Figyelem: szerdán zárva lesznek a patikák és a rendelők

BLIKK, Mr.Gabee, Csepel.info

A kórházi ellátásban is ügyeleti rend lesz, de a mentők teljes kapacitással dolgoznak majd.

 Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, szerdá az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.  Szerdán ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is. A háziorvosi rendelők bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékoztatása szerint a folyamatos gyógyszerellátás a legtöbb településen ügyeleti vagy készenléti rend szerint lesz biztosított ezen a napon:

Az egyes munkaszüneti napokon is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos munkaszüneti munkarendjük szerint vagy a rövidített nyitva tartásnak megfelelően lesznek elérhetők. A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát – közölték. Egy adott településen vagy megyében munkaszüneti napokon is nyitva tartó, ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján tájékozódhatnak.

A mentők július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 788 mentőegység riasztható. Ez összesen 1800 mentődolgozó szolgálatát jelenti – közölte az Országos Mentőszolgálat.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozóknak.

(MTI)

3 hozzászólás “Figyelem: szerdán zárva lesznek a patikák és a rendelők” bejegyzésre

 1. csak úgy szerint:

  Melyik évben?

  “július 1-jén, hétfőn”

 2. Qqriq szerint:

  Nem hétfőn, “szerdá” 😀

 3. csak úgy szerint:

  #Qqriq

  Első körben hétfő volt, többször is, de azt majdnem sikerült kijavítani.

Itt lehet hozzászólni !