Június végén nyit a nyári napközis tábor

csepel.hu

A csepeli önkormányzat idén nyáron is megszervezi az általános iskolába járó kerületi tanulók részére a nyári napközis tábort június 29. – augusztus 19. között.

A vakáció idején a Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban, az Arany János Általános Iskolában és a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Völgy utcai részlegében várják a gyerekeket.

Változások

Az előző évekhez képest változás, illetve a még fennálló járványügyi ajánlások betartása miatt ügyeletet naponta a táborok helyszínén reggel 6 órától 8 óráig, valamint délután 16 órától 17 óráig biztosítanak. A programokat mindennap 8 órától 16 óráig 15 fős csoportlétszámokban tartják. A szervezők kérik, hogy a gyermekeket a szülők vagy az általuk megbízott személyek kísérjék a táborba és onnan haza. A nagyobbak csak szülői engedéllyel érkezhetnek és távozhatnak a tábor területéről.

Több helyszín

A Dél-Pesti Tankerületi Központ által a Kréta e-naplón végzett előzetes felmérés szerint több mint kétszázharmincan jelentkeztek az első hétre. „Iskolai bontásban helyezzük el a táborozókat a három helyszínen. Kicsit nehezebb dolgunk lesz, de a korábbi évek rutinjával az esetlegesen felmerülő problémákat megoldjuk a kollégáimmal. Fő tematikánk a készségfejlesztés lesz, amely annál is inkább fontos lehet, mivel a gyermekek sokáig otthon voltak. Érintjük a finom motorikát, a figyelemfejlesztést, kreativitást, szocializációt, kommunikációt és a társalgást is. A fennálló helyzet miatt nem lesznek gálaműsorok, kirándulások, úszás és táborzárás sem: ezek később változhatnak még, folyamatosan figyelemmel kísérjük a rendeleteket. Az Arany iskolában iskolarádión keresztül zárjuk majd a napi eseményeket. Persze lesz sok-sok mozgás és sport minden mennyiségben, most a szabadban töltött időre lehet a legnagyobb szükségük a gyerekeknek, ennek örülnek a legjobban” – mondta el lapunknak Varga Erika táborvezető.

Tábori elhelyezések iskolák szerint

A Hollandi úti Sport, Szabadidő- és Rendezvényközpontba az Eötvös, a Katona, a Kazinczy, a Széchenyi és a Szárcsa iskola tanulói jelentkezhetnek.

Az Arany János Általános Iskolába várják a Herman, a Jedlik Ányos Gimnázium (általános iskolás korosztály), a Karácsony, a Kölcsey, a Lajtha, a Mátyás, a Móra, a Nagy Imre, a Vermes iskolásokat, valamint a táboroztatásnak otthont adó intézmény tanulóit.

A HSZI Völgy utcai részlegében táborozhatnak a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és EGYMI, valamint a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Autista csoport gyermekei.

 

Étkezési díjak

Az első hétre a befizetés a tábori helyszíneken lehetséges június 18-án, csütörtökön 7-17 óra között, valamint június 19-én, pénteken 7-15 óra között. A táborban feladatot ellátó felnőttek ebédre fizethetnek be, melynek díja743 forint naponta.

A második héttől kezdődően kizárólag az előző héten, kedden és szerdán 7-17 óráig van lehetőség az étkezési díj befizetésére (mely az azt következő hétre vonatkozó étkezési díj). Az idei évtől átutalással is befizethetők az étkezési díjak. Erről részletes tájékoztatást az iskolák weboldaláról letölthető jelentkezési lapon találnak az érdeklődők.

Bővebb információ: varg.era1963@gmail.com

Varga Erika táborvezető: 06-20-265-1204

A.Zs.

csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !