Bizottsági elnök lett Gajda Péter, a korrupcióval vádolt kispesti polgármester

Mandiner, Origo, Csepel.info

A korábbi elnök, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester februárban átlépett a DK-ba, ellenzéki pedig a választás óta nem foglalhat el fontos pozíciót a fővárosban. 2019 októbere előtt nem így volt: Tarlós István a bizottságokban és a felügyelőbizottságokban arányosan adott helyeket az őt diktátorozó akkori ellenzéknek.

Tarlós viszont azokkal a politikusokkal, akik bűncselekményekbe keveredhettek, nem bánt ilyen kesztyűs kézzel: Szenteczky Jánosnak is kiadta az útját, a csepeli politikus helyét viszont MSZP-s foglalhatta el. Karácsony Gergely sorra adja ki a koronavírusos járványhelyzettel visszaélő rendelkezéseit: Csepelen is erre hivatkozva szeretné elhelyezni a gazdagabb, balliberális vezetésű pesti kerületek hajléktalanjait.

Ahogy azt az Origo megírta, a kispesti szocialista korrupciós botrány egyik főszereplőjét, Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármestert Karácsony Gergely valóban kinevezte a főváros Ügyrendi, Nemzetiségi Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottsága elnökének.

A korábbi elnök, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester még februárban lépett át az MSZP-ből a DK-ba, Kiss László III. kerületi polgármesterrel együtt – írta korábban a portál.

Korábban Horváth Csaba zuglói szocialista polgármester, és a fővárosi MSZP frakcióvezetője kezdeményezte a közgyűlésnél, hogy azonnali hatállyal hívják vissza Szaniszlót az Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottságból, aminek az elnöke is.

Helyére április 27-től a kispesti polgármestert, a szintén szocialista – a tavalyi önkormányzati választások előtt súlyos korrupciós gyanúba keveredett – Gajda Pétert javasolták  Karácsony Gergely főpolgármesternek és a Fővárosi Közgyűlésnek.

További hírek:

Forrás: Mandiner

5 hozzászólás “Bizottsági elnök lett Gajda Péter, a korrupcióval vádolt kispesti polgármester” bejegyzésre

  1. kkk szerint:

    pofátlan, degenerált aljas selejt az ellenzék, hazaáruló tetű népség.

  2. Horváth János szerint:

    Amit írsz, abból pont ez jön le!

  3. pusssh szerint:

    Hát akkor most majd nem lesz többé korrupcióval vádolva. Na, és?…

    (Horváth János ádázul rossz viszonyban élhet önmagával. Az ilyesmi végzetes lehet. Még nem ment az egészségére?)

  4. Horváth János szerint:

    pusssh!
    Kösz hogy aggódsz, de gondolj bele egy kis iróniát és megvilágosodsz!

  5. Nagyapó szerint:

    Horváth János iróniája olyan, mint a Népszava karikatúrája.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !