Egykori gyári dolgozók találkozója – idén sem marad el

csepel.hu

Három évvel ezelőtt, 2017 júniusában hagyományteremtő céllal rendezte meg Csepel önkormányzata – a Csepel Városkép Kft. szervezésben – azt találkozót, ahová a Csepel Művek egykori dolgozóit várták.

Az ötletet Zombori Béla vetette fel, aki maga is a gyárban dolgozott, s aki sajnos már nincs közöttünk. A régi munkatársak, barátok összejövetele nagyon népszerűvé vált, sokan vártak ezeket az alkalmakat. Az évenkénti felhívásokra több százan jelentkeztek: voltak házaspárok, mert a férj és a feleség is a gyárban dolgozott, mások egyedül jöttek. A legtöbben a Kerékpárgyárból és a Fémműből érkeztek, de sokan voltak az Erőműből, a Csőgyárból, a Vas- és Acélöntödéből, a Szerszámgépgyárból, az Acélműből, az Egyedi Gépgyárból, a Központi Anyagvizsgálóból, a Transzformátorgyárból, a szociális intézményekből és máshonnan is.

Az idén ismét júniusban került volna sor az eseményre, ám a járvány és az ezzel kapcsolatos intézkedések közbe szóltak. A tervek szerint azonban nem marad el a negyedik találkozó sem, ám később, valószínűleg 2020 őszén kerül sor a megrendezésére.

A további részletekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !