Meghalt a fiam, mit mondjak?!

Origo

Az Origo elérte a Deák téri kettős gyilkosság egyik áldozatának a főnökét, rajta keresztül pedig a fiú édesapját is. A testvérét is megszúrták a támadás során. A két, ártatlan fiatal drámai meggyilkolásának újabb részleteiből kiderül, hogy a gyilkos banda tagjai többsége bűnöző volt, korábban elítélték őket.

20 éves, mindössze ennyi idős volt Gergő, akit tegnap hajnalban meggyilkoltak a belvárosban, a Deák téren. Egészen pontosan alig egy hónap múlva töltötte volna a 21-et. Tavaly érettségizett.

A közösségi oldalán a tablóképe mellett Caramel egyik dalának részlete olvasható.

Láttam nevetést szörnyű helyeken, égi jelenést szétlőtt tereken, mennyi zokogást, féltve ölelést, ott voltunk Te meg Én…

A fiú az ismerősei szerint csendes, szorgalmas, dolgos ember volt. És ugyanezt mondta róla a főnöke is, akit sikerült elérnünk.

Gergő bátyja éve óta nálam dolgozik, ő pár hónapja csatlakozott hozzánk.

Nagyon becsületes fiú volt, mindig elvégezte a rábízott munkát, soha nem volt vele gond. Nagyon sajnáljuk a fiút, és persze a családját is. Minden munkatársunkat nagyon megrázta, ami történt”

– mondta.

A meggyilkolt fiú édesapjával is rajta keresztül tudtunk beszélni. Annyit mondott a felfoghatatlan tragédiáról, hogy

Meghalt a fiam, mit mondjak?!

Gergő legjobb barátja is ott volt a támadásnál, őt is megölték. Ő még nála is fiatalabb, mindössze 16 éves. Mindkettejüket brutálisan megverték és halálra szurkálták. Ő és a gyilkossággal gyanúsított fiú is a születésnapját ünnepelhette a tragédia előtt.

És ott volt Gergő öccse is. Az Origo információi szerintőt is érte egy szúrás a lábán, és csak délután engedték ki a kórházból.

A támadók – a bűnözők – több mint kétszer annyian voltak, heten. És volt velük három lány is. A mostani információk szerint a lányok állítólag próbálták megfékezni a megvadult barátaikat, de nem jártak sikerrel. Pillanatok alatt gyilkolhatták meg a két fiatalt.

A kettős gyilkossággal egy 18 éves fiút gyanúsítanak.

Mindössze tíz perccel a támadás után fogták el a Nyugati téren. A rendőrök szerint útközben eldobta a kést.

Ez a távolság a környéket ismerők, de az internetes térkép szerint is legalább 20 perc gyalog. Vagyis, minden bizonnyal futott, menekült. A társai is vele voltak.

A késelőt, akiről úgy tudni, hogy intézetben nőtt föl, azonnal kihallgatták. Ahogy két társát is, őket csoportosan elkövetett garázdaság miatt. Mint kiderült, a támadók nagy része büntetett előéletű. Azaz, bűnözők. És az is biztos, hogy

a társaság több tagja is ivott aznap este, azt még vizsgálják, hogy drogoztak-e.

Az esettel kapcsolatban kerestük a rendőröket.Leginkább azt szerettük volna megtudni, hogy a támadók, elsősorban a gyilkossággal gyanúsított fiú, tett-e vallomást. Utóbbinál a legfontosabb az, hogy ha igen, akkor beismerő vallomást tett-e, vagy mindent tagadott.Egyelőre azonban a rendőrök a nyomozás érdekeire hivatkozva nem akartak nyilatkozni. A hasonló esetekben ugyanis ennek valóban komoly jelentősége lehet, ugyanis a támadók és a támadást túlélő fiú is szemtanúk, akiknek éppen azt kell mondaniuk, amit láttak, semmi sem befolyásolhatja őket.

Forrás: Origo

2 hozzászólás “Meghalt a fiam, mit mondjak?!” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Ide szántam egy bejegyzést, de ismeretlen okból egy a hévvel kapcsolatos közlekedési hír alatt került elhelyezésre.

Itt lehet hozzászólni !