Sastin Marianna családi edzéseken tartja formában magát

Csepeli Hírmondó

Egyáltalán nem boldog attól, hogy egy évvel elhalasztották a nyári tokiói olimpiát, mivel nem tartozik a legfiatalabb versenyzők közé – mondta a Csepelen élő 36 éves Sastin Marianna világbajnok és Európai-játékok győztes birkózó.

A negyedik olimpiájára készülő sportoló sikeres cselgáncsozóként kezdte pályafutását, aztán birkózó lett. A hazai versenyeken verhetetlen, a nemzetközi mezőnyben pedig szintén a legjobbak között tartják számon. Férje és edzője a korábbi válogatott birkózó Wöller Ákos.

– Hogyan vélekedik az olimpia elhalasztásáról, miután véglegessé vált a döntés?

Eleinte nagyon el voltam keseredve, mert tisztában vagyok vele, hogy nem leszek már fiatalabb. Egy ideig abban reménykedtem, hogy rövidebb ideig tart majd a halasztás, mint egy év. Nem így történt, s ezt tudomásul kell venni. Próbálom pozitívan felfogni a döntést. A tokiói olimpiára már megszereztem a kvótát, amelyet nem vonnak vissza. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy kik lesznek majd az ellenfeleim, mert kvalifikációs versenyek maradtak el a járvány miatt. Csak néhány résztvevő neve biztos jelenleg. Éppen ezért az esélyeket sem latolgatom, hogy milyen szereplésre számítanék az olimpián.

– Hogyan tartja magát tréningben a kijárási korlátozások idején?

Gyakorlatilag családi edzéseket tartunk a férjemmel. Szerencsére arra van lehetőség, hogy a Vasas edzőtermében gyakoroljunk kettesben. Csapatban nincsenek edzések a korlátozások miatt. Várjuk a szigorítások enyhítését, de ez nem a sportszövetségeken, hanem a politikusokon múlik. A Nemzetközi Birkózó Szövetség június 30-ig mindenesetre nem rendez versenyeket. Kérdés, hogy mi lesz utána. Ez függ az utazási lehetőségektől, de az egyes országok is dönthetnek különféleképpen.

– Az edzéseken túl hogyan tölti idejét a karantén körülményei között?

Nem járunk tömegbe, barátokhoz, tehát betartjuk a szabályokat. Olivér kisfiam kétéves és nagy a mozgásigénye. A hatvan négyzetméteres lakásban állandóan bent lenni nem jó érzés, ezért eljárunk biciklizni, motorozni és sokat sétálunk a szabadban. Az edzőterembe visszük magunkkal Olivért is, ahol így hármasban vagyunk. A gyereknek a birkózóterem egy nagy játszótér, jól érzi magát ott velünk együtt. Itthon szívesen olvasgatok, a tévében a sorozatokat szoktam megnézni. Szeretek főzni, legutóbb kovászos kenyeret készítettem. De mindenféle új receptet is kipróbálok, amely felkelti az érdeklődésemet.

Forrás: Csepeli Hírmondó

Egy hozzászólás “Sastin Marianna családi edzéseken tartja formában magát” bejegyzésre

  1. Csányi László szerint:

    Hajrá Marian! Sok kitartást és szép sikereket!

Itt lehet hozzászólni !