gyenge és buta tapló vagy aki a butaságát nagyképűség mögé rejti!

  50. Gordon szerint:

    Papi! Ezt írja ez a szerencsétlen (mármint Vátesz):

    “Klassz volt a ma esti ATV műsor is Hack Péterrel, már ő is kinyilatkoztatta, a Jobbik a Fidesz fő ellenfele. Milyen jó, hogy mostmár minden liberális a Fidesznek drukkol! Legalább tudja az igaz magyar, hová nem kell szavazni.”

    Majd ezt írja:

    “Miért kellene a Jobbiknak egy döglött oroszlánt rugdalnia, ha kormányozni akar valamikor, akkor a Fidesszel kell foglalkoznia, mert már csak ők vannak meg a gazdáik.
    Vigyázó szemetek Váteszre vessétek! Akinek tudnia kell mi az a hódító mém, az tudja, a többi meg majd megtudja, amikor kell.”

    Tehát gyakorlatilag leírta, amit Hack mondott. Szegény. Nagyot hibázott. 🙂

  51. Vátesz szerint:

    Papi, az én valódi énemet tükrözik a megadott linkek. Én nem bújok nicknév mögé, mint ti. Még a fényképem is megkeresheted az interneten, több helyen fennt van. Hasonlítsd össze az Ernő által készített csepeli gárdatoborzón két barátommal együttes fényképemet, a 98-as 31. VK.-i életrajzomban szereplő fényképemet, s 2006-os Csepel újságbeli képemet, ugyanaz a személy vagyok, nagyon is élő személy, hátha meg tudnád keresni az 1995. márc. 19-i Népszabadság 2-dik oldalán levő, Trianon-zászlós fényképemet, az is azonos. Ezért fő mind az mszpsek, mind a fideszesek feje. Nyugtassátok csak magatokat, amig homokban a fejünk, nem érhet addig semmi baj.

  52. Vátesz szerint:

    Gordon, most te buktál le, két különböző helyen s időben írt hozzászólást összemixelsz, s állítod, hogy én másolom Hack Péter által mondottakat, holott én a ma reggeli Kálmán Olga/Kéri László ATV műsorról írtak után írtam a döglött oroszlánról, Meg hogy vigyázó szemetek Váteszre vessétek.
    A ma esti Kálmán Olga/Hack Péter ATV műsor után azt írtam, akit a libsik ajánlanak, arra igaz magyar nem szavaz!
    Gordon: 2009. december 29. 22:16-kor “Sólyom László munkáját értékelték”
    Gordon: 2009. december 29. 22:22-kor “Magyaroszágon lesz a legkisebb a növekedés”
    Vátesz: 2009. december 29. 07:49-kor “Magyaroszágon lesz a legkisebb a növekedés”
    Remek volt a beszélgetés ma reggel Kálmán Olga és Kéri László között az ATV-n. Kéri szerint az MSZP végzetes csapást kapott a miniszterelnök keresősdi alatt erkölcsileg, amit a választásokig sem fog kiheverni. Én meg hozzáteszem, hogy utánna sem.
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=25181 . . . . .majd a végén:
    Miért kellene a Jobbiknak egy döglött oroszlánt rugdalnia, ha kormányozni akar valamikor, akkor a Fidesszel kell foglalkoznia, mert már csak ők vannak meg a gazdáik.
    Vigyázó szemetek Váteszre vessétek! Akinek tudnia kell mi az a hódító mém, az tudja, a többi meg majd megtudja, amikor kell.
    Vátesz: 2009. december 29. 21:07-kor “Sólyom László munkáját értékelték”
    Gordon, mostmár nem zazriveczezel? Az anyai nagymamának nehéz utánna járni, Vonának meg ráadásul nemcsak az esze van a helyén, hanem az orra és a füle is. Szegedi Csanádnak is túlságosan turáni ábrázata van, a fenébe is, itt egy Kuncze-féle díszgojnak semmi esélye sincs!
    Klassz volt a ma esti ATV műsor is Hack Péterrel, már ő is kinyilatkoztatta, a Jobbik a Fidesz fő ellenfele. Milyen jó, hogy mostmár minden liberális a Fidesznek drukkol! Legalább tudja az igaz magyar, hová nem kell szavazni.

  53. Gordon szerint:

    A végén még arra lyukadsz ki majd, hogy Hack másol téged. Mindegy. Ha Hack liberálisként azért “drukkol” a Fidesznek, mert ugyanazt mondja mint te, akkor te is lehetsz liberális, aki a Fidesznek drukkol.

  54. Papi szerint:

    Vátesz!
    Engem nem érdekel a te fényképed sem itt sem máshol én a stílusodról beszélek ami gyakorlatilag megegyezik az általam említett személyekkel.
    Még annyit nem igazán találkoztam olyan Jobbikossal aki az ÁTV műsorát nézte volna! Úgy hogy ne dumálj és főleg ne verd a melledet mert te is csak egy maszopos vagy mint Kovács Ernő! Ennyi!

  55. Vátesz szerint:

    Azért szeretem nézni az ATV politikai műsorait, mert szeretem hallani a sopánkodásokat a Jobbik előretörése miatt. A Kontrát is ezért hallgattam, de csak a “szakemberek” véleménye érdekel, ezért Megbeszéljüköt nem hallgatok. Évek során érdekes volt, hogy a média értelmiség milyen vadul védte az SZDSZ-t, Gyurcsányt, meg a lépéseiket. Majd, miután nem akart vesztes lenni, szépen követte a közhangulatot, mostmár lenyelték a békát, már nem kis hitlereznek, mini ducséznek, orsósoznak, orbánoznak. Most jobbikoznak. Nektek egy vezér kell, nekünk meg egy eszme. Nektek Orbán! Orbán! Nekünk Szent Korona Tan. Én sohase szerettem a vezéreszmét, akár duce, duce, akár rákosi, rákosi.
    Tőlem akár maszopozhatsz, mert az én népem nem jobboldali, nem baloldali, hanem MAGYAR!

  56. Vátesz szerint:

    Gordon, Hack azért szurkol a Fidesznek, mert azt gondolja, ha helyesel a médiaértelmiség, akkor majd irányítani tudják. Mint a régi szép időkben, mielőtt a “papirkosárba dobták volna”. Az öregebbek nem amnéziásak, ” a papirkosárból vettünk ki benneteket, oda is fogunk visszadobni”. Ezért váltott Orbán politikai térfelet, lett liberálisból “konzervatív”. Demszky is minden volt már csak akasztott ember nem, 1972-ben még ultrabalos, maóista volt, gratulálok a gumigerincéhez. Vásárhelyi Miklós éveket töltött Itáliában, annyira tetszett neki a Mussolini-féle korporalizmus és a fasizmus, hogy a helyszínen akarta tanulmányozni. Onnan vezetett az útja a klerikálfasisztázóként a Szabad Népig, majd Nagy Imréig, majd Soros Györgyig. Az ilyenek mindenhová odacsapódnak, ahol hatalomhoz s így konchoz lehet jutni.

  57. lolka szerint:

    “BORT, BUZÁT, BÉKESSÉGET, SÖTÉTSÉGBEN FÉNYESSÉGET! ÚJ ESZTENDŐ ÚJAT HOZZON, RÉGI JÓTÓL MEG NE FOSSZON. KI BARÁT VOLT AZ MARADJON, KI ELINDULT AZ HALADJON.”
    BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!

Itt lehet hozzászólni !