Tízezer szájmaszkot juttattak csepeli idősotthonoknak

csepel.hu

Tízezer szájmaszkot juttatott három csepeli idősek otthonába Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára.

Az erről szóló bejelentés a Béke téri Szent József Idősotthon előtt hangzott el július 22-én. A további két kedvezményezett az Olajág és a Tapló utcai idősek otthona.

Az eseményen megjelent F. Kovács Sándor, Karcag országgyűlési képviselője és Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke. Az adományt Kispál György plébános vette át és áldotta meg.

Németh Szilárd felidézte a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és az állampolgárok helytállását. Magyarországon azért volt arányaiban jóval kevesebb megbetegedés, mint a legtöbb nyugati országban, mert példaértékű volt az összefogás, a kormány idejében hozta meg az intézkedéseket, a katonák és a rendőrök jól végezték a munkájukat. Sikerült a tömegrendezvényeket visszafogni, leállítani. A járványnak kedvezőtlen gazdasági kihatása is van, amivel szintén meg kell küzdeni. Egyelőre nem lehet kiszámítani, hogy a pandémiának lesz-e és mikor második hulláma. Valószínűleg elkerülhetetlen a második hullám, ezért érdemes felkészülni rá. A betegség elsősorban az időseket sújtja, és főleg azokra veszélyes, akik idősotthonokban laknak. Ezért is gondoltak arra, hogy Csepelen az idősotthonokban élőknek osztják szét a szájmaszkokat. Németh Szilárd utalt rá, hogy F. Kovács Sándorral gyakran beszélgettek a járványról és a védekezés lehetőségeiről. Ő vetette fel, hogy egy kínai partnercégük nagy mennyiségben küldött arcvédőket segítségként. Ebből juttattak tízezer darabot a csepelieknek. Németh Szilárd a csepeliek nevében megköszönte az adományt.

F. Kovács Sándor megemlítette, hogy összesen ötvenezer maszkot kaptak egy kínai testvértartománytól. Ezeket különféle önkormányzatoknak, turisztikai intézményeknek adták oda. Mivel Budapesten volt a legtöbb beteg, a fővárosiaknak még inkább szükségük van rájuk. Főként az idősotthonok lakóit részesítik előnyben.

cs.a.

 

csepel.hu

9 hozzászólás “Tízezer szájmaszkot juttattak csepeli idősotthonoknak” bejegyzésre

  1. kismiska szerint:

    Ja,hogy eredetileg ezt adományt a kínaiak küldték Karcagnak de mivel nekik nem kellett továbbadták-Németh Szilárd csepeli lakos pedig csak azért volt jelen hogy pörögjön a neve a médiában?

  2. Horváth János szerint:

    Az aljas még a bajból is profitálni akar!

  3. Betke szerint:

    De miért kell ehhez pózolni és beszédet mondani?

  4. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Az ocsmány gyűlölködés helyett meg kellene érteni a cikkben írtakat. Karcag városa kapott 50 000 maszkot ajándékba. Ebből 10 000 db-ot – személyi ismeretstég alapján – átadtak Csepelnek.
    Randa proli dolog egy adományt leszólni! Igaz ez nem ér fel Gyurcsányné 20 db maszk 😀adományával szemben, amit mamelukjainak tapsa közben, TV kíséretében, adtak át egy kórháznak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Horváth János szerint:

    Szerencsétlen!

  6. Betke szerint:

    Nagyapó, “a több, kevesebb”, így szól a mondás is!

  7. Valdemar szerint:

    kismiska: “Németh Szilárd csepeli lakos pedig csak azért volt jelen hogy pörögjön a neve a médiában?”

    Mindegy mennyit írnak róla, úgy sem mer elindulni Csepelen 2022-ben, mert ha harmadszor is veszít, Orbán lecseréli a jelenlegi pozícióiból! Lezsák helyén fog indulni, nem hiába épült ott a fegyvergyár!

  8. ta-dam szerint:

    Ebben az egészben csak a az a horrorisztikusan siralmas, hogy MASZK. (Mostantól mindörökké: a világegyetem talapzata, létünk mércje, életünk célja. A NAGY JÓTEVŐ.)

  9. Nagyapó szerint:

    Betke! Ragyogó riposzt!😀 Sőt lehet fokozni, pl. “a sok semmi!”, vagy “a semmi hasznosabb, mint a bőség”, stb.
    Viszont meglep, hogy Gyurcsányné “adományát” oly sokra értékeli.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !