Karácsony azzal büntet, amit elítél

csepel.hu

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre hivatkozva, egyedüli döntéshozóként, négy évre törölte több budapesti kerület útfejlesztéseit Karácsony Gergely főpolgármester. Ezeket a forrásokat balliberális vezetésű kerületekbe csoportosította át. Ugyanígy törölt kerékpárút- építést és P+R parkolóépítést is. Ezenkívül – szintén veszélyhelyzetre hivatkozva – hajléktalanszállót próbált nyitni két kerületben úgy, hogy a szállók fele üresen áll.

A negatív diszkrimináció Csepel lakosságát is sújtja. Borbély Lénárd polgármester arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy valamennyi budapesti polgár főpolgármestere legyen, és ne büntesse a kerületek polgárait.

Csepel polgármestere ezért előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlés június 24-ei ülésén. Azt javasolta, hogy azok a fővárosi útszakaszok, amelyek felújításáról már volt döntés, kerüljenek vissza a felújítandó utak közé. Ezek a kerületünkben a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása lenne. Mindegyik útfelújítás kiviteli tervvel és engedélyekkel rendelkezik, az érintett kerületekben összesen százmilliókat költöttek az előkészületekre. Ezek a pénzek, források most elvesznek.

Ahogy a két másik dél-pesti kerülettel közösen elnyert 2,4 milliárd forintos bicikliút-fejlesztés is. Pedig ez a kerékpáros közlekedést segítené, és ebből kétmilliárd forint uniós forrás. Vagyis ennyi „ingyenpénzt” veszít a főváros. A főpolgármester leállította a nem balliberális vezetésű kerületekben a tervezett P+R parkolók megépítését is. Így Csepelen a kormány hiába végzi el most a HÉV korszerűsítését. Az agglomerációban lakóknak nem lesz lehetőségük a kerület határán letenni az autóikat. Csepelen, a HÉV végállomásán, a fatelep területén, valamint a Szent Imre tér vonalában, a gyár területén épült volna több száz új P+R parkoló. De ezzel sem ér véget a negatív diszkrimináció: a főpolgármester Csepelen, majd a kerület lakosságának tiltakozása és a kerületi vezetés elutasító lépései miatt az V. kerületben kíván új szállót nyitni a VIII. kerületi hajléktalanoknak. Mivel a hajléktalanszállók 48 százaléka üresen áll, újra csak politikai okokból ablakon kidobott milliókról van szó.

A politikai döntésen kívül nemigen van magyarázata a fejlesztési források több tíz milliárd forintos átcsoportosításának. Bár a fővárosi vezetés azt mondja, hogy a kormány von el pénzt a fővárostól, a valóságban ezeket a forrásokat máshová csoportosítják át. Vagyis nincs szó a pénzek kormány általi elvételéről. A fővárosi költségvetés ráadásul idén harmincmilliárd forinttal több, mint tavaly, jövőre pedig további tízmilliárd forinttal nő. Borbély Lénárd polgármester arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy „Csepel ne legyen a következő években újra Budapest mostohagyereke, és a főpolgármester változtassa meg az egyéni döntését.” Kérése egyelőre nem talált meghallgatásra.

TK

 csepel.hu

24 hozzászólás “Karácsony azzal büntet, amit elítél” bejegyzésre

  1. Aladin szerint:

    Kari Geri,egy Nagy Geci… ennyi…

  2. Qqriq szerint:

    Karácsony egy hivatalnok, akit küldetéssel bíztak meg a választók. A főpolgármesteri tisztség nem a hatalom gyakorlásáról, hanem az alázatról, a társadalom szolgálatáról szól. Karácsonynak tulajdonképpen minden budapesti polgár a főnöke. Emellett felhívnám a szíves figyelmét arra is, hogy Budapest címerpajzsán a Szent Korona nyugszik, amely a magyar államiságot és a magyar nemzetet jelképezi. Hivatali kötelessége, hogy elfogultságtól mentesen, igazságos módon valamennyi városlakó érdekét egyformán képviselje, ha úgy tetszik mindenki főpolgármestere legyen. Semmilyen alapon nincs joga kivételezni. Amennyiben nem hajlandó vagy nem képes eleget tenni ennek a kötelezettségének például negatívan diszkriminálva egyes kerületek lakosságát más kerületeket juttatva előnyhöz, akkor visszaél a hivatalával, a választóktól kapott felhatalmazásával. Ugyanakkor Karácsony a főpolgármesteri tisztségbe vetett közbizalmon túl az egész államapparátusba vetett bizalmat is rombolja. Mert a magyar társadalom tagjai azt látják, hogy mindaz, amit művel következmények nélkül maradhat.

  3. kismiska szerint:

    Ez az apró tény megint kimaradt a cikkből.:
    “Tarlós István idején bizonyos kerületekben egyetlen centiméter fővárosi út sem újult meg, míg egyes kormánypárti kerületek nagyon jól jártak – például a XVI. és a XVII. elvitette a teljes keret egyharmadát”.
    Ez alapján mondhatjuk hogy “négy évre törölte több budapesti kerület útfejlesztéseit” -Tarlós István főpolgármester…?
    Na,vajon melyik két kerület vezetése nyafog legjobban?
    Amúgy pedig a Lénárd szóljon Németh Szilárdnak hogy lobbizzon ki Csepelnek az 5 milliárdos kormányzati útépítési pénzből legalább 1-2-őt,lássuk az is megy-e neki vagy csak a mentőautó/láda alma átadás…

  4. Nagyapó szerint:

    kismiska! Idézetét, hogy “Tarlós István idején bizonyos kerületekben egyetlen centiméter fővárosi út sem újult meg, míg egyes kormánypárti kerületek nagyon jól jártak – például a XVI. és a XVII. elvitette a teljes keret egyharmadát” ki mondta? Ugyanis Tarlós úr meghirdette Bp. földútjainak aszfaltozását.
    kismiska! Az I. V. VII, stb. kerületekben hány földút volt?? Ja, de böfögni lehet.
    Abban igaza van,hogy aki Csepelt képviseli – Szabó – lobbizzon az útfelújításért. Azonban az is lehetséges, hogy a kormány visszavonja a Lánchídra szánt 6 ,milliárdot és odaadja a kerületeknek a’la Gyurcsányné!.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Happy szerint:

    Kevés a Karácsony cikk tegyetek még be párat!

  6. Valdemar szerint:

    Qqriq hozzászólásában Karácsonyt ki lehet cserélni Borbélyra, a fővárost meg Csepelre! S máris lehet írni, nem főnöke a csepelieknek, hanem szolgája! Köteles minden csepeli érdekében dolgozni, s nem csak írogatni hogy mindenkit képvisel! Meg róla is lehet írni, a vészhelyzet alatt mindent egymaga döntött el! Nem fárasztom az olvasókat, hogy ily módon Qqrig írását átalakítva ide kopizzam!

  7. Nagyapó szerint:

    Valdemar! Ne HAZUDJON!! Csepelen csak olyan egyszemélyi döntés történt, ami a vírushelyzet miatt szükséges volt (ha volt). Minden egyéb döntésnél kikérték a képviselőtestület véleményét, ha tud ettől ellentétes döntést írja meg!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. csak úgy szerint:

    Na végre megérkezett! Várható volt!

    Begyűjtés, és újraosztás !

    “Ma kaptuk a jó hírt: a Kormány 735 500 000 Ft támogatást ítélt meg Csepelnek földes utak leaszfaltozására!

    Köszönöm a támogatást a csepeliek nevében!”

    Most már mehet a munka. Például a Táncsics (bár nem földes) felújítása. Ja, hogy közben a Jedlikhez naponta járnak majd a teherautók, és tönkre teszik az új utat!

  9. csak úgy szerint:

    Kitartás!

    Körülbelül három év múlva kezdődhet az 5-ös metró első ütemének kivitelezése

    ” Lánchíd felújításának terveivel is megbízott Főmterv maradt versenyben egyedüliként az 5-ös metró első ütemének tervezéséről szóló tenderen, így már alá is írták a tervezői szerződést a ráckevei (H6) és csepeli (H7) HÉV-vonalak felújítására, összekötésére, illetve a pálya Kálvin térig történő meghosszabbítására.”

  10. Valdemar szerint:

    Nagyapó, Orbán is csak olyan egyszemélyi döntést hozott, ami a vírus miatt szükséges volt! 😉 Például újabb sportcélú beruházások a “gazdaságvédelmi alapból”! Meg a szállodafelújítások támogatása a haveroknak, amikor a meglevő szállodák is üresek! Meg az eltáncolt 300 milliárd a lélegeztetőgépekre! Milyen jó üzlet lesz valakiknek tovább adni azt! 😉

