Ne felejtse, vasárnap óraátállítás

HVG, Mr. Gabee, Csepel.info 

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani.

A nyári időszámítással ismét egy órát eltolódik az életünk, ennek a hatásait a korábbi kutatások szerint sokáig nyögheti a szervezet, az eltolódást a kisgyerekek viselik a legrosszabbul.

Egy német kutatásban éveken át ötvenötezer embert vizsgáltak és megállapították, hogy a legtöbbjük heteken át, de akár hónapokig sem képes túltenni magát azon az ellentmondáson, ami a természetes biológiai órája és a hivatalos idő között keletkezik az óra-előreállítás miatt. Emiatt reggel nem tud hatékonyan dolgozni, esténként pedig súlyos fáradtságot érez.

Az Európai Parlament a keddi plenáris ülésén megszavazta az óraátállítás eltörlését – a tagállamoknak 2021-ig kell döntenie arról, hogy a nyári vagy a téli időszámítást használják-e, a magyar kormány még nem döntött erről.

Ezt is egy olyan fajsúlyos kérdésnek tartja, hogy arról majd konzultációt tarthat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat már elmondta véleményét, röviden összefoglalva: ők a téli időszámítást tartanák meg.

2 hozzászólás “Ne felejtse, vasárnap óraátállítás” bejegyzésre

  1. Aladin szerint:

    Nem érdekel hogy nyári vagy téli de hagyjuk már abba ezt a baromságot! Ez talán 40 éve ” működött ” ,mai világban már felejtős!!!

  2. Gary Ridgway szerint:

    Nem tudom, hogy miért kell várni az EU döntésére, mikor minden másban meg beszólunk nekik. Mondjuk most van más baj is, tehát ipari rendszereket most necces lenne már atírogatni, de még a mobilhálózatokat is.

Itt lehet hozzászólni !