Durva gázolás a videón: a KRESZ minek van?

Origo, Csepel.info

Sajnos általános szokás, hogy a kerékpárosok nem tartják be a KRESZ legelemibb szabályait sem. Például simán átmennek a piroson – ezt Csepelen is rögzítette már lapunk kamerája. Most is a piros lámpa semmibe vétele okozott balesetet a Rákóczi út és a Klauzál utca kereszteződésében.

A felvételen látszik, hogy a biciklis, mielőtt a zebrához ért volna, hátranézett, nem figyelte sem az utat, sem a lámpát, ami pirosra váltott. Fékezés nélkül nekiment a zebrán szabályosan közlekedő férfinek.

Az ütközés közben össze is fejeltek, majd mind a ketten a földre estek. A felvételen látszik, hogy az elgázolt férfi a fejét fogja, miután felkel a földről. A balesetet egy piros lámpánál várakozó autó rögzítette. A felvételen jól látszik, hogy

a gázoló biciklist követő két másik biciklis is a átment a piroson, és végül csak a baleset miatt lassítottak.

– írja az Origo az esetről.

A kerékpárosok szabálytalan közlekedése annyira általános és szembetűnő, hogy amikor a karantén idején készítettünk utcai videót, csak olyan kerékpárosokat láttunk, akik nem álltak meg a piros lámpánál, hanem “kreatívan” vagy egy az egyben átmentek a piroson. Az egyik ilyen felvétel fent látható. A fenti videóban először 9:00 körül jelenik meg egy biciklis, aki a piroson 9:20-kor megy át, majd 10:40-kor ismét.

Csepel.info, Origo

12 hozzászólás “Durva gázolás a videón: a KRESZ minek van?” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    A kerékpár veszélyes üzem! Ezért kell a kerékpársáv, hogy már a gyalogosok se legyenek biztonságban, ugye Karácsony?

  2. Okoska szerint:

    Ebből a videóból is jól látszik, hogy miért használjunk inkább kerékpárt!

    Mi lehetett volna ha kereékpár helyett autóval jött volna a figyelmetlen?
    Akár halálos gázolás is és börtön! Így mindketten megúszták egy enyhe agyrázkódással, és remélhetőleg megtanulta hogy piroson nem megy át soha többé!

    Éljenek a NORMÁLIS kerékpárosok!
    És a gyalogosok is!

  3. 3wgb szerint:

    “Sajnos általános szokás, hogy a kerékpárosok nem tartják be a KRESZ legelemibb szabályait sem.”

    NEM!

    Ez ebbe na formában durva ferdítés! Sok kerékpáros nem tartja be valóban, sok pedig igen. Ahogy nagyon sok autós is átmegy a piroson, nem tartja be a sebességkorlátozásokat és nyomkodja a rohadt telefont vezetés közben. Érdemes megnézni a rendőrség által közzétett pofátlanító videókat…

    Szóval nem a kerékpárosokkal és nem is az autósokkal van általában baj, hanem az idiótákkal akik magasról tesznek a szabályokra, közlekedjen az bármilyen közlekedési eszközzel.

  4. Okoska szerint:

    Ilyenekből is vannak cikkek?

    https://youtu.be/-_d8EJdHLf0

    <iframe frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0"width="788.54" height="443" type="text/html" src="https://www.youtube.com/embed/-_d8EJdHLf0?autoplay=1&fs=1&iv_load_policy=3&showinfo=0&rel=0&cc_load_policy=0&start=0&end=0

  5. Qqriq szerint:

    Hát igen, kék villogóval állt a külső sávban a rendőrautó, a járdán pedig fényvisszaverős mellényben állt egy személy. Súlyosabb baleset történhetett volna ha a rendőrségi furgon takarásából egy gyalogos, pl. a beszállni készülő sofőr lépett volna a kerékpár elé.

  6. Okoska szerint:

    Qqriq:
    Az ne mond már, hogy itt is a kerékpáros volt a hibás!

    Szerintem a kerékpáros eléggé az egyel beljebb lévő sávban haladt még ha elötte előzött is, DE hogy az autós irányjelzés és tükörbe nézés nélkül, szinte a rendőr autó elé ráhúzza a kormányt, ezáltal elütve egy kerékpárost, és utánna még tovább is hajt és épphogycsak visszavág balra a sorba, nehogy már a kerékpáros legyen a hibás.
    A rendőrautó biztos nem véletlen ment azonnal utánna az autósnak.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=-_d8EJdHLf0&w=560&h=315%5D

  7. Qqriq szerint:

    Ha civil kisbusz állt volna ott bekapcsolt elakadásjelzővel, akkor is fokozott óvatossággal kellett volna elmenni mellette. Jobbról, pontosabban a két sáv közötti terelővonalon előzte a kocsisort szabálytalanul. Számítania kellett volna arra is, hogy az álló rendőrségi jármű ajtaját kinyitják. Ha éppen akkor halad el mellette, akár fel is lökhetik egyenesen a közlekedő autók alá. A másik veszélyforrás, hogy az álló jármű indul el hirtelen. A kikerülési manőverhez rövid időre be kellett volna sorolni a középső sáv közepére karjelzéssel jelezve a szándékot majd követési távolságot tartani az előtte lévő járműtől egészen addig, amíg nem tud biztonságosan visszatérni a külső sávba. A másik megoldási lehetőség, hogy az út szélére lehúzódik, megáll, leszáll a bringáról és a járdán a gyalogosok között tolva hagyja maga mögött a veszélyes útszakaszt.

  8. Okoska szerint:

    Lehet nem tökéletes ellen példát dobtam be, de látom azt csak nem ismered be hogy az autós is hibázott.
    (Tiszta narancs gondolkodás. Baj van? A másik b@szta el, minek jött nekem.)

    A lényeg, hogy van pár hülye ember, ők tök mindegy mivel mennek.
    De nem kell általánosítani hogy minden kerékpáros ilyen.
    “általános szokás, hogy a kerékpárosok nem tartják be a KRESZ”-t, ezt írja a cikk.

    Ha sz@rt akarok mutatni, le videózom a pöcegödröt és azt mutogatom mindenkinek, had szörnyülködjenek.
    De a pöcegödrön kívűl ott az óriási zöld természet is. Nem csak pöcegödörből áll a világ.

  9. Qqriq szerint:

    A kerékpárosok miatt nemcsak a gyalogosok, de a tömegközlekedési járművek utasai sincsenek biztonságban:
    http://www.borsonline.hu/aktualis/baleset-a-39-es-buszon-aniko-egy-eletre-elcsufitott-a-felelotlen-bringas/205858

  10. Hozzászóló szerint:

    Én kerékpározom, de nem voltam ott. Az általánosítás olyan ballib-vonás. Mellesleg a dolgozóitok között is van, aki bringázik. Lehet, hogy ő volt!!!

  11. Horváth János szerint:

    Már megbocsáss, de “Az általánosítás olyan ballib vonás.”, ugyancsak általánosítás!

Itt lehet hozzászólni !