Szerdától a Volánbusz tulajdonosa a MÁV

(Borítókép: A Volánbusz Zrt. járművei várnak indulásra a Budapest-Népliget Autóbusz-pályaudvaron. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

2020. július 15-től a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. lesz, ezzel egységes stratégiai irányítás alá kerül a vasúti és a buszos tömegközlekedés.

Minderről Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter írt az MTI-nek kiadott közleményében. Ezzel egy legalább nyolc éve napirenden lévő átalakítást hajt végre a kormány.

A társaságok önállósága, szakmai irányítása megmarad, a cégek által ellátott személyszállítási feladatok nem változnak. A közös stratégiai irányítással a miniszter szerint hosszú távon egységes lesz az autóbuszos és vasúti menetrend, egységes jegy- és tarifarendszert vezetnek majd be és összehangolják a vasúti ráhordó hálózatokat és csatlakozásokat.

Szerda kora délután Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, távozik a vállalat éléről. Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2018 augusztusában a Volán-társaságok reorganizációjára, újjászervezésére kérte fel a menedzsert. A távozó elnök-vezérigazgató irányításával 2019. október 1-jén megvalósult a Volán-társaságok integrációja, a hét regionális központból létrejött egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító 19 ezer munkavállalót foglalkoztató közszolgáltató vállalat. Dávid Ilona  2010-2012 között a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója volt.

Itt lehet hozzászólni !