  11. Nagyapó szerint:

    Valdemar! Ismét néhány hazugság, ellenzéki böfögés, minden adat nélkül, mert:
    – milyen sportcélú beruházások történtek?
    – milyen szállodafelújítások indultak?
    – eddig azt ugatta a zellenzék, hogy nincs elég lélegeztetőgép. Most okosak lettek, hogy minek ennyi, meg annyi?
    Az ellenzék teljesen hiteltelen. Csak a múltra emlékeznek, hogy NYET!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Nagyapó szerint:

    csak úgy ( július 03.) Vagy nagyon nem tudja a dolgokat, vagy csúsztat! Mikor kapott Csepel
    735 500 000 Ft támogatást a földes utak leaszfaltozására?
    Kár, hogy nem tudja, vagy ferdít, hogy a Táncsics Mihály utca a Fővároshoz tartozik!!
    Ja, igen…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Qqriq szerint:

    csak úgy! NE CSÚSZTASS, TE NÍMAND!!!

  14. csak úgy szerint:

    Kedves #Nagyapó és #Qqriq !

    Talán figyelmesebben kellene követniük kis főnökük, Lénárdka FB oldalát. Onnan másoltam ki a földutas infót. Az igaz, hogy sem a hivatalos csepel.hu oldalon, sem ezen a szennylapon nem jelent meg az örömhír! De gondolom majd hétfőn, illetve amikor Ábel magához tér, megjelenik a hír.

    Borbély Lénárd
    Július 3., 12:48 ·
    Ma kaptuk a jó hírt: a Kormány 735 500 000 Ft támogatást ítélt meg Csepelnek földes utak leaszfaltozására!

    Köszönöm a támogatást a csepeliek nevében!

  15. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    A Honvédnek 450 millió többlet támogatást adtak a járvány alatt.
    Az interneten ” szállodák támogatása” alatt megtalálható, hogy mely luxusszállók kaptak visszanemtérítendő támogatást./szegények/
    Ugatni pedig a kedves rokonsága szokott.

  16. csak úgy szerint:

    #qqriq!

    Jó szórakozást!

  17. Qqriq szerint:

    csak úgy:
    Igen, de a támogatást az önkori nem akármire, hanem a kezelésében lévő meghatározott útszakaszok leburkolására kapta meg. A Táncsis utca a fővárosé, ezért vigyoriék reszortja lenne a felújítása. Ahol buszközlekedés is van, ott különösen fontos az úttest kielégítő műszaki állapotának biztosítása a balesetmegelőzés érdekében, mivel a városi busz olyan tömegközlekedési eszköz, amelynek a mozgása közben állni is szoktak az utasok (főleg, ha nincs ülőhely). Nem véletlenül tilos például teherautó rakterében utasokat szállítani. Mindezt nem szükséges neked magyaráznom, mert te is tisztában vagy vele. Jó lenne, ha nem csúsztatnál szándékosan.

    Horváth János:
    A Honvédség is kivette a részét a járványügyi védekezésből, aminek természetesen költségei vannak, és a szállodáknak is fontos szerep juthat rendkívüli helyzetben a személyi állomány gyors átcsoportosítása esetén (a kollégiumok kiürítése is ezért volt fontos).

  18. Horváth János szerint:

    A Budapesti Honvéd sportegyesület miből vette ki a részét? A luxus szállodák milyen
    szerepük volt? Ne beszélj már zöldséget!

  19. Qqriq szerint:

    Ja! Nem tudok arról, hogy a BHSE a járványra való hivatkozással kapott volna többlettámogatást. Mint ahogy azzal kapcsolatban sincsenek ismereteim, hogy ötcsillagos hotelek külön részesültek volna járványalapból származó pénzből. Szálloda fejlesztések és szálloda beruházások támogatásáról, turizmusfejlesztésről viszont tudok.

    Az a probléma kedves János, hogy már nem először mindenféle hivatkozás nélkül ideböffentesz egy kérdésbe csomagolt állítást, amiről nehéz kitalálni, hogy micsoda, van e valóságalapja illetve konkrétan mire vagy kíváncsi vele kapcsolatban.

  20. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Ahogy korábban már írtam, mifelénk a szaknak súlya van, de te is tudod, hogy nagyon
    gyorsan utána lehet keresni bárminek. Az, hogy szándékosan tetteted a hülyét csak egy
    kis közjáték.

  21. Horváth János szerint:

    És?

  22. Qqriq szerint:

    Nem ÉS, hanem Portfolio 😉
    Csak mert te is szeretsz Tiborczozni. 🙂

  23. Horváth János szerint:

    Olvasd el még egyszer, és értelmezd! Tiborczot nem azért keresik mert jó üzletember, hanem
    ahova beteszi a mancsát, oda hirtelen elkezd dőlni a közpénz.

Itt lehet hozzászólni !