Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció

Göd és Szolnok után a főváros IX. kerületében is szétesett a baloldali együttműködés: a képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén az MSZP és a DK alkotta Demokraták-frakció bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesznek részt a Baranyi Krisztinát támogató ellenzéki összefogásban, és csak eseti ügyekben szavaznak mellette.

Mivel Baranyi Krisztina előterjesztései már a szakbizottságokban sem kapták meg a kellő támogatást, nem volt nagy meglepetés a négyfős, Demokraták elnevezésű frakció bejelentése. Ezzel az önmagát függetlennek tekintő, baloldali polgármester mögül elfogyott a képviselő-testületi többség.

A független polgármester elméletben így már csak a hét tagot számláló Új Pólus-frakcióra számíthat, ám a Momentum, LMP, Párbeszéd, Jobbik alkotta formáció sem szavazta meg Baranyi valamennyi javaslatát, például rajtuk bukott el a polgármester lakásrendelete, mivel nem tartották támogathatónak a szociális bérlakások, illetve a szolgálati lakások értékesítésének lehetőségét. Álláspontjuk szerint ezeknek az ingatlanoknak kerületi tulajdonban kell maradniuk. A rendeletmódosítást természetesen a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja sem szavazta meg, Gyurákovics Andrea frakcióvezető pedig felhívta a figyelmet, hogy az ingatlanelidegenítés homlokegyenest szembemegy Baranyi Krisztina választási kampányban tett ígéreteivel.

Az önkormányzat 2020-2024 közötti gazdasági programja ellenben az MSZP és a DK képviselőinek tartózkodásával vérzett el, mivel az előterjesztést nem tartották megfelelően előkészítettnek, és nem egyeztették az érintettekkel sem. Információink szerint a Demokraták-frakciónak éppen ez, az egyeztetés folyamatos hiánya a legnagyobb problémája az önjáró polgármesterrel, aki azt azonban elvárja tőlük, hogy feltétel nélkül megszavazzák az ő egyszemélyben megalkotott előterjesztéseit. A Ferencvárosban zajló politikai folyamatokról szerettük volna megtudni Baranyi Krisztina véleményét is, ám a kerület polgármestere lapzártánkig nem válaszolt a kérdéseinkre.

Forrás: Magyar Nemzet

7 hozzászólás “Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció” bejegyzésre

 1. Hozzászóló szerint:

  Ez a Gergő úgy mosolyog, mint aki tudja, hogy mi van a Kriszta bugyijában.

 2. Valdemar szerint:

  Ne izléstelenkedjünk! Ugyanaz mint a többi nőében!

 3. Horváth János szerint:

  Ő legalább nem pedofil képeket raktároz!

 4. pl szerint:

  Valdemar meghasonlott (?),nem hisz a csodában… szomorú, h ezt gondolja. 🙂

 5. Hozzászóló szerint:

  Horváth János: ezzel a megállapításával egyet kell értenem.

 6. Nagyapó szerint:

  Rossz a pedofil képek gyűjtése, de ugyanilyen rossz a tudatlan, felelőtlen gazdálkodás.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !